Annonce
Give Avis

Tvangslukket igen: Givskud Zoo lukker ned på ubestemt tid

Løveungerne i Givskud Zoo kan godt kigge langt efter gæster den næste uges tid, da Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet at tvangslukke dyreparken pga. det smittetal i Givskud Sogn. Arkivfoto
Efter et turbulent døgn mellem torsdag og fredag med usikkerhed om nedlukning har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at Givskud Zoo ikke får dispensation fra den nedlukning, der er af Givskud sogn. Dermed er parken fortsat midlertidigt lukket.

GIVSKUD: - Desværre. I får ikke dispensation til at genåbne.

Det var den besked, som Givskud Zoo fik fra Styrelsen fra Patientsikkerhed fredag eftermiddag efter at Vejle Kommune havde søgt om dispensation for nedlukningen, således at parken skulle have lov til at åbne trods nedlukning af sognet.

At Givskud Zoo nu må holde tvangslukket hænger sammen med nedlukningen af Givskud sogn på grund af for høj coronasmitte betød nemlig.

Annonce

Lukningen betyder, at gæster ikke kan komme på besøg, og alle arrangementer i parken aflyses i den kommende tid. De berørte gæster vil få besked fra parken.

Savner dialog

- Vi er utrolig skuffede. Selvfølgelig skal man sørge for at begrænse smitten. Men parken er 65 hektar, så der er god plads til, at gæster kan holde afstand, det meste foregår udendørs, og i forvejen kræves der coronapas for overhovedet at få adgang, siger Givskud Zoos direktør Richard Østerballe.

Så hvorfor tænker man hos Styrelsen for Patientsikkerhed, at det er nødvendigt at lukke dyreparken ned?

Argumentationen lyder helt basalt på, at der er ansatte fra Givskud sogn, der arbejder i parken.

- Men det vil ikke være noget problem at sikre sig, at de ansatte ikke møder ind på arbejde uden en negativ test eller et gyldigt coronapas. Det ærgrer mig, at der ikke er plads til dialog om mulige foranstaltninger, konstaterer Østerballe.

Annonce

Ærgrelsen handler både om økonomi og serviceniveau.

Parken lider i forvejen af nedgang i forhold til gæster og dermed omsætning, da myndighedernes krav om negative test og gyldigt coronapas holder en del væk. Og nu kommer nedlukningen lige som nogle weekender med flot sommervejr kunne trække mange gæster ud i parken.
- Vi er overordentlig kede af, at vi nu skal skuffe vores gæster, som havde planlagt at besøge parken. Og vi ville ønske, at vi kunne gøre noget. Vi havde ellers håbet, at vi måtte åbne, og så kunne vi eventuelt have lukket indendørs faciliteter, ligesom vi skulle i april og maj. Men det er afvist, fortæller direktøren.

Han anslår, at parken på grund af nedlukningen vil komme til at mangle op til fire millioner kroner samt 15.000 til 20.000 gæster.

Annonce

Uvist hvor længe nedlukningen fortsætter

Nedlukningen af sognet vil blive opretholdt, indtil smittetallene er normaliseret, og der er gået mindst en uge herefter. Det vil sige, at nedlukningen med sikkerhed fortsætter i denne og næste uge.
- Det er rigtig lang tid i vores verden, især nu hvor vi står over for sommeren og vores højsæson, hvor vi skal hente størstedelen af vores omsætning. Denne nedlukning gør virkelig ondt og er rigtig dyr for os. Så vi håber at vi hurtigst muligt må genåbne, siger Richard Østerballe.

Annonce

Nabosogne også i fare for nedlukning

Bonusinfo: Antallet af coronasmittede de seneste syv dage i Givskud Sogn tog fredag endnu et lille hop opad. Torsdag lå tallet på 21, og fredag steg det til 22.

Det medfører, at indendørs fritidsaktiviteter, de åbne aktiviteter på Riis Friplejehjem samt flere møder må aflyses som følge af den automatiske nedlukning.

Også andre sogne omkring Givskud overskrider flere af de tre kriterier for nedlukning. Det gælder sognene Vester, Langelund, Lindeballe, Ringive og Gadbjerg. I de fem sogne er både incidenstallet samt positivprocenten over grænsen.

Tættest på 20 ugentlige smittede, som i givet fald ville føre til en nedlukning, er Gadbjerg. Her er syv personer testet positive for coronavirus den seneste uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce