Annonce
Give Avis

Tinnetgård udvider: Blomsterværksted bliver til ny gårdbutik

Tinnetgård har udvidet blomsterværkstedet og lavet det om til en stor gårdbutik, hvor man kan servicere kunderne med et væld af smukke egenproducerede produkter og lækre specialiteter. Privatfoto
Tinnetgård ved Gudenåens udspring mellem Vonge og Vesterlund har fået vokseværk. Det eksisterende blomsterværksted på Hammervej 28 er blevet transformeret om til en gårdbutik, som kalder til officiel indvielse lørdag den 23. april.

VONGE: Tinnetgaard er et specialiseret arbejds-, bo- og uddannelsestilbud for unge med særlige behov fra 17 år og opefter. Her er det et mål for eleverne at finde deres egen arbejdsidentitet, og dette sker bl.a. igennem hverdagsopgaver på gårdens forskellige værksteder og gennem forskellige arrangementer som julemarked og blomsterværkstedet.

Sidstnævnte del af bedriften på Tinnetgård er nu blevet udvidet og lavet om til en decideret gårdbutik samtidig med, at selve blomsterværkstedet også kører videre.

Gårdbutikken og Blomsterværkstedet vil være fyldt med et væld af smukke egenproducerede produkter og lækre specialiteter og smagsprøver på nogle af disse.

Annonce

- Produkterne du finder i gårdbutikken, er i høj grad vores egenproducerede produkter, fortæller Karin Fasterholdt, der er kommunikationsmedarbejder på Tinnetgård.

Alle varer produceret i samarbejde med de unge på Tinnetgård

Hun kan ydermere berette, at man i den nye gårdbutik kan finde smukke kreationer af Tinnetgårds egne bæredygtige blomster fra mark og skov, planter og spiselige stauder, samt økologisk oksekød, økologiske æg, økologiske kartofler, lokale danske produkter og meget mere. Stedets seneste gren af værksteder er gartnerværkstedet, hvor eleverne dagligt hjælper med at passe og pleje, potte og plante.

- Alle gårdens varer og produkter er produceret i samarbejde med de unge, der bor og arbejder på Tinnetgård Bo- og Erhvervsskole, fortæller Karin Fasterholdt.

På selve indvielsesdagen vil der være gang i en række forskellige aktiviteter, som der jo altid er på Tinnetgård, når der kaldes til arrangement.

På dagen står gartneren på Tinnetgård klar til at fortælle om, hvordan du planter dine krukker til efter sæson. Her kan man tage sine egne potter med eller tilkøbe dem i gårdbutikken.

Annonce

Besøg inspirationshaven og spis lækre pandekager

I løbet af dagen vil der være forskellige aktiviteter, man som familie kan deltage i. Man kan naturligvis også møde gårdens dyr, lave snobrød og deltage i diverse konkurrencer. Eller hvad med en gang æggebakke bingo.

Tinnetgård indvier den nye gårdbutik lørdag den 24. april. Privatfoto

Tinnetgårds inspirationshave er lige blevet udvidet med tre nye områder, som man kan komme på rundvisning i. Her kan man blandt andet blive klogere på hjemmehørende arter, spiselige planter og blomster.

- I cafeen, som ligger i vores lade, kan man hele dagen købe lækre pandekager, både de søde og dem med Tinnetgårds økologiske oksekød, samt kaffe, the, kolde drikke og meget mere, oplyser Karin Fasterholdt.
Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce