Annonce
Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Når Knud Buhl og Skulpturby.dk den 5. december afslører den lokale kunstner Knud Buhls otte meter høje skulptur på Torvegade, får Give et helt nyt monumentalt værk, der hilser folk velkommen til byen med Danmarks største udendørs galleri.
Annonce

GIVE: Den lokale smed og multikunstner Knud Buhl har lige fra starten af Skulpturby.dk været en urkraft i foreningen. Han har været manden med kranbilen, når skulpturerne skulle sættes op og flyttes rundt, og i det hele taget har han været hands on i stort set alle projekter lige fra Solhjulet til andre gode tiltag, som foreningen har stået bag.

Derfor blev der da også lyttet godt efter, da han på et møde i foreningen for et år siden fremlagde en idé til en jernskulptur, som han gerne ville lave.

- På et møde efter sommerferien i år sagde vi ja til Knuds projekt, og det er ikke kun os i Skulpturby.dk, der siger god for projektet og dets placering i Torvegade ved indfaldsvejen til Give. De to anerkendte kunstnere Jens Galschiøt og Søren Assenholt har også nikket bifaldende til Knuds projekt, forklarer Jørgen Lundsgaard, der er formand for Skulpturby.dk.

Annonce

Spændt på folkets modtagelse

Den lokale kunstners store skulptur kommer som sendt fra himlen, det gør stor kunst som regel i forhold til kunstneres inspiration, fordi Skulpturbyen i år har savnet to store synlige skulpturer i henholdsvis Torvegade og ved indgangen til Give ved Sdr. Ringvej.

- Men Knud Buhls skulptur i Torvegade får vi nu klaret den del af udfordringen, og nu håber vi så, at der til næste sæson kan findes en stor skulptur til Sdr. Ringvej, siger Lundsgaard.

I forbindelse med skriverierne her i avisen om den kommende monumentale skulptur i Torvegade er mange spændte på, hvordan det kommer til at se ud. Ikke mindst den grundejer i Torvegade, der velvilligt lægger jord til skulpturen.

- Han har, og det er vi meget taknemmelige for, givet grønt lys til en permanent skulptur på græsarealet langs Tykhøjetvej, så nu får han snart en stor flot skulptur i sin baghave, lyder det fra Jørgen Lundsgaard.

Annonce

Buhl betaler hele gildet selv

Afsløringen af Knud Buhls skulptur bliver foretaget lørdag den 5. december klokken 11.00 ved Torvegade 83. Her vil Buhl være vært ved et beskedent traktement, og her beder kunstneren ud fra omhu for coronaregler folk om selv at medbringe glas.

- Knud Buhl og Viggo Nørtoft fra foreningens bestyrelse vil sørge for, at afsløringen holdes under de gældende coronaregler, pointerer Jørgen Lundsgaard.

Bonusinfo: Det er vigtig her at understrege, at der er kunstneren selv, der har betalt hele gildet i forbindelse med skabelsen af skulpturen. Altså ingen kommunale kroner - hvilket jo gør projektet bæredygtigt på flere parametre.

Hvilke andre parametre, der her er tale om, vil fremgå, når skulpturen afsløres og ikke mindst, når navnet på det fine værk offentliggøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce