Annonce
Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Karl Erik Lund, tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, og tidligere medlem af voksenudvalget, kommer i hosstående artikel med en skarp kritik af Lone Myrhøj (SF) og hendes udtalelser i VAF onsdag, hvor Myrhøj er meget kritisk over for den afgående formand for voksenudvalget og udvalgets arbejde i det hele taget. Foto: Mette Mørk
Lone Myrhøj (SF) var i onsdagsudgaven af Vejle Amts Folkeblad ude med en heftig kritik af både sin forgænger på formandsposten på voksenudvalgsområdet i Vejle Kommune og af kommunens måde at drive det område, der beskæftiger sig med de psykisk sårbare, de social udsatte borgere og borgere med psykiske handicaps.

GIVE:  Det nu tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Karl Erik Lund, er langtfra benovet over de udtalelser, som voksensudvalget i Vejle Kommunes nye formand, Lone Myrhøj (SF) fremdrager i Vejle Amts Folkeblad 5. januar.

Hun har afløst Gitte Frederiksen (V) på posten 1.1. 2022 efter kommunalvalget i 2021, og det er i forbindelse med en portrætserie i Vejle Amts Folkeblad af de nye udvalgsformænd i byrådet, at Lone Myrhøj fremkommer med en række udtalelser, der har vakt harme hos Karl Erik Lund der udover at have været formand for Natur- og Miljøudvalget også har siddet i voksenudvalget siden 2018.

- Jeg har netop læst Lone Myrhøjs udtalelser i VAF den 5. januar, efter at hun er tiltrådt som formand for voksenområdet. Og jeg er ikke benovet, langt fra. Jeg må bare sige, at hun er ingen Robin Hood. For hvor vil hun hente de penge fra, som hun mener vi mangler? Fra kommunen, fra staten? Nej jeg synes, at hun med de her mange negative udtalelser slet ikke er sin nye opgave voksen, lyder kritikken fra Karl Erik Lund.

Annonce

"Myrhøj går virkelig langt over stregen her"

Han har været medlem af voksenudvalget siden 2018 og har dermed siddet med ved bordet, når der skulle forhandles og træffes beslutninger af både politisk og økonomisk karakter. På den konto mener han nok, at han er berettiget og kvalificeret til at udtale sig meget kritisk om det, han kalder Lone Myrhøjs helt forfejlede kritik af voksenudvalget.

Er der én, der har ladet stå til, i forhold til at rette op på forholdene indenfor voksenområdet, så må det være Lone Myrhøj, som jeg mener har svigtet som politiker, og som nu igen forsøger at fordreje pressen

Karl Erik Lund, tidligere byrådsmedlem og medlem af Voksenudvalget

- Jeg kan kun sige, at Lone Myrhøj i den omtalte artikel går langt over stregen. Påstanden om at vi bare skulle have ladet stå til indenfor psykiatri, handicap og socialområdet, er direkte usand. Og at hun finder det pinligt, at Vejle Kommune er den kommune med fjerdefærrest udgifter til voksenhandicap pr. person, er helt ved siden af skiven. Tværtimod har voksenområdet aldrig fået tilført flere penge end i sidste periode. Der blev lagt en redningskrans ud over området med ekstra bevillinger netop for at sikre social, handicap- og psykiatriområdet, konstaterer Karl Erik Lund.

Annonce

Uhyrligt at påstå at kommunen bare har ladet stå til

Han sender derimod Sorteper tilbage til både regeringen og SF i forhold til hjælp til de svageste borgere.

- Vi har desværre ikke set nogen penge fra hverken regeringen eller dens støtteparti, SF, som har lovet de svageste borgere milliarder af kroner. Nej, det problem har Vejle Kommune selv løst, fordi den er økonomisk veldrevet, hvor andre kommuner i stedet har måttet sænke serviceniveauet.

Karl Erik Lund vurderer, at Lone Myrhøj vil træde ind i et område som formand for voksenudvalget, hvor økonomien er i balance, og hvor der gives muligheder for prioriteringer. Lone Myrhøjs kritik af det faglige niveau og den tilgang, man ifølge hende har haft til arbejdet på området, vækker også vrede hos den nu tidligere byrådspolitiker.

- Jeg vil til enhver tid stå på mål for den betragtning, at Vejle Kommune er højt specialiseret indenfor handicap, psykiatri og socialområdet. Vi har dygtige medarbejdere, som gør en stor forskel for mange mennesker og som brænder for deres arbejde. Vi har veldrevne væresteder, hvor ansatte og frivillige med varme og omsorg står klar fra morgenstunden. Vi er gået i front med botilbud, housing first, billige boliger, nyt natherberg og sundhedsrum osv. Så at Lone Myrhøj fremturer med, at vi ”bare har ladet tingene stå til i de seneste mange år”, det er en direkte uhyrlig påstand.

Annonce

"Hvorfor sidder Myrhøj ikke med i handicaprådet?"

I forhold til eksempelvis handicappolitikken påpeger Karl Erik Lund, at man i Vejle Kommune har en handicappolitik, hvor der arbejdes med uddannelse, inklusion og sundhed. Man har Foreningernes Hus med over 100 foreninger og selvhjælpsgrupper, til når der er brug for hjælp og samtaler.

- Lone Myrhøj vil nu ifølge artiklen ”ud og være synlig, lytte og lære”, men jeg ser da ingen konkrete visioner for området? Og så vil jeg også gerne sige, at jeg jo sad i min sidste periode i handicaprådet, udpeget af Vejle Kommune. Derfor har jeg belæg for at sige, at jeg virkelig undrer mig, at Lone Myrhøj helt bevidst har valgt ikke at sidde med i handicaprådet, der hvor sagerne jo kommer i høring, og hvor lovgivningen og serviceniveauet drøftes. Der er en fast tradition for, at den siddende formand for voksenudvalget er med her. Her sad eksempelvis den tidligere formand for voksenudvalget, Gitte Frederiksen, som næstformand i 8 år netop med henblik på at kunne være tæt på handicaporganisationernes holdninger, viden og indsigt.

Karl Erik Lund mener på det grundlag, at er der én, der har ladet stå til, i forhold til at rette op på forholdene indenfor voksenområdet, så må det være Lone Myrhøj, som han mener har svigtet som politiker, og som nu igen forsøger at fordreje pressen.

- Lone Myrhøj har i 12 år haft alle muligheder for at tage sager op i voksenudvalget, hvor SF har siddet med ved bordet, og i økonomiudvalget og i byrådet. Den mulighed har hun valgt ikke at benytte sig af, men har i stedet for gemt sig bag lukkede forhandlingsmøder, lyder kritikken det Karl Erik Lund.

Annonce

Kritikken fra DF undrer ikke Lone Myrhøj

Lone Myrhøj er gjort bekendt med Karl Erik Lunds kritikpunkter, og har givet svar på tiltale på flere punkter.


Lone Myrhøj fremførte i onsdagsudgaven af Vejle Amts Folkeblad en hård kritik af voksenudvalget. Det er efter kommunalvalget i 2021 nu hende, der sidder som formand for voksenudvalget. Privatfoto

- Jeg ved godt at DF har en mere ukritisk tilgang, så det undrer mig ikke, at Karl Erik ikke kan lide, når jeg synes, vi skal gøre det bedre. Det vil da være fantastisk, hvis DF har ret i, at det hele bare kører. Det vil være den bedste overraskelse overhovedet, konstaterer hun.

- Men jeg hører bare noget andet. Når jeg taler med de mennesker, der har brug for hjælp, med medarbejdere eller pårørende, så hører jeg bare en kæmpe frustration. Det synes jeg, vi skal tage meget seriøst.

Annonce

Ikke en kritik af medarbejderne

Lone Myrhøj understreger, at hun ikke kommer ikke til at være en formand, der holder mund og fejer ting ind under gulvtæppet. Jeg synes, vi trænger til forandringer, og det vil jeg da have lov at sige højt.

- Jeg vil også gerne pointere, at mine udtalelser er på ingen måde en kritik af medarbejderne, dem og deres indsats har jeg den dybeste respekt for. Så det har Karl Erik fuldstændig misforstået. Min kritik er 100% sendt efter politikerne.

Med hensyn til budget-og økonomisnakken lyder argumentationen fra Lone Myrhjøj, at man hvert år lægger 50-100 millioner tilbage i kommunekassen.

- Det er penge, vi har budgetteret med og derfor gerne måtte bruge. Det ønsker jeg ganske simpelt, at vi starter med. Det er der intet hokus-pokus i, og det undrer mig faktisk, hvis Karl Erik ikke ved det. Og jo, jeg er da godt klar over, at der er tilført penge til området de seneste år i budgetforhandlingerne. Modsat Karl Erik har jeg jo siddet i forhandlingerne og kæmpet for det. Desværre er det langtfra nok. Den oplevelse tror jeg både borgere og medarbejdere deler.

Annonce

Skal nok samarbejde tæt med handicaprådet

Karl Erik Lunds kritik af, at hun ikke er med i handicaprådet, som hendes forgænger på posten i voksenudvalget var det, har hun også en replik på.

- Jeg ville frygtelig gerne have haft en plads i handicaprådet, det er der ingen tvivl om, men det er der også mange andre, der gerne vil. Jeg har været så privilegeret at få en formandspost, men vi er et byråd med mange partier, og jeg er optaget af, at vi samarbejder og deles om det. Jeg kender de fleste medlemmer af handicaprådet og har også tidligere været med. Jeg er vant til at samarbejde med mange mennesker og kan sagtens holde mig informeret og være i dialog, selvom jeg ikke officielt er med i handicaprådet, så det skal nok gå.

Overordnet set i forhold til Lunds kritikpunkter smækker Lone Myrhøj på ingen måde den politiske dør bag sig i vrede.

- Hvis det viser sig, at Karl Erik har ret i, at der ikke er brug for at rette op på noget, så skal jeg være den første til personligt at beklage mine udtalelser. Tager jeg så meget fejl, så undskylder jeg gerne. Men indtil det skulle stå klart, vil jeg trække i arbejdstøjet og se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre de kommende år.


Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Annonce