Annonce
Give Avis

Tarteletmiraklet på Diagonalkroen: Solgte to ton tarteletfyld på en uge

Lasse Lindberg har i disse dage rygende travlt med at lave tarteletfyld. Han har på en uge solgt i omegnen af , hold nu fast, to tons af denne danske nationalspise. Foto: Jim Hoff
Fester og selskaber er der lukket ned for, så hvordan skaber man så en omsætning ud over den sædvanlige restaurantdrift? Svaret er lige så enkelt som det er genialt: Man laver da bare tarteletfyld ad libitum til folket.

GIVE: Restaurationsbranchen er grundet covid-19 og de deraf følgende forbud, påbud og restriktioner tæt på at være slået tilbage til nul. Fester, selskaber og større arrangementer er lagt i fryseren, så hvordan er det så lige, man holder gang i hjulene?

Jo, det handler dels om fortsat at sætte sine kompetencer i spil og ikke mindst at tænke lidt kækt ud af boksen i stedet for at gå hen i et hjørne og i bedste Trump-stil at spille småbørnsfornærmet og fornægte alverdens realiteter.

Denne kampvilje og kreative tilgang er i bund og grund essensen af det tiltag, som den lokale masterchef Lasse Lindberg søsatte i sidste uge, hvor han fik den fantastiske idé at lave tarteletfyld, som han solgte til det sultne godtfolk i Give og omegn. Mormormad, når det er bedst, ganske enkelt.

Annonce

300 kilo revet væk på 50 minutter

At danskerne, ikke mindst vi med stabilt jysk blod i årerne, har en udpræget svaghed for netop tarteletter med dertil hørende lækkert hønsekødfyld, er næppe en statshemmelighed, og projektet fik da også voldsom medvind på cykelstien allerede fra starten.

- Vi lancerede vores tilbud om tarteletfyld som et "ja-tak-tilbud" på Facebook midt i sidste uge, hvor folk selv skal afhente det her på kroen. Efter blot 50 minutter måtte vi simpelthen stoppe tilbuddet. Det gik helt amok. Der var bestilt 300 kilo på under en time, og vi havde simpelthen ikke flere råvarer, fortæller Lasse Lindberg med et smil af en kaliber, der er en nykåret præsident værdig.


Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Det betyder jo, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge

Lasse Lindberg, Lindberg Dining


Han fik bestilt flere råvarer hjem, så der kunne laves yderligere 80 treliters bøtter med tarteletfyld, svarende til 250 kilo. Dermed kunne kroen alt i alt sende 600 liter tarteletfyld ud af døren - svarende til cirka 200 trelitersbøtter.

Annonce

16-17.000 tarteletter ud af huset på en uge

Så troede Lasse Lindberg egentlig, at markedet var mættet, om man så må sige. Men nej. Dette var blot starten på en tartelethunger, der åbenbart bredte sig som en epidemi på Give-egnen.

- Vi blev ved med at få henvendelser. Både fra folk, der havde købt første gang, og som gerne ville have en ny omgang, og fra nye kunder, der også ville med på vognen. Vi er nu nået op på 412 nye bestillinger af trekilosbøtter med tarteletfyld, så jeg måtte have godt fat i mine leverandører igen, og så skal der ellers bare laves tarteletfyld 24-7 de næste par dage, lyder det fra en ved tanken om det forestående bjerg af en arbejdsopgave pænt forpustet og dog storsmilende Lasse Lindberg.

Med de nye bestillinger på blokken når man altså op i nærheden af to tons solgt - og hjemmelavet i det nye køkken -tarteletfyld, der skal ud og gøre godt i en masse lokale maver.

- Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Omregnet betyder det jo, hvis vi forudsætter,at hver trekilosbøtte giver 25 tarteletter, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge - og det er kun fyldet. Skallerne skal folk selv købe ved bageren eller i Brugsen. Det er da helt vildt, konstaterer den driftige kok, mens telefonen ringer med besked om, at der er en sending aspargessnitter på vej.

Annonce

Frisk på frisk fisk fra Skagen Frisk?

Tilbuddet om køb af tarteletfyld varer denne uge (uge 46) ud, men hvis efterspørgslen fortsætter, så er Lasse klar til en ny runde. Han har dog rodet sig ind i en ny plan B, idet han har lavet en aftale med Skagen Frisk, en lokal fiskehandler fra det nordjyske.

- De næste tre uger kan man afhente frisk nyfanget fisk her på kroen. Jeg kender personligt Jan Nielsen fra Skagen Frisk, og da han pt. ikke kan afsætte sine varer i det nordjyske på grund af corona/mink-krisen, hjælper jeg ham med at aftage nogle fisk lige fra laks, muslinger, rejer og til rødspætter. Også her er ordrerne begyndt at vælte ind, fortæller Lasse Lindberg.

Alt dette er på spil alt imens, der også lige skal gøres klar til Mortensaften, hvor der er stemplet 120 kuverter ind på ordreblokken. Så selv om coronakrisen kradser generelt i restaurationsbranchen, så er der såmænd rygende travlt i køkkenet på Diagonalkroen - det gælder bare om at finde nye veje, og her har Lasse Lindberg et både kreativt og ambitiøst gps-system.

Annonce
Annonce
Give Avis

Isskulpturfesten byder også på Ice For Kids, Snedronning og ild og musik i gaderne

Annonce
Annonce
Give Avis

Pas på: Den femte istid er på vej hen over Give Midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Annonce