Annonce
Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Team Give Elementer herreholdet på 'podiet' i midtbyen til  præsentation . Foto: Jim Hoff
Team Give Elementer havde en begivenhedsrig dag ved linjeløbet under DM i Give. Styrt, defekter og en mand i udbrud i bedste sendetid plus et par ryttere med ind i den kriterieagtige afslutning i Give midtby. Alt i alt absolut godkendt.

GIVE: Seks mand red ud en regnfuld søndag formiddag med blygrå skyer og trusler og både skybrud og tordenvejr hængende over hovederne. De var klædt i korte bukser, shorts og sad opsadlede på en række pænt dyre jernheste og skulede med vaskeægte mandesmil op mod den dystre søndagshimmel.

- Regnvejr? det er da ikke noget problem. Hellere det end at køre i 30 graders varme. Vi er klar til kamp, lød det kækt fra Team Give Elementers "anfører" og ældstemand, Jeppe Tolbøl, med et stort smil, da holdet blev præsenteret fra blokvognen på Torvet før det 228 kilometer lange linjeløb rundt i Vejle Kommunes mest muntre op- og nedture.

For de seks mænd, der henvises til i indledningen, var nemlig Team Give Elementers DCU-ryttere, der havde valgt at tage kampen op mod den topprofessionelle danske cykelelite på Danmarks hårdeste DM-rute nogensinde:

Annonce

Jeppe Tolbøl, Daniel Eriksen, Anders Bruun, Jeppe Falk-Kristensen, Thomas Bilde og Gustav Frederik Dahl.

Ud og have noget TV-tid

Og holdet tørnede ud med en klar mission, eller flere missioner, faktisk.

- Det var meningen, at jeg skulle ud og tage en masse TV-tid, gå i udbrud og på den måde repræsentere klubben og synliggøre Team Give Elementer positivt. Vi opererede også med ideen om, at vi på sigt kunne tage føringer, hvis en af os nu gik kold. Alt i alt gik det projekt fint, for jeg var i udbrud i cirka tre timer, fortæller Jeppe Tolbøl, der også havde en hemmelig drøm, om at være første mand over målstregen i Give på den første af de 8 rundet i byen.

Det mål nåede han dog ikke, idet han løb tør for både energi og watt, inden feltet tromlede ind i Give ude ved  Knud Buhls skulptur 'Arven'.

Annonce

Mission: Folk med til Give

Et andet projekt gik ud på, at få Gustav Frederik Dahl med i til opløbsrunderne i Give, og det lykkedes man med. Her klarede den unge mand cirka halvanden runde, inden han løb tør for brændstof.


Regnvejr? det er da ikke noget problem. Hellere det end at køre i 30 graders varme. Vi er klar til kamp

Jeppe Tolbøl, TGE-rytter


Også Daniel Eriksen, født og opvokset i Give, kom med ind til Give og fik kørt en runde, inden han også måtte stille cyklen  fra sig med bly i benene.

De to lokale knægte Anders Bruun og Daniel Eriksen stillede op for Team Give Elementers herre elitehold til DM i linjeløb. Ingen af dem fuldførte løbet. Bruun udgik med effekt, mens Eriksen dog nåede med til Give, hvor han fik kørt en runde, inden batterierne blev flade. Foto: Jim Hoff 

- Jeg synes, at det her har været en kanonfed oplevelse, og rigtig fedt at nå med ind til min hjemby og køre en runde. Jeg styrtede på et tidspunkt ude på ruten, lige Daniel Guld og Thomas Bilde, men kom op på cyklen igen. Bilde kom desværre ikke tilbage efter styrtet, men jeg synes godt nok, at vi fik vist flaget, konstaterer Daniel Eriksen.

Annonce

Alle delmål og missioner fuldført

En anden 'indfødt' Giveknægt, Anders Bruun, måtte udgå med en defekt kæde, så alt i alt lykkedes det ikke for nogen af TGE-rytterne at klare samtlige 229 kilometer. Men det ryster nu ingenlunde holdets sportsdirektør Henrik Nielsen.

- Alle de delmål og små missioner, vi havde sat op, kom vi gennem med her i dag. Så vi er godt tilfredse. Husk på, at vi er oppe imod topprofessionelle folk og hold, der til dagligt kører i udlandet i de helt store løb. Vi fik Jeppe Tolbøl afsted i et flot udbrud (TV-tid), vi fik to ryttere med ind til Give, og vi fik som hold og ryttere en fantastisk oplevelse sammen med den absolutte danske cykelelite, konstaterer TGE's sportsdirektør.

Derudover roser han moderklubben for at have arrangeret et fantastisk cykelløb over fire dage, planlagt supergode ruter og ikke mindst var Henrik Nielsen meget begejstret over den fantastiske flotte tilskueropbakning, som blev rytterne tildelt denne fine søndag i Give.

Henrik Nielsen udtrykte også glæde over, at det blev Mads Würtz, der vandt dagens løb.

- Den rigtige vinder i dag. Mads har kæmpet hårdt længe med tingene, og i dag viser han, at han er en klasserytter, lyder det anerkendende fra Givechefen.

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Annonce
Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Give Avis

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Give Avis

Fary Lochan en del af Distillery Trail

Give Avis

Dyrenes Verden: Jens holder "Dyrenes Marked" på sin gårdsplads i Filskov

Give Avis

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Annonce