Annonce
Give Avis

Tinnetgaard på vej med stærk juletradition

Julemanden ankom som det sig hør og bør på en gård naturligvis på en traktor, og så kunne Rudolf hvile benene denne dag. Foto: Tinnetgaard
For anden gang havde Bo- og Erhvervsskolen Tinnetgaard i weekenden 7.-8. december julemarked. Man kunne på tilstrømningen og den gode stemning tydeligt mærke, at det gode budskab om julemarkedet ved Gudenåens udspring er begyndt at brede sig.
Annonce

TINNET: Mange var med sidste år, da det første julemarked fandt sted, og de havde i år taget familie og venner med til en dag fyldt med julehygge. Vejret var en blandet fornøjelse, lørdag skinnede solen, søndag bød på regn og rusk. Heldigvis var der mange aktiviteter både inde og ude og mange brugte flere timer på gården.

Julemanden havde igen i år fundet vej til Tinnetgaard, hvor dagen startede med, at de fremmødte børn hjalp med at vække ham, og senere på dagen kiggede han forbi på sin traktor, der altså har afløst den ellers driftsikre kane, som julemandens foretrukne transportredskab. Både i maskinhuset og på gårdspladsen var der indrettet baner, hvor børnene kunne køre om kap på legetøjstraktor eller sæbekassebil. I gårdspladsen var der igen i år mulighed for at bage snobrød eller få sig en dukkert i vildmarksbadet.

Som noget nyt var der opsat en nissetipi, hvor julemor i løbet af dagen læste julehistorier. Selvfølgelig stod hestevognen også klar til at give en tur rundt på gården.

Mere juleagtigt bliver det næppe.

Der var linet masser af aktiviteter op for både børn og voksne. Her er vi til en gang sønderjysk ringridning på "alternativ" hest. Foto: Tinnetgaard.
Annonce

Masser af aktiviteter - og nakkemassage

I laden var der travlt i cafeen, hvor der lørdag eftermiddag allerede var solgt flere flæskestegssandwiches, end der blev på begge dage sidste år, og var man mere til det søde, var der både julepandekager, risalamande m.m. på menuen.

Ponytrækturene var igen et hit blandt mange børn, og i år var der desuden lavet et lille legeland, hvor man kunne lege vaskeægte sønderjyskringridning, gå på stylter, samle puslespil, gætte en juleduft og meget mere. Stalden bød på flere forskellige aktiviteter; her kunne man holde en kylling, snakke med kaninen, hilse på køerne, lege i halmhulen, skrive et brev til julemanden eller købe af Tinnetgaards egenproduktion – alt sammen til duften af frisklavede brændte mandler. I julemandens værksted kunne man lige som sidste år lave sine egne juledekorationer, men i år var det også muligt at lave en træsnemand, insekthoteller eller lave en personlig nøglering med navn. Mekanikerværkstedet var igen i år omdannet til markedsplads, hvor antallet af boder også var steget siden sidste år. Der var besøg af både Bølle Æbler, H.H. Biavl, Egtved Røgeri, samt salg af stearinlys, husflid, nisser m.m.

Og blev man træt i løbet af dagen var der også mulighed for en gang gratis nakkemassage. Måske en tradition man burde indføre som en fast bestanddel af julehalløjet her til lands.

Dagen sluttede af med juletræstænding og fælles dans om juletræet i gårdspladsen.

Annonce

Social øveplads

Tinnetgaard er først og fremmest en Bo- og Erhvervsskole for unge med særlige behov, men de sidste år er der arbejdet hen imod også at blive et oplevelsescenter (landbrugspark.dk), med eleverne som en vigtig brik Eleverne er derfor også en stor del af julemarkedet. Rundt ved alle aktiviteter og boder hjælper de unge med at få det hele til at fungere. Mange af eleverne har nu været med til julemarked og høstmarked et par gange og de begynder at føle sig mere hjemme i opgaverne, hvilket i år viste sig ved, at næsten alle eleverne havde meldt sig til at tage del i julemarkedet, hvilket er helt frivilligt. I løbet af weekenden fik eleverne god mulighed for at prøve deres evner af i at fungere socialt blandt andre mennesker, men de havde stadig mulighed for at trække sig tilbage, hvis det blev for meget for dem. Alt i alt et par rigtig gode dage med masser af julesteming, og julemarkedet på Tinnetgaard ligner et rigtig godt bud på en fin fast juletradition på Vonge-egnen.

Selveste julemor var på plads i sin egen tipi, og her fortalte hun hyggelige julehistorier for både børn og voksne. Foto: Tinnetgaard.
Ho-ho-ho - så er der julegaver til de artige børn. Foto: Tinnetgaard
Hygge i julecafeen i laden, hvor den stod på flæskestegssandwiches, julepandekager og ris a la mande. Foto: Tinnetgaard
Yes, den sidder lige i øjet. Godt hesten havde briller på. Foto: Tinnetgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce