Annonce
Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Peter Aalbæk og Ole Sørensen har medio november sammen med Søren Christoffersen (ikke på fotoet) overtaget  Aalbæk Specialiteter Slagter i Farre. Visionen er at gøre stedet til landets bedste mikropølsemageri. Foto: Kasper Kamuk
Peter Aalbæk, Ole Sørensen og Søren Christoffersen er de nye ejere af Aalbæk Specialiteter Slagterbutik. Med den nye trio ved roret bliver det en tilbagevenden til de gamle rødder, de fine slagtermestertraditioner i en forfinet balancegang mellem det gamle dna og den kreative fornyelse.

FARRE: - Bare rolig. Løgpølsen og leberrollen vender tilbage her i butikken. Det kan jeg godt garantere dig, for i 2022 finder vi den gode gamle slagterbog frem og sætter igen det slagtermæssige håndværk i højsædet, hvor vi vender tilbage til rødderne og frembringer de helt unikke produkter, som vi gennem årene har høstet så stor anerkendelse for. Og ved du hvad - vi glæder os helt vildt til at vende tilbage til "verdens bedste legeplads", hvor vi nu skal skabe Danmarks bedste mikropølsemageri.

Det er denne positive og livsbekræftende melding, som Peter Aalbæk serverer som dagens første ret til avisens udsendte, mens ret nummer to, der herlige hjemmelavede leverpostej kommer på bordet efterfølgende.

Tilbage til 'gerningsstedet'

Det sker i forbindelse med, at det nu er blevet offentligt bekendtgjort, at netop Peter Aalbæk, Ole Sørensen og Søren Christoffersen medio november har overtaget Aalbæk Specialiteter Slagterbutik.

Dermed vender såvel Peter, der er tredje generation i butikken og Ole Sørensen, tidligere daglig leder og butikschef, tilbage til 'gerningsstedet', og til den arbejdsplads, som de selv har været med til at forme og gøre til en landsdækkende succes og anerkendt størrelse i dansk erhvervsliv.

Og til en arbejdsplads, hvis dna og kultur har sat sig i begge de herrer, og som de nu i samarbejde med Søren Christoffersen, der er manden på fingeren på den økonomiske puls, vil genskabe.

Annonce

Fik købstilbud mens flammerne åd produktionen i Billund

For at forstå drivkraften bag det måske for nogen overraskende comeback til Peter Aalbæk i butikken i Farre, skal vi spole tiden tilbage til januar 2015. Her kunne en sønderknust Peter Aalbæk sammen med folk fra personalegruppen stå og se forretningens produktionshal i Billund brænde ned til grunden. Allerede dengang var Aalbæk Specialiteter blevet en landsdækkende succes med produkter i kølerdiskene i alle landsdele.

- Så står man der forstenet, frustreret, hjælpeløs og på grådens rand og ser ens livsværk brænde ned til grunden. Det var helt sort. Pludselig ringer telefonen, og en dør åbnede sig samtidig med at en lukkede sig definitivt i. Det var direktøren fra Atria, Anders Laursen, der ringede, mens flammerne blussede. Han havde hørt, at vores fabrik brændte og tilbød at købe Aalbæk specialiteter. Jeg sagde ja lige med det samme, for vores produktion kunne køre videre ret hurtigt i Horsens, og jeg blev ansat som kreativ konsulent med fokus på koncept- og produktudvikling, fortæller Peter Aalbæk.

Annonce

Det var enten eller

Man kan undre sig over det hurtige ja fra Peter Aalbæk i forhold til salget til Atria, men for ham var det enten eller i forhold til at bevare familiens livsværk og ikke miste det store momentum, man havde opbygget gennem årene.

Butikken i Farre er vel i bund og grund historien om humlebien, der ikke burde kunne flyver. Men kvalitet fornægter sig aldrig, og butikken har været markedsførende siden 1920. Arkivfoto: Jim Hoff

- En genopbygningsproces havde været for kompliceret og tidskrævende med en tidshorisont på måske 2-3 år, og så havde vi mistet vores markedsandele. Ved as blive en del af Atria kunne jeg fastholde vores forretning og brand. Atrialedelsen var meget ordholdende og gav mig rum og plads til at udvikle en masse koncepter, som har været med til at styrke Aalbæk-brandet, og samtidig har vi også formået at køre videre med butikken og produktionen i Farre, konstaterer Peter Aalbæk.

Annonce

Tilbage til de gode gamle slagtermestertraditioner

Efter seks år som konceptudvikler rykkede det mere og mere i Peter for at vende tilbage til butikken i Farre. Han luftede tanken for Atria, og her så man positivt til hans planer om at vende tilbage for at føre butikken tilbage til kulturen og stilen fra "gamle dage", da han selv stod ude i produktionen og fik gode ideer, og hvor hans forældre Åse og Egon var en fast del af dagligdagen i og omkring butikken.

Hvis man sammenligner det her med et fodboldhold, så tænker jeg på samme måde som træner Jürgen Klopp i Liverpool. Det bliver offensivt, det bliver ud over stepperne, og vi er her at begejstre og for at "vinde en masse kampe

Peter Aalbæk, medindehaver af Aalbæk Specialiteter

- Nu handle det om med dygtige medarbejderres hjælp at føre butikken tilbage til at være en rigtig slagterbutik med det rigtige udtryk. Vi skal i gang med at producere et større udvalg, og vi skal tilbage til de gode gamle slagtermestertraditioner, hvor der kæles kreativt og med hjerteblod for produkterne. Vi vil og skal være helt unikke og levere unikke produkter, og heldigvis har vi tre ud af de blot 10 tilbageværende pølsemagere i landet ansat her hos os, så den opgave ligger i gode hænder, siger Peter Aalbæk.

Annonce

Kærligheden til faget kaldte igen

Han er kendt som den kreative iværksætter, manden med ideerne til nye produkter, og lidt af en opfinder indenfor branchen, og med det mindset in mente, glæder han sig at stå som kaptajn for en skude, der nu får meget kortere kommandoveje, og hvor man ikke skal spørge nogen, hvis man får lyst til at søsætte en ny ide eller et nyt produkt.

- Det er ikke mindst kærligheden til faget, der driver både mig og Ole tilbage her til landets bedste legeplads. Her har vi en fantastisk base for at kunne udfolde vores ideer og vores lyst til igen at drive en rigtig god "gammeldags" slagterbutik, hvor det er de gode, friske råvarer og de unikke produkter, der er i højsædet. Og ved du hvad. Jeg har aldrig tænkt i strategier og brugt markedsanalyser. Jeg har aldrig tænkt produkter i salgsøjemed. Jeg er altid gået efter det, jeg tror på, og som jeg har lyst til at lave, understreger den kreative mesterslagter.

Annonce

Omvejen tilbage til Farre gik over Kilimanjaro

At det er kommet dertil, at Peter , Ole og Søren nu kan relancere slagterbutikken i Farre med både de gode gammeldags værdier og fornyelsen for øje, skyldes ikke mindst det lange seje træk gennem seks år ved Atria.

- Det er så fedt, at jeg nu fået mit lille sted her tilbage, og jeg føler da også, at jeg har måttet bestige Kilimanjaro, billedligt talt, for at komme hertil. Nu skal vi alle sammen lige lande og finde vores ben. Der er en masse praktik, der skal på plads, men begejstringen, kampgejsten og motivationen er helt i top hos alle her, og vi har også fået en forrygende modtagelse af vores kunder, der over en kam har udtrykt stor glæde og begejstring ved vores tilbagekomst til butikken. Se nu bare i dag, hvor ægteparret Herdis og Jens fra Jelling kommer med hjemmelavet marcipan og småkager til os, fordi de er glade over, vi er tilbage. Det er jo helt fantastisk, lyder det med et stort smil fra Peter Aalbæk, som samtidig understreger, at man midt i al virakken og beruselsen over den gensidige gensynsglæde bevarer den ydmyge tilgang til tingene.

Aase og Egon stoppede i butikken i Farre i 2011, hvor Peter overtog arven fra sine forældre. Arkivfoto: Jim Hoff

Historikken som 3. generation i butikken er en del af Peters arv, og den vedkender han sig med glæde og stolthed og understreger samtidig, at hans forældre på intet tidspunkt har lagt pres på ham, for at han skulle overtage butikken i Farre.

Annonce

Slagterbranchens svar på Jürgen Klopp

Nu handler det med Peters ord om, "at få samlet det 5000 brikker store puslespil", og han glæder sig til sammen med sine kompagnoner Ole og Søren samt personalet helt selv at få æren af at samle puslespillet.

- Hvis man sammenligner det her med et fodboldhold, så tænker jeg på samme måde som træner Jürgen Klopp i Liverpool. Det bliver offensivt, det bliver ud over stepperne, og vi er her at begejstre og  for at "vinde en masse kampe". Vi vil også gå mere offensivt til værks med salg online af kvalitetsprodukter i en Aalbæk Kasse", og i den mere analoge del af skalaen vil vi retablere den 120 år gamle rygeovn, som vi får en dygtig håndværker til at shine op. Og hvem ved, måske de gamle rundryggede Volvo'er, som vi var så kendte for tilbage i tiden, igen kommer til ære og værdighed. Og ved du hvad: Alt i alt skal vi simpelthen være kult igen, konstaterer Peter Aalbæk, mens han slår ud med armene hen over butikken og den kreative legeplads ude i produktionen.

En finish på en personlig note: Undertegnede og familiens førstefødte kan slet ikke vente til løgpølsen og leberrollen igen bliver en del af produkterne. Det er den bedste julegave en mand og hans søn kan få - og dele over en god snak om de gode gamle dage, hvor det hele bare var så meget bedre.


Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce