Annonce
Give Avis

Syrienindsamlingen i Give aktuel som aldrig før

I 2020 var det FDFernens hytte 'Knuden', der lagde lagerplads til Syrienindsamlingen, og indsamlingen resulterede i i alt 2,3 tons tøj. I år foregår indsamlingen i præsteboligens garageanlæg på Præstevænget. Privatfoto
Give Gi'r - en hjertesag er klar igen i år med den efterhånden faste Syrienindsamling i marts. Coronaen har kun gjort en i forvejen hård hverdag endnu værre for børn og unge i det krigsramte Syrien

GIVE: Når Give Gi'r - en hjertesag i weekenden den 6. og 7. marts samler tøj og sko ind til det krigsramte Syrien er det såmænd 9. år i træk.

Det er på én og samme gang imponerende men også skræmmende. Imponerende med den flotte og trofaste opbakning til projektet, men også skræmmende, at man nu på 9. år i træk må sende nødhjælp til et krigshærget land - og at situationen ikke har rykket sig til det bedre.

I 2020 og i starten af 2021 er krigens rædsler så blevet forstærket af coronaepidemien, hvilket kun har gjort forholdene og vilkårene værre for flygtningene.

Det er igen i år Tine Sternberg, der står som tovholder på indsamlingen, og hun kan fortælle, at man i år kan aflevere de indsamlede effekter, tøj/sko og tæpper, i garagen ved præsteboligen på Præstevænget.

- Det foregår i tidsrummet 10.00 til 13.00 lørdag den 6. og søndag den 7. marts. Man skal aflevere tingene i klare plastiksække, og tøjet skal være rent og helt. Vi anmoder i forhold til smittefare og corona folk om at have mundbind på, når de afleverer tøjet, oplyser Tine Sternberg, der understreger, at det kun er disse to dage, at man kan aflevere tøj til indsamlingen.

Søndag den 7. marts vil foreningen Viomis (Viden Om Islam) komme og pakke det afleverede tøj i en lastbil og sørge for at tøjet bliver transporteret frem til de rigtige destinationer i Syrien.

I 2020 blev der indsamlet 2,3 tons i løbet af seks timer, og generelt ligger indsamlingsresultatet omkring dette tal fra år til år.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Give Avis

Kirsten Vaarst stopper på Lægehuset

Annonce