Annonce
Give Avis

Ung ambitiøs kok forpagter Diagonalkroen

28-årige Lasse Lindbjerg overtager pr. 1. august forpagtningen af køkken- og restaurantdelen på Diagonalkroen i Give - og han er mere end klar til at komme i gang med at servicere byens og egnens gæster. Foto: Jim Hoff
28-årige Lasse Lindberg bliver forpagter af køkkenet samt restaurant- og selskabslokaledelen på Diagonalkroen i Give i forbindelse med, at Henrik Henriksen har overtaget kroen. Men det var meget tæt på, at det var Lasse Lindberg, der havde købt den gamle smukke landsbykro.
Annonce

GIVE: Det er på trods af den unge alder en rutineret kok og restauratør, der 1. august går ind som forpagter af Diagonalkroens køkken, restaurant og selskabslokaler.

Den 28-årige Lasse Lindberg har et flot CV med sig, idet han efter sin uddannelse som kok på Hotel Marselis i Aarhus har arbejdet som kok på Früds Univers i Aarhus, som restauratør på Vrads Station ved Silkeborg, køkkenchef på Gourmandiet i København og de seneste fire år på Jakobs Café og Bar i Skagen, hvor Lasse blandt andet havde ansvar for HR, indkøb og idéudvikling.

Nu vender Lasse Lindberg så karrierekompasset mod Give, hvor han i Diagonalkroen finder den store udfordring, som han efterhånden er blevet klar til at kaste sig over.

- Da jeg så, at Diagonalkroen i Give var til salg, havde jeg faktisk tænkt mig at byde på den, men det viste sig så, at Henrik Henriksen havde været lidt hurtigere end mig. Nå okay, ny plan på bordet, tænkte jeg så. Jeg giver ikke sådan lige op, så jeg ringede til Henrik med blot to ord: Møde, nu! Og efter et par grundige møder fandt vi ud af, at Henrik er rigtig god til mange ting på nær at lave mad til mange folk. Det er så en af mine spidskompetencer, og så blev vi enige om, at jeg skulle forpagte køkken- og restaurantdelen og med ansvaret for afholdelse af arrangementer og selskaber fortæller Lasse Lindberg.

Nu skal jeg lige lande og stikke fingeren i jorden, inden jeg kaster mig ud i alt for mange nye ting. Jeg lytter meget gerne til folk, for det handler om at finde det helt rigtige setup, og det kan man kun gøre i samarbejde med byens folk.

Lasse Lindbjerg, forpagter af Diagonalkroen i Give

Annonce

Kroens stærke fundament tilsat nye ideer

Han imødeser jobbet på Diagonalkroen med en sund blanding af ærefrygt og spænding. Kroen har en næsten 200 år lang tradition og historik i Give, så det er ingenlunde en tilfældig grillbar eller bodega, som Lasse Lindberg skal ind og føre videre.

- Det er jo en flot bygning og en kro med et stort potentiale. Jeg ved også fra Henrik, at kroen har stor lokal opbakning. Jeg skal helt sikkert køre videre på kroens stærke fundament og jeg vil også tilpasse mig byens behov med hensyn til det nye menukort. Jeg vil naturligvis også tilføje setuppet mine egne ideer og tanker om fornyelse hen ad vejen. Jeg håber derfor på byens fortsatte opbakning, og jeg er helt sikker på, at det her projekt nok skal lykkes i tæt samarbejde med Henrik, konstaterer Lasse Lindbjerg.

Nu skal han pr. 1. august så ind og levere varen og sørge for at blive positivt synlig i bybilledet. På den konto er det også hensigten, at Lasse vil flytte til byen hurtigst muligt, så han får en god fast dagligdag i og omkring kroen.

Annonce

Ny menu tilsat klassikerne

Når Diagonalkroen åbner 1. august med Lasse Lindberg som forpagter, vil der blive holdt åben fem af ugens dage fra tirsdag til lørdag fra klokken 17.00. Derudover kan der efter aftale bookes tider ud over det benævnte, og der vil altid være åben for selskaber og arrangementer.

Der vil komme en ny menu, hvor gamle klassiske retter som wienerschnitzel og stegt rødspætte med persillesovs vil figurere. Lasse vil også fastholde den populære onsdag aften med stegt flæsk og persillesovs på menuen.

- Som noget nyt vil der komme steak house-retter med forskellige udskæringer på menuen, og én søndag i hver måned vil der blive inviteret ind til smørrebrødsgilde med en velassorteret smørrebrødsbuffet, lagkage, kaffe og akvavit til kun 150 kroner pr. person. Så indfører jeg en Top Tirsdag, hvor man kan sammensætte sin egen to-retters menu. Her kan man vælge ud mellem forret, hovedret, dessert. Med i prisen på 222 kroner er to genstande, evt. to glas vin, og menuen vil altid være baseret på årstidens friske råvarer. Onsdag til og med lørdag vil der være a la carte på programmet, siger Lasse.

Derudover vil Lasse have knivskarp fokus på selskaberne, hvor det vil være hans ydmyge mål hver gang at være med til at levere en unik fest for gæsterne.

-Netop i denne del har jeg stor erfaring fra mine tidligere jobs, så jeg ser meget frem til også at levere varen her i Give, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Vil skabe liv og aktivitet på og omkring kroen

Han håber også, at Diagonalkroen i fremtiden som nu kommer til at danne rammen om sammenkomsterne efter begravelserne i byen.

- Jeg vil gøre alt mit bedste for at leve op til både mine egne og byens forventninger her på Diagonalkroen. Jeg vil være med til at skabe aktivitet og liv på og omkring kroen, så Diagonalkroen kan blive ved med at være byens naturlige samlingspunkt både til hverdag og fest. Jeg har som sagt nogle nye ideer, som jeg gerne vil søsætte, men nu skal jeg lige lande og have fingeren i jorden, inden jeg kaster mig ud i alt for mange nye ting. Jeg lytter meget gerne til folk, for det handler om at finde det helt rigtige setup, og det kan man kun gøre i samarbejde med byens folk, pointerer Lasse Lindberg.

Lasse kan i øvrigt oplyse, at kroen vil være lukket fra den 20. juli til 5. august i forbindelse med forretningsoverdragelsen, og fra den 5.8 til den 31.8 vil kroen være lukket grundet ombygning i restaurant og krostue.

Selv om kroen er lukket i de bemeldte perioder, vil bookede selskaber afvikles som aftalt, og der kan selvfølgelig bookes selskaber i de pågældende perioder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce