Annonce
Give Avis

Trods en del søgang: Det nye foreningsskib er stævnet fra kaj

GISK har fundet sin bestyrelse: Fra venstre er det Jøgen Lundsgaard, Bent Mollerup (suppleant), Morten Eriksen, Michael Egsgaard, Linda Høgh, Jakob Egebjerg og Gitte Hansen (suppleant). På billedet mangler Peter Madsen. Foto Jim Hoff

Ca. 60 tilhørere fra det lokale foreningsliv mødte frem til stiftende generalforsamling i Give Idræts- sundheds- og Kulturcenter. Et langt og kompliceret navn, og det blev også en lang og kompliceret aften. Det hele endte dog i fred og ro

GIVE: Formålet med den nye forening er at drive og udvikle GISK for at stille faciliteter til rådighed for idræt og sundhedsmæssige og kulturelle aktiviteter i giveområdet. Foreningen drives efter overenskomst med Vejle Kommune.

DGI-konsulent Ole Brændgaard, der har været tilknyttet den store visionsplan for et samlet idrætscenter i Give siden 2014, indledte seancen med et oplæg om behovet for og nødvendigheden af et lokalt styret og forenet idrætscenter. Det handlede meget om sammenhængskraft, økonomi og lokale muligheder i en tid, hvor de kommunale midler til haldrift er under beskæring.

Det handlede også om den kendsgerning, at forskning viser, at folk gerne vil være sammen med deres børn, og derfor er det vigtigt, at foreningslivet kan tilbyde et fitnesscenter ved idrætscenteret. Igen drejer det om sammenhængskraft: Børnene går til håndbold, mens mor eller far er til fitness samme sted.

-Et idrætscenter uden fitnesscenter er håbløst umoderne. Folk forsvinder bare hen til andre steder, og man får også sværere ved at rekruttere frivillige. Har man derimod et fitnesscenter tilknyttet idrætscenteret, er det væsentligt lettere at rekruttere frivillige, lød det bl.a. fra Ole Brændgaard.

Alf Sørensen fra HK Give Fremads Erhvervsklub følte, at han manglede information og åbenhed fra styregruppens side. Foto Jim Hoff

Gode indtjeningsmuligheder for lolkalt drevet idrætscenter

En lokalt drevet idrætscenter har ifølge Brændgaard også gode muligheder for at tjene gode penge til foreningslivet via events, udlejning osv.

-Med lokale folk i spidsen for et lokalt idrætscenter er fleksibiliteten stor og mulighederne for en fornuftig indtjening er derfor noget større end ved en kommunal styring, lød pointen fra Brændgaard, inden man overgik til dagens dagsorden: Den stiftende generalforsamling.

Men inden man kom dertil, skulle de fremmødte dog gennem en heftig debat, der vakte både vrede, frustrationer og afmagt hos flere af deltagerne. Og det var ret beset oprettelsen af det nye foreningsfitnesscenter, der var udgangspunkt for den skarpe ordveksling der nu fulgte.

Jørgen Lundsgaard og Peter Graver fra styregruppen lytter betænkeligt til kritikken om manglende information og åbenhed. Foto Jim Hoff
Annonce

Procedurefejl og manglende kommunikation?

Et spadestik dybere handlede det måske i virkeligheden om kommunikation og åbenhed. I hvert fald ifølge Alf Sørensen, der er formand for HK Give Fremads Erhvervsklub. Hans skarpe indlæg mod hele forretningsgangen i processen med at komme frem til den stiftende generalforsamling fik sindene noget i kog, hvilket fik styregruppen til at trække sig tilbage for at overveje en aflysning af generalforsamlingen.

-Jeg mener, at der er sket flere procedurefejl i det her! Man har eksempelvis ikke informeret alle foreninger om kendsgerningerne omkring det nye foreningsfitness! Folk kan ikke finde hoved og hale i, hvad det her drejer sig om. Jeg kan ikke finde folk i mit bagland, der vil stille op til det her; de ved simpelthen ikke, hvad det drejer sig om. Jeg er dybt bekymret. Styregruppen har efter min mening handlet uden mandat og brudt vedtægterne ved selv at træffe en række beslutninger, lød det bl.a fra Alf Sørensen, der dog erkendte, at han finder rigtig mange gode ideer i visionsplanen, men at han ikke bryder sig om måden, tingene er foregået på!

Give GIF derimod følte sig i den grad under beskydning fra flere sider i deres kamp for at etablere foreningsfitness.

-Vi er blevet punket fra højre og venstre, og det er faktisk megahårdt. Give GIF går ind og opretter foreningsfitnes, som vi har oprettet en volleyafdeling, en petanqueafdelig osv. Vi gør det da ikke for egen vindings skyld. Vi gør det, fordi vi ud af visionsplanens tekst forstår, at det er vigtigt, at det nye samlede idrætscenter kan præsentere foreningsfitness for at fastholde medlemmer og for at skaffe flere frivillige. Vi gør det her for medlemmernes skyld, pointerede gymnastikafdelingens formand Mette Vestergaard.

Michael Egsgaard fra Give GIF var fortørnet over den af Alf Sørensen fremførte kritik mod forenings tiltag med foreningsfitness. Foto Jim Hoff
Annonce

Er vi overhovedet klar?

Det nye foreningsfinesscenter kommer midlertidigt til at bestå af to pavilloner, et til spinning og et til træning, og bliver placeret bag ved Ikærhallen. Det er ikke en optimal løsning, men det er ifølge Ole Brændgaard bedre end slet ikke at komme i gang.

Henrik Henriksen, formanden for HK Give Fremad, plæderede for, at hvis man ikke var klar til at trykke på knappen, så var det uprofessionelt at starte op.

-Har vi ikke alle folk klar, så er det da bedre at vente og få styr på det hele, inden vi går i gang. Det er vigtigt, at vi kører ud med et professionelt og skarpt udspil, når vi starter det her projekt op. Alt andet ville være useriøst, lød det fra håndboldformanden.

Hvad sker der nu? Styregruppen bad efter den heftige kritik om time-out, så man kunne vurdere, om generalforsamling skulle køre videre med den oprindelige dagsorden. Foto Jim Hoff
Annonce

Styregruppen: Vores kommunikationsniveau har været i orden

Jørgen Lundsgaard fra styregruppen havde et klart svar til de folk, der følte sig underinformerede:

- Vores kommunikationsniveau har i min optik været i orden, vi har orienteret på formands- og lederniveau. Hvis I ikke er klædt godt nok på med informationer, er det altså ikke kun styregruppens skyld. I er selv skyld I, hvis I ikke ved nok - telefonen er da opfundet, så ring dog, hvis der er er noget, I vil vide mere om. Det er altså vigtigt, at vi kommer i gang nu. Det er valgår, og derfor skal vi ud og bruge politikernes større velvilje! Derfor foreslår jeg en håndsoprækning, så vi kan se, hvem der mener, vi skal fortsætte med den stiftende generalforsamling, bemærkede Jørgen Lundsgaard.

Dette bakkede dagens dirigent og ordstyrer, Johnny Norup, Lundsgaard op i. Men dirigenten var da også i tvivl.

-Jeg synes, man klart fornemmer 2 stemninger her i aften. Jeg finder det bekymrende, at et par større foreninger er meget skeptiske, ja nærmest vrede! Men lad os dog skride til håndsoprækning, så vi kan se, hvad den overvejende demokratiske stemning byder os at gøre, lød det fra Johnny Norup.

Der diskuteres ved bordene. Foto Jim Hoff
Annonce

Jomfrusejlads med søgang

Håndsoprækningen resulterede i et pænt flertal - og dermed et udtryk for tillid til styregruppens arbejde - for at køre videre med dagens program og dermed også med en stiftelse af den nye GISK-forening samt med at få valgt folk til bestyrelsen.

En gennemgang af vedtægterne - med tættekam ganske vist - foregik i en sober og konstruktiv tone, og herefter overgik man til at finde frem til de 6-7 medlemmer i bestyrelsen. Her skulle findes 2, der er udpeget af idrætsforeningerne i Give. Der skulle findes 1 medlem, der repræsenterer Firkløverskolen, og så skulle der findes 4 medlemmer valgt på generalforsamlingen.

I første omgang fandt man de fire 'folkevalgte' på generalforsamlingen, og så skulle foreningerne finde de sidste 2. Efter lidt snak hen over bordene og flere motiverede tilskyndelser fik man sat den nye bestyrelse sammen:

Peter Madsen, Michael Egsgaard, Jørgen Lundsgaard og Jakob Egebjerg.De to udpegede idrætsrepræsentanter: Morten Eriksen og Linda Høgh. Dermed mangler kun skolerepræsentanten, som man forventer kommer på plads på et senere tidspunkt. Suppleanter: 1.suppleant Gitte Hansen. 2. suppleant Bent Mollerup. Revisor: Knud Brøchner og reserverevisor Peter Thomsen.

Dermed kom det nye foreningsskib trods en del søgang ved jomfrusejladsen alligevel ud at sejle. Kaptajner og styrmænd er ombord, og for at blive i jargonen handler det nu om det lange seje træk ved årerne - gerne med gode harmoniske, rytmiske tag og med kursen sat mod fælles mål.

Annonce
Annonce
Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Annonce
Annonce
Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Annonce