Annonce
Give Avis

Trods en del søgang: Det nye foreningsskib er stævnet fra kaj

GISK har fundet sin bestyrelse: Fra venstre er det Jøgen Lundsgaard, Bent Mollerup (suppleant), Morten Eriksen, Michael Egsgaard, Linda Høgh, Jakob Egebjerg og Gitte Hansen (suppleant). På billedet mangler Peter Madsen. Foto Jim Hoff

Ca. 60 tilhørere fra det lokale foreningsliv mødte frem til stiftende generalforsamling i Give Idræts- sundheds- og Kulturcenter. Et langt og kompliceret navn, og det blev også en lang og kompliceret aften. Det hele endte dog i fred og ro

GIVE: Formålet med den nye forening er at drive og udvikle GISK for at stille faciliteter til rådighed for idræt og sundhedsmæssige og kulturelle aktiviteter i giveområdet. Foreningen drives efter overenskomst med Vejle Kommune.

DGI-konsulent Ole Brændgaard, der har været tilknyttet den store visionsplan for et samlet idrætscenter i Give siden 2014, indledte seancen med et oplæg om behovet for og nødvendigheden af et lokalt styret og forenet idrætscenter. Det handlede meget om sammenhængskraft, økonomi og lokale muligheder i en tid, hvor de kommunale midler til haldrift er under beskæring.

Det handlede også om den kendsgerning, at forskning viser, at folk gerne vil være sammen med deres børn, og derfor er det vigtigt, at foreningslivet kan tilbyde et fitnesscenter ved idrætscenteret. Igen drejer det om sammenhængskraft: Børnene går til håndbold, mens mor eller far er til fitness samme sted.

-Et idrætscenter uden fitnesscenter er håbløst umoderne. Folk forsvinder bare hen til andre steder, og man får også sværere ved at rekruttere frivillige. Har man derimod et fitnesscenter tilknyttet idrætscenteret, er det væsentligt lettere at rekruttere frivillige, lød det bl.a. fra Ole Brændgaard.

Alf Sørensen fra HK Give Fremads Erhvervsklub følte, at han manglede information og åbenhed fra styregruppens side. Foto Jim Hoff

Gode indtjeningsmuligheder for lolkalt drevet idrætscenter

En lokalt drevet idrætscenter har ifølge Brændgaard også gode muligheder for at tjene gode penge til foreningslivet via events, udlejning osv.

-Med lokale folk i spidsen for et lokalt idrætscenter er fleksibiliteten stor og mulighederne for en fornuftig indtjening er derfor noget større end ved en kommunal styring, lød pointen fra Brændgaard, inden man overgik til dagens dagsorden: Den stiftende generalforsamling.

Men inden man kom dertil, skulle de fremmødte dog gennem en heftig debat, der vakte både vrede, frustrationer og afmagt hos flere af deltagerne. Og det var ret beset oprettelsen af det nye foreningsfitnesscenter, der var udgangspunkt for den skarpe ordveksling der nu fulgte.

Jørgen Lundsgaard og Peter Graver fra styregruppen lytter betænkeligt til kritikken om manglende information og åbenhed. Foto Jim Hoff
Annonce

Procedurefejl og manglende kommunikation?

Et spadestik dybere handlede det måske i virkeligheden om kommunikation og åbenhed. I hvert fald ifølge Alf Sørensen, der er formand for HK Give Fremads Erhvervsklub. Hans skarpe indlæg mod hele forretningsgangen i processen med at komme frem til den stiftende generalforsamling fik sindene noget i kog, hvilket fik styregruppen til at trække sig tilbage for at overveje en aflysning af generalforsamlingen.

-Jeg mener, at der er sket flere procedurefejl i det her! Man har eksempelvis ikke informeret alle foreninger om kendsgerningerne omkring det nye foreningsfitness! Folk kan ikke finde hoved og hale i, hvad det her drejer sig om. Jeg kan ikke finde folk i mit bagland, der vil stille op til det her; de ved simpelthen ikke, hvad det drejer sig om. Jeg er dybt bekymret. Styregruppen har efter min mening handlet uden mandat og brudt vedtægterne ved selv at træffe en række beslutninger, lød det bl.a fra Alf Sørensen, der dog erkendte, at han finder rigtig mange gode ideer i visionsplanen, men at han ikke bryder sig om måden, tingene er foregået på!

Give GIF derimod følte sig i den grad under beskydning fra flere sider i deres kamp for at etablere foreningsfitness.

-Vi er blevet punket fra højre og venstre, og det er faktisk megahårdt. Give GIF går ind og opretter foreningsfitnes, som vi har oprettet en volleyafdeling, en petanqueafdelig osv. Vi gør det da ikke for egen vindings skyld. Vi gør det, fordi vi ud af visionsplanens tekst forstår, at det er vigtigt, at det nye samlede idrætscenter kan præsentere foreningsfitness for at fastholde medlemmer og for at skaffe flere frivillige. Vi gør det her for medlemmernes skyld, pointerede gymnastikafdelingens formand Mette Vestergaard.

Michael Egsgaard fra Give GIF var fortørnet over den af Alf Sørensen fremførte kritik mod forenings tiltag med foreningsfitness. Foto Jim Hoff
Annonce

Er vi overhovedet klar?

Det nye foreningsfinesscenter kommer midlertidigt til at bestå af to pavilloner, et til spinning og et til træning, og bliver placeret bag ved Ikærhallen. Det er ikke en optimal løsning, men det er ifølge Ole Brændgaard bedre end slet ikke at komme i gang.

Henrik Henriksen, formanden for HK Give Fremad, plæderede for, at hvis man ikke var klar til at trykke på knappen, så var det uprofessionelt at starte op.

-Har vi ikke alle folk klar, så er det da bedre at vente og få styr på det hele, inden vi går i gang. Det er vigtigt, at vi kører ud med et professionelt og skarpt udspil, når vi starter det her projekt op. Alt andet ville være useriøst, lød det fra håndboldformanden.

Hvad sker der nu? Styregruppen bad efter den heftige kritik om time-out, så man kunne vurdere, om generalforsamling skulle køre videre med den oprindelige dagsorden. Foto Jim Hoff
Annonce

Styregruppen: Vores kommunikationsniveau har været i orden

Jørgen Lundsgaard fra styregruppen havde et klart svar til de folk, der følte sig underinformerede:

- Vores kommunikationsniveau har i min optik været i orden, vi har orienteret på formands- og lederniveau. Hvis I ikke er klædt godt nok på med informationer, er det altså ikke kun styregruppens skyld. I er selv skyld I, hvis I ikke ved nok - telefonen er da opfundet, så ring dog, hvis der er er noget, I vil vide mere om. Det er altså vigtigt, at vi kommer i gang nu. Det er valgår, og derfor skal vi ud og bruge politikernes større velvilje! Derfor foreslår jeg en håndsoprækning, så vi kan se, hvem der mener, vi skal fortsætte med den stiftende generalforsamling, bemærkede Jørgen Lundsgaard.

Dette bakkede dagens dirigent og ordstyrer, Johnny Norup, Lundsgaard op i. Men dirigenten var da også i tvivl.

-Jeg synes, man klart fornemmer 2 stemninger her i aften. Jeg finder det bekymrende, at et par større foreninger er meget skeptiske, ja nærmest vrede! Men lad os dog skride til håndsoprækning, så vi kan se, hvad den overvejende demokratiske stemning byder os at gøre, lød det fra Johnny Norup.

Der diskuteres ved bordene. Foto Jim Hoff
Annonce

Jomfrusejlads med søgang

Håndsoprækningen resulterede i et pænt flertal - og dermed et udtryk for tillid til styregruppens arbejde - for at køre videre med dagens program og dermed også med en stiftelse af den nye GISK-forening samt med at få valgt folk til bestyrelsen.

En gennemgang af vedtægterne - med tættekam ganske vist - foregik i en sober og konstruktiv tone, og herefter overgik man til at finde frem til de 6-7 medlemmer i bestyrelsen. Her skulle findes 2, der er udpeget af idrætsforeningerne i Give. Der skulle findes 1 medlem, der repræsenterer Firkløverskolen, og så skulle der findes 4 medlemmer valgt på generalforsamlingen.

I første omgang fandt man de fire 'folkevalgte' på generalforsamlingen, og så skulle foreningerne finde de sidste 2. Efter lidt snak hen over bordene og flere motiverede tilskyndelser fik man sat den nye bestyrelse sammen:

Peter Madsen, Michael Egsgaard, Jørgen Lundsgaard og Jakob Egebjerg.De to udpegede idrætsrepræsentanter: Morten Eriksen og Linda Høgh. Dermed mangler kun skolerepræsentanten, som man forventer kommer på plads på et senere tidspunkt. Suppleanter: 1.suppleant Gitte Hansen. 2. suppleant Bent Mollerup. Revisor: Knud Brøchner og reserverevisor Peter Thomsen.

Dermed kom det nye foreningsskib trods en del søgang ved jomfrusejladsen alligevel ud at sejle. Kaptajner og styrmænd er ombord, og for at blive i jargonen handler det nu om det lange seje træk ved årerne - gerne med gode harmoniske, rytmiske tag og med kursen sat mod fælles mål.

Annonce
Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Først fik de nej - men pludselig står Vonge med millionbeløb til skaterbane

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Biblioteket klar med hjernegymnastik med musik, sang, litteratur og naturoplevelser

Give Avis

Troede ikke sine egne øjne: Ældre herre fra Thyregod-egnen blev lige pludselig millionær

Give Avis

Lasse går efter sin livsdrøm: Lokal automekaniker overtager værksted fra veletableret vognmandsfirma

Give Avis

Fra Nashville til Fary Lochan: Texansk guitarcowboy kaster musikalsk country-glans over Give-egnen

Give Avis

Ny aflysning af lokalt fodboldstævne: Faxe-Kondi Thor Cup kan ikke gennemføres

Give Avis

I løbet af blot en uge blev Pias arbejdsliv vendt på hovedet: - I weekenden efter tænkte jeg: 'Hvad skete der lige der'

Give Avis

Oprydning kan også være en fest: Solstrålehistorie midt i den grå vinterkulde

Give Avis

Lokal sponsor til skolebyggeri: Vigtigt at introducere elever til håndværksmæssige fag

Give Avis

I baklyset fra kommunalvalget 2021: Lokalpolitiske hængepartier på skole, trafik- og campingområdet

Give Avis

Sløjfede gravsten i Ringive Sogn: Skal de destrueres, afhentes eller omplaceres?

Give Avis

Hård start, men masser af ros fra borgerne: Apoteket sprang til med covid-19 vacciner i nødens stund

Give Avis

På trods af fire gode bud ingen afgørelse før jul: Endnu uvist hvem der skal bygge det nye idrætscenter

Give Avis

Gustav Dahl viste tænder i vinterpløret i Aarhus: Sølvmedalje til GCK-rytter ved DM

Annonce