Annonce
Give Avis

Unikt lokalt samarbejde til gavn for sultne maver og nyt idrætscenter

Lørdag formiddag var der udendørs udlevering af kyllingebryst, kartofler og sovs foran Diagonalkroen, hvor centerleder i GISK, Martin Schmidt, var på plads med sine folk. For hver solgt menu gik der 10 kroner til det nye idrætscenter i Give. Foto: Jim Hoff
GISK, Danespo, Danpo og Diagonalkroen fandt i sidste uge hinanden i et genialt lokalt funderet samarbejde, som handlede om både billig og god aftensmad samt økonomisk støtte til det nye fælles idrætscenter i byen.

GIVE: Give-egnen er kendetegnet ved en række stærke virksomheder som Danpo i Farre og Danespo på Dyrskuevej i Give, som begge excellerer i produktion af fødevarer. Vi har også en driftig kro i midtbyen, der er kendt for at tænke ud af boksen, ikke mindst her i en svær coronatid. Og så har vi det nye store fælles projekt omkring etableringen af det nye fælles idrætscenter ved Søndermarkshallen.

Tager man disse fire institutioner og hælder dem i den store samarbejdsgryde, tilsætter et godt stænk lokalpatriotisme plus det glimrende krydderi 'velvilje', ja så står man, hvis vi bliver i det kulinariske billedsprog, pludselig med en fantastisk spændende ret, som både smager godt, er velgørende og som på flere plan kan mætte rigtig mange munde.

Har købt 20.000 stykker kyllingebryst

Helt kontant handler det om, at Lasse Lindberg på Diagonalkroen efter mastodonteventyret med tarteletfyldssalget igen-igen har lanceret en rigtig god idé. Fra og med mandag den 18. januar kunne man på Diagonalkroens Facebookside bestille aftensmad som 'ja-tak' tilbud til fem personer til den lave pris af 50 kroner.

Menuen bestod af fem stykker kyllingebryst leveret af Danpo i Farre, der var klar med kyllingebryst fra De Danske Familiegårde. Derudover leverede Danespo halvanden kilo baby-gourmet kartofler, og det hele gled ned med en lækker barbecue-sauce.

- Jeg har købt 20.000 stk. kyllingebryst af Danpo til en voldsom favorabel pris, da de pt. grundet coronaen har svært ved at afsætte alle deres engrosvarer. Danespo er med på at levere kartofler til en også meget favorabel pris, og det bliver så til 4.000 enkeltstående menuer, som vi sætter til salg her fra kroen, fortæller Lasse Lindberg. Man får udleveret de gode råvarer, som man selv skal varme op og kan supplere med egne grønsager osv.

Annonce

Handler om at gøre tingene lokalt

Hvorfor søsatte man så dette tiltag? Jo, det handler om både at få flyttet nogle 'indefrosne' varer ud til forbrugerne, om at give folk i Give og omegn mulighed for en god gang aftensmad til en billig penge  - og så handler det ikke mindst om at støtte GISKs kamp for at indsamle de manglende 10 millioner til det store fælles idrætscenter i Give.


Jeg synes jo, at det er en god ide, at vi med fire lokale medspillere på banen både kan holde gang i aktivitetsniveauet på kroen og støtte det nye idrætscenter

Lasse Lindberg, Diagonalkroen Give


Her er det så centerleder Martin Schmidt lige skal have mikrofonen.

- I forrige uge blev jeg kontaktet af folk udenbys fra, der tilbød at lave mad til byen for at skabe støttekroner til GISKs indsamlingskasse. Ideen var fin, men jeg mener jo, at vi skal holde sådan noget lokalt, så jeg kontaktede Lasse Lindberg og kom med en forespørgsel om vi kunne lave det her lokalt med Diagonalkroen som omdrejningspunkt, forklarer Matin Schmidt.

Annonce

Udsolgt giver 40.000 til idrætscentret

Den idé- og initiativrige kromand var med på ideen, og efter at have landet aftaler med Danespo og Danpo, stod konceptet klar til affyring.

GISK havde gode folk klar til at hjælpe med at pakke menuerne, som udover kyllingebryst og barbecue-sovs bestod af en masse kartofler. Her er det Berit og Mette, der er i sving med kartoflerne. Foto: Jim Hoff

- Jeg synes jo, at det er en god ide, at vi med fire lokale medspillere på banen både kan holde gang i aktivitetsniveauet på kroen og støtte det nye idrætscenter. Den mad vi kan tilbyde til en virkelig fin pris er funderet på råvarer fra den øverste hylde, og drømmescenariet er jo, at vi sælger samtlige 4000 menuer. Da vi donerer 10 kroner pr. solgt menu, betyder det, at vi kan sende 40.000 kroner til GISK, konstaterede Lasse Lindberg i sidste uge, da idéen blev søsat.

Annonce

Schmidt: Fantastisk med Lasse som medspiller

Martin Schmidt er nærmest lykkelig over dette nye samarbejde med Diagonalkroen, som han ud det aktuelle projekt ser fremtidsperspektiver i.

- Lasse er en fantastisk medspiller for os, og vi sætter virkelig stor pris på, at den driftige kromand vil være med til at skaffe støttekroner til det nye idrætscenter. Jeg synes, det er så godt, at vi kan stable sådan et lokalt funderet samarbejde på benene med kroen, Danpo og Danespo. Det sender også et kraftigt signal til omverdenen (læs: Vejle Kommune) om, at vi viser en masse vilje og ikke lægger os ned, selv om det pt. er svært at få gang i indsamlingsprocesserne, pointerer Martin Schmidt.

Annonce

Ser gode samarbejdsmuligheder i fremtiden

Han ser fremover gode muligheder i et udvidet samarbejde med Lasse Lindberg og kroen.

- Jeg er sikker på, at vi kommer til at lave flere ting sammen og sammen kan være med til at skabe aktivitet i byen. Vi har pladsen, Lasse har det store køkken og ressourcerne, når der skal køres virkelig store events og arrangementer.

Martin Schmidt lancerede ligesom Lasse Lindberg drømmescenariet med de 4000 solgte menuer som et eminent boost til både til indsamlingsprojektet og til kampgejsten i en tid, hvor den allestedsnærværende corona spænder ben for mange ting.

Drømmene gik dog ikke 100 % i opfyldelse, men et salg af tæt på 1100 menuer er dog med til at skæppe i donationskassen med 11000 kroner, og dermed er bunden lagt for det spændende indsamlingseventyr, som byen står over for her i 2021.

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Annonce