Annonce
Give Avis

Thyregod Julemarked - områdets hyggeligste klar til 7. sæson

Julemarkedet i Thyregod er hyggeligt og for hele familien. Der sørges hver time for underholdning for både små og voksne, og det er noget alle involverede nyder. Foto: Jim Hoff
Julemarkedet i Thyregod har gennem nu hele syv sæsoner markeret sig som et af egnens allerbedste bud på et flot og frodigt marked med gæster fra både lokalområdet og et stadig større opland.
Annonce

THYREGOD: Det er vel i bund og grund lidt udansk og ganske modigt, når man som arrangørerne af julemarkedet i Thyregod stiller sig frem og markedsfører sit marked som “områdets hyggeligste”.

Dette vovemod kan jo udspringe af jysk sans for god værkstedshumor og almen begejstring for eget produkt, men det kan jo også have en vis bund i virkeligheden. Eller en kombination af begge.

Spørger man initiativtager og koordinator Kim Johannsen er han ikke i tvivl om udsagnets bæredygtighed - også i en journalistisk fremstilling som her.

-Selvfølgelig skal der noget til, for at an arrangør tør sige markedsføre sit eget julemarked som områdets bedste på en egn med massevis af fine julemarkeder. Men nu har vi som arrangører her i Thyregod i syv år lykkedes med at skabe en helt speciel stemning i Thyregod-Hallen hvert år den sidste lørdag i november. År efter år har vi fyldt hallen med både udstillere og gæster, så et eller andet gør vi altså rigtigt, pointerer Kim Johannsen med et skævt smil.

Festlige lokale julenisser sælger ting og sager fra deres boder - nogle gange med det formål at tjene penge til skolerejser. Foto: Jim Hoff
Annonce

Venteliste - hvert år

Han fremhæver det store forarbejde med at ´kapre´udstillere til boderne, som går i gang allerede i starten af året, fordi der blandt udstillerne er stor rift om at sikre sig en plads.

Det betyder faktisk, at 50 % af standpladserne er væk over et halvt år før selve julemarkedet. Herefter går det stabilt slag i slag med at få fyldt de sidste pladser op, og for at der så mange som muligt kan få en stand inddrages cafeteriet også.

- Vi forsøger at få så mange forskellige udbydere som muligt ind i hallen, så produkterne ikke ligner hinanden alt for meget. Visse specielle produktgrupper har kun én udstiller, sådan at ingen udstiller oplever et dårligt salg – og så gæsterne ikke oplever for mange boder med ens udvalg.

Det handler om at skabe variation i udbuddet - både for gæsternes og udstillernes skyld, siger Kim Johannsen. Julemarkedet i Thyregod er ifølge Kim Johannsen så populært blandt standholderne, at det hvert år ender med en venteliste, hvor en række udbyder står klar til at springe til i tilfælde af et afbud i dagene op til julemarkedet.

- Vi kan også godt selv finde på at tage kontakt til en udbyder med et spændende produkt, som kan være med til at gøre julemarkedet endnu mere interessant og afvekslende sammen med de mange indtryk fra julenisser, juledekorationer osv., fortæller Kim Johannsen.

Annonce

Markedet man bare skal besøge

Med de seneste syv års besøgstal som platform har Kim Johannsen ingen problemer med at udråbe julemarkedet i Thyregod, til markedet “man bare skal besøge”.

Arrangementet har fra dag et haft massiv lokal opbakning, men efterhånden er besøgsflokkens geografiske herkomst blevet udvidet til både Billund, Brande, Jelling og Nr. Snede - og endog endnu længere væk.

-Vi vælger jo at tolke det som, at nyheden om gode oplevelser har det med at spredes. Og når det samtidigt er gratis både at parkere og at komme ind, og når man let kan få et par hyggelige timer til at gå med inspiration, køb og en tur i cafeen, ja så trækker det simpelthen bare folk til, lyder analysen fra Kim Johannsen.

Når der nu kommer så mange folk på et ret begrænset areal som en idrætshal, så kan det godt komme til at minde om “Bilka en lørdag lige før middag” mht. trængsel osv. Men den problematik har arrangørerne også en løsning på.

- Vi har prioriteret plads til, at man kan mødes, sætte sig og få en hyggelig sludder ved en stribe borde midt i hallen. Her er der ro på og ingen trængsel, og herfra kan man så nyde den gode stemning, som arrangørerne og udstillerne skaber i fin samhørighed, fortæller Kim Johannsen.

Det er eksempelvis udstillerne som bidrager med gevinster til trækningerne i et timelotteriet – og når det kombineres med Thyregodspejdernes etablering af en tombola med gevinster doneret fra nær og fjern, så er der også sjov og spænding for store og små.

Annonce

Underholdning hver time

Gode lokale kræfter sørger ydermere for underholdning hver time i dagens løb, hvilket også er et trækplaster og et plus til den hyggelige stemning, uanset om det drejer sig om børn, der spiller musik, eller om der er folkedansere på gulvet.

Og hvordan opleves det så at være arrangør på ‘områdets hyggeligste julemarked”?

-Det er en god blanding af at pudse erfaringerne fra forrige år lidt af garneret med nye spændende tiltag og udstillere, udtaler Henning Utoft fra Thyregodspejderne.

Lone Jørgensen fra Thyregod Fritidscenter supplerer:

- Og så sørger vi for, at den fysiske ramme bare fungerer, både klargøringen op til selve dage, og igen at få ryddet og rengjort efter de ca. 1500 gæster og 80-100 udstillere.

- Og vi er helt med på at stå på mål for udsagnet om, at julemarkedet i Thyregod ER ”områdets hyggeligste”, lyder det i samklang fra Lone Jørgensen og Henning Utoft.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce