Annonce
Give Avis

Teateruge på Karlskov Friskole: Pas på - næsehornet er løs

Der var teateruge på Karlskov Friskole, hvor det var Ole Lund Kirkegaards "Otto er et næsehorn", der var på plakaten. Her et udpluk af skuespillerholdet. Privatfoto
Uge 2 på Karlskov Friskole stod i det kreatives tegn, idet der denne uge blev afholdt teateruge med dertil hørende diverse praktiske, musiske og kreative sysler.
Annonce

KARLSKOV: Karlskov Friskole har hen over jul haft gang i en emneuge, faktisk en teateruge, som kulminerede den 16. januar med en flot gennemspilning af stykket “Otto er et næsehorn”, der er skrevet af Ole Lund Kirkegaard.

Alle 130 elever og de 20 ansatte på Karlskov Friskole startede inden jul med at vælge sig ind på de forskellige hold og aktiviteter, som en sådan teateruge nu engang har at byde på.

Man kunne vælge mellem syv forskellige hold/værksteder: Musik, dans, kostumer, kulisser og rekvisitter, skuespiller, lyd og lys, pr og presse. Alle fra 0. klasse til 9. klasse blev delt ud på holdene, hvor de store elever kunne fungere som hjælpere og guider for de yngste elever.

- I juleferien fik nogle af eleverne en slags lektier for, idet skuespillerne skulle læse drejebogen til ‘Otto er et næsehorn’ og samtidig også øve deres replikker, fortæller Susanne Steensgaard fra Karlskov Friskole.

Annonce

Venskaber på tværs af årgangene

Selve teaterugen startede onsdag d. 8.januar, hvor der blev bygget scene og brainstormet på, hvad der skulle laves af kostumer.

Kunstnergruppen havde travlt med at male næsehorn i lange baner, og danseholdet udfoldede sig på flere niveauer. De ældste lavede en dans for de yngste, og der blev sammensat mange forskellige - og set udefra - ganske komplicerede trin.

Lyd og lys fik alt deres grej sat op på balkonen, så de kunne styre lys på scenen, og der blev tegnet billetter til det store aftenshow den 16. januar.

Til morgensang var der hver dag indslag fra pr-værkstedet, der diskede op med reportager om gårsdagens oplevelser, ligesom der var interviews af det arbejdende folk fra de forskellige værksteder. Hver middag samledes alle i aulaen på hyggeligste vis og spiste madpakker.

- Alle elever og voksne havde hver deres opgaver, og der opstod nye venskaber på tværs af årgangene. Det var dejligt at se, hvordan store og små hjalp hinanden med at nå i mål, fortæller Susanne Steensgaard.

Kreativiteten var i højsædet, så der blev malet fine kulisser og lavet et flot gult næsehorn i hønsenet og papmache. Der blev opfundet en kran ud af en kontorstol og nogle brædder, så Otto kunne blive hejst op på balkonen. Her kunne man i den grad tale om engineering i skoleregi.

Annonce

Røde lygter og flot premiere

Da den store dag oprandt den 16. januar, hvor teaterstykket skulle vises, lagde man ud med generalprøve torsdag formiddag med børnene fra institutionen Karla Grøn som et meget arrangeret publikum.

- De sad pænt stille og kiggede på. Så da der var dansenummer var de med, så her fik de da lige rørt sig lidt, siger Susanne Steensgaard.

Om aftenen var der - som altid på de kanter - fuldt hus, hvor forældre, bedsteforældre, søskende og mange tidligere elever kom på besøg.

- Alt klappede som det skulle. Rekvisitterne kom ind på scenen og ud igen efter planen. Skuespillerne kunne næsten huske alle deres replikker. Lys og lyd virkede og ramte på de rigtige tidspunkter. Musikken spillede og danserne klarede det til ug. Det var et flot syn, da alle stod på scenen efter stykket og modtog applaus, fortæller Susanne Steensgaard.

Efter skuespillet var der diskotek for de yngste, hvor der blev danset limbo. 7. klasse og deres forældre solgte kaffe og hjemmelavede kager i stor stil. Eleverne skal jo selv tjene ind til deres udenlandsrejse i 8. klasse, så her kom der et fint tilskud til rejsekassebeholdningen.

Dagen derpå stod den på rundstykker til alle de morgenfriske inden oprydningen efter en rigtig god teateruge kunne gå i gang. .

Man kan se billeder på Facebook Karlskov Friskole fra hele ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce