Annonce
Give Avis

Tarteleteventyret stikker helt af: Nu har kroen solgt 12 ton tarteletfyld - opdateret med breaking news!!

Lasse Lindberg, der er masterchef på Diagonalkroen Give, nærmets døgnproducerer tarteletfyld for tiden, efter medierne skrev om det første tarteleteventyr. Samtidig er der også godt gang i salget af frisk fisk. Foto: Jim Hoff
Efter medierne har sat gaflen i fortællingen om tarteleteventyret på Diagonalkroen i Give er det gået helt agurk: Chefkok Lasse Lindberg må flytte produktionen til et større produktionskøkken og går nu landsdækkende med salg af tarteletfyld.

GIVE: Først var det Give Avis-online, så var det Vejle Amts Folkeblad, dernæst var det TV 2, der berettede om det bemærkelsesværdige tarteleteventyr på Diagonalkroen, hvor Lasse Lindberg fra Lindberg Dining på blot en uge sprøjtede hele to ton tarteletfyld ud til det sultne godtfolk på Give-egnen.

Torsdag aften røg denne nyhed på TV 2 i bedste sendetid, og så gik det lige pludselig om muligt endnu stærkere.

Den velsmagende nyhed fik elektronisk trav i æteren i en grad, så folk fra hele landet ringede til Lasse Lindberg for at bestille tarteletfyld og dermed blive en del af den fantastiske historie med gastronomiske overtoner, som der skrives i disse dage på Diagonalkroen i Give.

Annonce

Kunder fra Tønder og København

Sagt med en lille journalistisk stramning, så fylder Lasse Lindbergs nu legendariske tarteletfyld mere på egnen rent mediemæssigt end både hedengangne mink og den ellers verdensomspændende corona. Og det er lidt af en præstation i en tid, hvor dårlige nyheder clickbaiter noget mere end de gode af slagsen.

- 50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld. Jeg havde en herre fra København, der spurgte, om jeg ikke kunne sende tre bøtter med tarteletfyld. Der var et ægtepar fra Tønder, der ville komme til Give og hente tarteletfyld - og sådan blev det ved, lyder det fra en rødkindet, bredt smilende og lettere forpustet Lasse Lindberg.

Efterspørgslen eksploderede så meget hen over få timer, at den nu uofficielle danmarksmester i tarteletfyld måtte bestille 3000 liter mælk hjem, fem paller med kyllingebryst, seks paller aspargessnitter og 100 kilo salt.

Annonce

Kroens køkken alt for lille

Og ikke nok med det. Give, kroens nybyggede køkkenfaciliteter i hvert fald, blev simpelthen for lille til denne nye produktion, der ender med at generere godt 10 ton tarteletfyld til udlevering torsdag den 19. november.


50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld

Lasse Lindberg, indehaver Lindberg Dining


Derfor har Lasse Lindberg lejet og flyttet produktionen til et stort industrikøkken, der med 600 liters gryder er gearet til opgaven, samt en kølebil med lift til at fragte varerne til kroen.

- Jeg har lejet mig ind i gode lokaler, hvor jeg en uge frem sammen med mine uddannede kokke laver tarteletfyld. Det er de samme råvarer, og det er de samme kokke, der sammen med mig laver tarteletfyldet. Vi er så klar i Give på torsdag, hvor vi laver drive in, hvor folk kan afhente deres tarteletfyld. Og mon ikke der kommer i omegnen af 1000 mennesker, konstaterer Lasse Lindberg.

Det ligner en tidlig og sjælden trafikprop i Give denne tartelettorsdag.

Annonce

Omsætter for 450.000 i ren tarteletfyld

Ingen tvivl om at de god kokke nu i den grad skal smøge ærmerne op de næste dage, og det er de også klar til. Men Lasse Lindberg understreger, at selv om det vælter ind med ordrer, så kommer det ikke til at ske, at man går på kompromis med kvaliteten. Og det kommer heller ikke til at ske, at man siger ja tak til ordrer, hvis man ikke har tid og mandskab til at lave det kvalitetsprodukt, som man kan stå på mål for.

- Derudover har vi jo stadigvæk en restaurant, der skal passes i det daglige, men heldigvis har jeg nok en tre fire bogstaver af det der ADHD, så der er krudt nok på tanken til at overkomme det hele, konstaterer Lasse Lindberg med et stort smil, der signalerer både stolthed og glæde over, at han i den grad har ramt plat med sit legendariske tartelettiltag.

Og når det regner på præsten, så drypper det også på degnen. Det her tiltag har nemlig ikke kun sat Give og Diagonalkroen på danmarkskortet; det har også givet en rigtig velgørende vitaminindsprøjtning til en bundlinje, der ellers nok har fået ridser i lakken efter den seneste coronanedlukning af fester og selskaber.

- Når vi rammer torsdag og den sidste kunde har fået sin bøtte med tarteletfyld, har vi omsat for 450.000 kroner - bare i ren salg af tarteletfyld. Det er på alle måder mindst ligeså godt, som hvis vi havde haft fester og selskaber. Så jeg er 'rimelig godt tilfreds' med, at jeg med det her tiltag har knækket koden i forhold til den nedgang coronaen har betydet, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Tarteletter eller fisk? Hvem vinder?

Udover af tæppebombe det meste af landet med lækkert tarteletfyld har Lasse Lindberg også gang i et helt forrygende salg af frisk fisk. Her omsatte han fredag den 13.11, af alle dage,  for 75.000 kroner - og der er to uger tilbage med fiskesalget også.

Og så en lille sjov dessert at gå hjem på: Selv om den gode masterchef har banket nu op mod hvad svarer til 90.000 tarteletter ud over rampen, så har han endnu ikke selv spist en eneste tartelet.

- Jeg har da smagt sovsen til, men har ikke haft tid og ro til at spise en tartelet endnu, når den kommercielt kreative kok lige at sige, inden der råbes efter ham ude fra køkkenet.

Fiskemanden fra Skagen Frisk er kommet - og så skal der mellem bjerge af bøtter med tarteletfyld ellers bankes rødspætter, laks, rejer, og kuller hen over disken til den lange række af ventende fiskeglade kunder.

Lasse Lindberg har taget konsekvensen af dette fantastiske tarteleteventyr og den tæt på vanvittige efterspørgsel og har besluttet, at han pr. 1. december bliver hele Danmarks tarteletfyldsleverandør. Fra og med denne dag modtager han bestillinger fra hele landet og leverer tarteletfyldet direkte til døren, hvis det ønskes.

Der produceres hver onsdag, og så er der salg og afsendelse her torsdag. Logistikken med bestillinger kommer til at foregå på www.tarteletfyld.dk og på Lindberg Dinings Facebookside.

Annonce
Annonce
Give Avis

Isskulpturfesten byder også på Ice For Kids, Snedronning og ild og musik i gaderne

Annonce
Annonce
Give Avis

Pas på: Den femte istid er på vej hen over Give Midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Annonce