Annonce
Give Avis

Thyregodtræffet slår alle rekorder i 30-år jubilæumsåret

Manny Skjærbæk har gennem 30 år dirigeret tropperne ved Thyregodtræffet, og hun er også en afholdt danseleder for folkedanserne i Thyregod. FDoto: Him Hoff
Det populære årlige spillemands- og folkedansertræf i Thyregod slår i år alle rekorder med 143 tilmeldte musikere. Og endnu mere glædeligt, så er der kommet flere unge spillemænd til.
Annonce

THYREGOD: Lørdag den 15. februar kan Thyregodtræffet, hvor folkedansen og folkemusikken er i højsædet, fejre 30-års jubilæum. Det foregår på skolen i Thyregod, og i anledning af jubilæumsåret kan arrangør, Manny Skjærbæk, overbringe en flot nyhed.

- Der er simpelthen rekordstor deltagelse i år på spillemandssiden. Vi er nu oppe på hele 143 tilmeldte, og det er vildt flot. Normalt ligger vi på 110-120 deltagere, og i år kan jeg også notere mig, at der er flere unge spillemænd med, så det er virkelig dejligt, siger Manny Skjærbæk.

Derudover kommer der i omegnen af 50 dansere udefra - sammenmed folkedansergruppen i Thyregod, der sandsynligvis stiller med 30-35 mand.

Avisen er taget på besøg en onsdag aften, hvor Manny Skjærbæk står for folkedansen i gymnastiksalen på Thyregod Skole. Her er der fast øveaften hver onsdag i sæsonen, og det er med Manny som danseleder samt et syv personer stort orkester, der spiller muntert, kompetent og lystigt til de mange glade danse.

Folkedanserholdet består ifølge Manny Skjærbæk af omkring 30 dansere, der kommer fra lokalområdet, men som også har hentet dansere fra de nu lukkede folkedanserklubber i Give og Brande.

At det netop er folkedanserklubben i Thyregod, der har overlevet, kan vi godt få Manny Skjærbæk til at give et par bud på.

- Det handler om at finde et leje med de rette ambitioner. Man skal lige stikke fingeren i jorden, lytte til folk og finde ud af, hvor svært det hele skal være. Det må ikke være for kompliceret, og der skal være plads til at grine og have det sjovt. Her skælder vi ikke ud og respekterer, hvis man lige står over i en dans eller to. Det handler nemlig ikke om mine ambitioner, men om at vi alle har det sjovt og rart, siger Manny Skjærbæk.

Dansen "Den fremmede dame" var populær hos især herrerne. Her er et par af drengene dog komme lidt på afveje i forhold til dansens tematik. Foto: Jim Hoff
Annonce

"Den fremmede dame" og det gode humør

Det med det gode humør skinner da også kraftigt igennem ved aftenens seance, hvor Manny kompetent med stor tilstedeværelse og med smil på læben tilsat friske bemærkninger fører flokken gennem kvadriller, vals, møller, osv.

Dansen "Den fremmede dame" vækker ikke mindst jubel hos at par af herrerne, der bredt grinende med titlen in mente ser frem til at få en anden kone med hjem, ende hende de slæbte med fra starten af.

- Det er sgu' ikk' så ringe, lyder det kækt fra en storgrinende herre, der lige får elevatorblikket af fruen i huset og et påbud om at koncentrere sig lid mere om at danse end "den fremmede dame". Og så visner det kække smil en kende, mens resten af forsamlingen fniser og griner dansende videre.

Til selve træffet den 15. februar er der en bred vifte af danserelaterede aktiviteter på programmet lige fra folkedanserkursus, selskabsdans, folkedanserbal og børnedans. Stævnet tilbyder en række dygtige instruktører udefra, der vil sørge for, at der både kommer knald på dansene, det gode humør og ikke mindst det sociale samvær.

Der vil være mulighed for at tilkøbe aftensmad og natmad, for uden mad og drikke danser helten vel ikke helt så godt!

Slet ikke hvis man som herre skal være klar til "den fremmede dame".

Det er det gode humør og det sociale sammenhold, der er i højsædet, når folkedanserne mødes hver onsdag i gymnastiksalen på Thyregod Skole. Foto:Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce