Annonce
Give Avis

Tendensen er klar: Flere og flere flytter til Give

Ejendomsmægler Maiken Nørtoft (i midten) og hendes team bestående af Jeanette Overmark Nielsen (tv.) og Joan Johansen (th.) fra RealMæglerne i Give kan berette om både et vildt boligmarked og fine tilflytningsprocenter til Give.
En by og et område der skal udvikle sig har brug for forskellige ‘væksthormoner’, og et af disse hormoner henter vi på boligmarkedet. Hormonet hedder ‘tilflyttere’, og netop på den konto ser det ganske godt ud for Give.

GIVE: I sidste uge udgav Give Avis specialmagasinet Vores Give-Egn, hvor vi har fokus på begrebet ‘vækst’ på Give-egnen. Her kan man læse om flere synlige tegn på, at området er i vækst; ikke mindst på boligmarkedet er der grøde i tingene.

Og det burde faktisk slet ikke være tilfældet i en tid hvor coronakrisen har lukket rigtig mange døre og slukket rigtig meget lys både på erhvervssiden og i detailhandlen - med deraf følgende stigende arbejdsløshed og generel højt usikkerhedsniveau blandt borgerne.

Men boligmarkedet har gået sine helt egne veje i en tid, der er præget af nedlukninger, forsamlingsforbud, afstand, håndsprit og mundbind. Det fortæller ejendomsmægler Maiken Nørtoft fra RealMæglerne i Give

Annonce

- Ingen tvivl om, at vi lever i en mørk tid i mere end én forstand. Coronapandemien har medført scenarier som man ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, og som jeg ville ønske, vi havde været foruden. Det har været og er en tid med dystre udsigter for mange. Men set fra min stol som ejendomsmægler i Give har der også været nogle overraske lyspunkter, siger Maiken Nørtoft.

Coronaen medførte vildt boligmarked

Vi swiper lige den digitale kalender tilbage til januar måned 2020, før Søren Brostrøm, covid-19 og begrebet samfundssind blev faste daglige samtaleemner hen over morgenkrydderen.

Her kunne Maiken Nørtoft i et indlæg her i avisen berette om, hvordan langt størstedelen af handlerne i 7323 Give var til købere, som var ”tilflyttere” – altså købere, der kom fra andre postnumre. Det var gode nyheder, apropos de indledningsvist omtalte ‘væksthormoner’, for Give.

I indlægget lancerede Maiken Nørtoft også en krystalklar opfordring til borgerne i området om at støtte lokalt, og den opfordring er set i lyset af de begivenheder, der siden 11. marts rullede ud over landet bestemt ikke blevet mindre aktuel.

Coronaen havde katastrofale følger for mange grene af samfundet, og alle lige fra højtuddannede eksperter til manden på gulvet havde da også forventet et boligmarked, der skulle helt i knæ. Men sådan gik det ikke. Langt fra endda.


Jeg har kigget mine seneste 55 handler igennem og kan konstatere, at køberne strømmer til 7323 Give. Ud af de 55 købere kommer 31 af disse fra andre postnumre

Maiken Nørtoft, indehaver af RealMæglerne Give


- Vi har haft et helt vildt boligmarked, for coronaen gjorde godt nok også sit indtog på boligmarkedet, men det skulle vise sig at blive på den positive måde siger Maiken Nørtoft og uddyber:

- Mange blev bevidste om at få investeret i fast ejendom med plads til både hjemmearbejdsplads, og en have til børnene hvor der var plads til leg og fritid. Vi skulle tilsyneladende vænne os til at være hjemme. Mange har, tvunget af coronaomstændighederne, sparet på ferieudgifterne, og har lagt pengene i en bolig i stedet.

Annonce

Køberne tilvælger mere og mere 7323 Give

Et andet væsentligt kapitel i historien om det overraskende boligmarkedseventyr, er fortællingen om en historisk lav rente, og alle disse forhold betød, at der på trods af alle økonomernes spådomme, kom endnu mere blus under et i forvejen dynamisk boligmarkedet

- Alt dette har resulteret i det ene rekordsalg efter det andet, både her i butikken og på landsplan. Det har også medført, at vi faktisk mangler flere boliger til salg til ventende købere, der er klar, hvis drømmeboligen viser sig. Flere og flere boliger sælges via det støt voksende køberkartotek, inden boligen når avis og internet, fortæller Maiken Nørtoft.

Det er naturligvis godt nyt for boligmarkedet og boligbranchen, og hvis man dykker lidt ned i salgsstatistikkerne for RealMæglerne her i Give, er der også godt nyt at hente i forhold til byens og områdets generelle udvikling. For nu er vi nået til det punkt, hvor folk i Give ikke bare bytter huse med hinanden. Der kommer simpelthen nyt blod til byen.

- Det bedste ved hele denne positive udvikling på boligmarkedet er set med lokale briller tilflytningsstatistikken. Den så fin ud allerede i januar, og jeg kan med glæde konstatere, at køberne fortsat tilvælger 7323 Give, konstaterer Maiken Nørtoft.

Annonce

31 af 55 købere er tilflyttere

Hun underbygger sin melding med lidt god statistik

- Jeg har kigget mine seneste 55 handler igennem og kan konstatere, at køberne strømmer til 7323 Give. Ud af de 55 købere kommer 31 af disse fra andre postnumre. Flere kommer fra større byer som Horsens, Aarhus og Vejle, og andre er købere fra udlandet.

For fuldstændighedens skyld skal vi også lige belyse, hvordan det ser ud med hensyn til fraflytningen, og her fortæller tallene hos den lokale RealMægler, at kun fem boligsælgere er reelt flyttet fra postnummeret.

Derudover er der nogle dødsboer og sælgere, som i forvejen var bosat andre steder og dermed ikke tæller med i fraflytningsstatistikken.

Annonce

Lokal opbakning altafgørende

- Min konklusion er derfor at vi midt i denne på flere måder mørke tid heldigvis kan konstatere en udvikling i bosætningen. Køberne vil gerne bo her, og det kan vi være stolte af.

- Vi har alt, hvad vi skal bruge i hverdagen, og det kan vi blive ved med at have, hvis vi vil. Specielt i en tid som denne er det endnu mere vigtigt, at vi alle tænker på at støtte og handle lokalt. Jo mere vi giver, desto mere får vi igen, lyder den sammenfattende konklusion fra Maiken Nørtoft.

Og netop den lokale opbakning er et andet helt afgørende ‘væksthormon’, når vi taler om udvikling af et byområde som Give.

Og det hormon behøver du ikke hente på apoteket eller på lægehuset. Det har du både i hjertet og i hjernen i forvejen.

Det skal såmænd bare aktiveres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce