Annonce
Give Avis

Tarteletmiraklet på Diagonalkroen: Solgte to ton tarteletfyld på en uge

Lasse Lindberg har i disse dage rygende travlt med at lave tarteletfyld. Han har på en uge solgt i omegnen af , hold nu fast, to tons af denne danske nationalspise. Foto: Jim Hoff
Fester og selskaber er der lukket ned for, så hvordan skaber man så en omsætning ud over den sædvanlige restaurantdrift? Svaret er lige så enkelt som det er genialt: Man laver da bare tarteletfyld ad libitum til folket.

GIVE: Restaurationsbranchen er grundet covid-19 og de deraf følgende forbud, påbud og restriktioner tæt på at være slået tilbage til nul. Fester, selskaber og større arrangementer er lagt i fryseren, så hvordan er det så lige, man holder gang i hjulene?

Jo, det handler dels om fortsat at sætte sine kompetencer i spil og ikke mindst at tænke lidt kækt ud af boksen i stedet for at gå hen i et hjørne og i bedste Trump-stil at spille småbørnsfornærmet og fornægte alverdens realiteter.

Denne kampvilje og kreative tilgang er i bund og grund essensen af det tiltag, som den lokale masterchef Lasse Lindberg søsatte i sidste uge, hvor han fik den fantastiske idé at lave tarteletfyld, som han solgte til det sultne godtfolk i Give og omegn. Mormormad, når det er bedst, ganske enkelt.

Annonce

300 kilo revet væk på 50 minutter

At danskerne, ikke mindst vi med stabilt jysk blod i årerne, har en udpræget svaghed for netop tarteletter med dertil hørende lækkert hønsekødfyld, er næppe en statshemmelighed, og projektet fik da også voldsom medvind på cykelstien allerede fra starten.

- Vi lancerede vores tilbud om tarteletfyld som et "ja-tak-tilbud" på Facebook midt i sidste uge, hvor folk selv skal afhente det her på kroen. Efter blot 50 minutter måtte vi simpelthen stoppe tilbuddet. Det gik helt amok. Der var bestilt 300 kilo på under en time, og vi havde simpelthen ikke flere råvarer, fortæller Lasse Lindberg med et smil af en kaliber, der er en nykåret præsident værdig.


Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Det betyder jo, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge

Lasse Lindberg, Lindberg Dining


Han fik bestilt flere råvarer hjem, så der kunne laves yderligere 80 treliters bøtter med tarteletfyld, svarende til 250 kilo. Dermed kunne kroen alt i alt sende 600 liter tarteletfyld ud af døren - svarende til cirka 200 trelitersbøtter.

Annonce

16-17.000 tarteletter ud af huset på en uge

Så troede Lasse Lindberg egentlig, at markedet var mættet, om man så må sige. Men nej. Dette var blot starten på en tartelethunger, der åbenbart bredte sig som en epidemi på Give-egnen.

- Vi blev ved med at få henvendelser. Både fra folk, der havde købt første gang, og som gerne ville have en ny omgang, og fra nye kunder, der også ville med på vognen. Vi er nu nået op på 412 nye bestillinger af trekilosbøtter med tarteletfyld, så jeg måtte have godt fat i mine leverandører igen, og så skal der ellers bare laves tarteletfyld 24-7 de næste par dage, lyder det fra en ved tanken om det forestående bjerg af en arbejdsopgave pænt forpustet og dog storsmilende Lasse Lindberg.

Med de nye bestillinger på blokken når man altså op i nærheden af to tons solgt - og hjemmelavet i det nye køkken -tarteletfyld, der skal ud og gøre godt i en masse lokale maver.

- Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Omregnet betyder det jo, hvis vi forudsætter,at hver trekilosbøtte giver 25 tarteletter, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge - og det er kun fyldet. Skallerne skal folk selv købe ved bageren eller i Brugsen. Det er da helt vildt, konstaterer den driftige kok, mens telefonen ringer med besked om, at der er en sending aspargessnitter på vej.

Annonce

Frisk på frisk fisk fra Skagen Frisk?

Tilbuddet om køb af tarteletfyld varer denne uge (uge 46) ud, men hvis efterspørgslen fortsætter, så er Lasse klar til en ny runde. Han har dog rodet sig ind i en ny plan B, idet han har lavet en aftale med Skagen Frisk, en lokal fiskehandler fra det nordjyske.

- De næste tre uger kan man afhente frisk nyfanget fisk her på kroen. Jeg kender personligt Jan Nielsen fra Skagen Frisk, og da han pt. ikke kan afsætte sine varer i det nordjyske på grund af corona/mink-krisen, hjælper jeg ham med at aftage nogle fisk lige fra laks, muslinger, rejer og til rødspætter. Også her er ordrerne begyndt at vælte ind, fortæller Lasse Lindberg.

Alt dette er på spil alt imens, der også lige skal gøres klar til Mortensaften, hvor der er stemplet 120 kuverter ind på ordreblokken. Så selv om coronakrisen kradser generelt i restaurationsbranchen, så er der såmænd rygende travlt i køkkenet på Diagonalkroen - det gælder bare om at finde nye veje, og her har Lasse Lindberg et både kreativt og ambitiøst gps-system.

Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce