Annonce
Give Avis

Tæt på krigsrædslerne i Ukraine: Foredrag på kroen med krigskorrespondent Rasmus Tantholdt

Det er barske - og brandaktuelle -  emner Rasmus Tantholdt kommer ind på, når han torsdag 28. april holder foredrag på Diagonalkroen i Give. Han er just vendt hjem fra 40 dage som krigskorrespondent for TV 2 i Ukraine.PR-foto
Han er lige kommet hjem efter 40 voldsomt intense og rædselsvækkende dage som krigskorrespondent for TV 2 i det krigshærgede Ukraine. Disse oplevelser samt skildringer fra andre brændpunkter i krigs- og konfliktområder verden rundt er på programmet, når Rasmus Tantholdt den 28. april holder foredrag på Diagonalkroen i Give

GIVE: Det først planlagte foredrag med krigskorrespondent og foredragsholder Rasmus Tantholdt i februar måtte aflyses pga. coronaen, og sidenhen har den populære TV-reporter været travlt beskæftiget i Ukraine som udsendt krigskorrespondent for TV 2.
Men nu er coronaen ikke til hinder for større forsamlinger, og Tantholdt er efter 40 hektiske dage i det krigshærgede Ukraine igen tilbage i Danmark. Og mon ikke lige der skal tankes både fysisk og mentalt, inden det igen går løs med opgaver for TV.

Han beskriver sine følelser i forhold til at være hjemme med ordene "lettelse" og "forløsning".

- Når ens krop har været i alarmberedskab i 40 dage, så er der en ventil, der bliver tændt for, når man kommer hjem. Jeg oplever en forløsning og en lettelse. Jeg behøver ikke tænke på luftalarmer i et stykke tid, siger Tantholdt til TV 2.

Annonce

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigen i Irak, Afghanistan og flygtningekrisen i Europa. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Et foredrag med Rasmus Tantholdts foredrag er kendetegnet ved at være inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer.

Virkelig højaktuelt foredrag

Det hele foregår på en på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Arrangør Henrik Henriksen glæder sig over, at det endelig er lykkedes for kroen at få Tantholdt til Give.

- Han er jo i forvejen et stort navn med et fantastisk foredrag, og at han nu kan tilføje de nyeste helt aktuelle oplevelser fra Ukraine til sit foredrag, gør bestemt ikke oplevelsen mindre interessant. At høre fra og om krigen i Ukraine fra en mand, der har stået direkte og midt i det hele bliver voldsomt, men også vildt interessant, siger Henrik Henriksen.

Han gør opmærksom på, at foredraget kan blive aflyst ind til fire timer før start, hvis Rasmus sendes på job for TV2.

- Derfor er det en god ide lige at holde øje med vores Facebookside og hjemmeside på selve dagen for foredraget, lyder opfordringen fra Henriksen.

Billetter købes vis Diagonalkronens hjemmeside.


Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce