Annonce
Give Avis

Vestjysk Bank: Nyt navn, men ellers alt som det plejer at være

Brian Kjeldberg, filialdirektør Vestjysk Bank Give, kan med stor glæde berette at både personale og setuppet er det samme i banken efter fusionen mellem den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank. Foto: Jim Hoff
Den 13. januar 2021 trådte den nye fusion mellem den Jyske Sparekasse og Vestjysk definitivt i kraft. Navnet er fremover Vestjysk Bank, men for kunderne i Give vil det ikke have den store betydning. Setuppet og personalet forbliver nemlig det samme.

GIVE: Skriften på væggen er blevet anderledes på den bygning, der gennem mange år har huset Den Jyske Sparekasse. Nu står der Vestjysk Bank, efter at de to pengeinstitutter fusionerede i januar måned.

Det er klart, at der er sket meget i kulisserne og i motorrummet i forbindelse med fusionen, men alt det handler om administration og interne logistik- og systemøvelser. Hvis man går ind ad døren i Vestjysk Bank i Give, så vil man opdage, at alt er som det plejer at være.

- Det er det samme personale, der sidder med de samme funktioner som før fusionen. Her er alt helt ved det gamle, hvilket vi er utroligt glade for at kunne melde ud til vores kunder. Naturligvis vil der komme til at ske nogle tilpasninger omkring produkter og priser, når to pengeinstitutter fusionerer, og den 15. april vil kunderne også opleve, at der sker noget nyt omkring netbank. Det forventer vi dog efter en indkøringsfase vil gå ganske gnidningsløst, siger Brian Kjeldberg, der tager sin titel som filialdirektør fra den Jyske Sparekasse med over i Vestjysk Bank i Give.

Søger ny medarbejder

Og det samlede personale følger som sagt også med over i den nye konstruktion. Og det er vigtigt for Brian Kjeldberg af få meldt ud. Ikke mindst efter at det i det spæde forår blev meldt ud fra hovedkontoret, at der skulle ske besparelser og på den konto måtte ud og fyre 75 medarbejdere.

- Der var mest hovedkontoret, der blev ramt af de her nedskæringer, og for os her i Give er det vigtig, at vi kan fastholde den samme medarbejderstab og på den måde fastholde den nære relation til vores kunder. Det handler rigtig meget om tillid og tryghed, og faktisk er vi i den situation, at vi lige nu søger yderligere en rådgiver til vores stab, så vi har bestemt momentum, konstaterer filialdirektøren.

Der er pt. ansat 10 medarbejdere plus en trainee i Vestjysk Bank i Give, heraf en del med stærke bånd til lokalområdet. Det er ikke noget krav, at man er lokal, når man skal ansættes, men finder man den rigtige person, og vedkommende har lokalt tilhørsforhold, er det ifølge Kjeldberg en yderligere gevinst.

- Det handler jo meget om væres nærhedsprincip, og her er det da bestemt en fordel med en række medarbejdere, der kender området og dets mennesker godt. Det er da i hvert fald en god forudsætning for at skabe gode relationer.

Annonce

Vil være Danmarks stærkeste lokalbank

Efter fusionen er Vestjysk Bank meget skarp i sin udmelding om ambitionsniveauet, for man vil ganske enkelt være Danmarks stærkeste lokalbank. Derudover har man et ufravigeligt mantra om at gøre bankforretningerne enkle og effektive for kunderne. Og så har man en klar ambition om at kunne besvare alle kundehenvendelser indenfor 24 timer.


Det er det samme personale, der sidder med de samme funktioner som før fusionen. Her er alt helt ved det gamle, hvilket vi er utroligt glade for at kunne melde ud til vores kunder

Brian Kjeldbjerg, filialchef Vestjysk Bank Give


- Hastigheden i at reagere hurtigt på kundehenvendelser er et vigtigt konkurrenceparameter for os. Vi får da også mange tilbagemeldinger fra vores kunder på, at de er rigtig glade for vores hurtige reaktionstider - og at de ikke skal vente op til tre uger, før de kan få at vide om de eksempelvis kan låne til et hus osv. Og så kan vi også bryste os af at have en stor grad af selvstændighed og dermed en stor beslutningsduelighed. Det ser vi som en stor styrke i forhold til dialogen med og serviceringen af kunderne, siger Brian Kjeldberg.

Annonce

Stadig en stærk lokal støttepille

Nogle har måske frygtet, at man med fusionen kunne gå hen og blive lige lovlig stor og dermed glemme det lokale engagement, som Den Jyske Sparekasse har været kendt for gennem mange år. Men sådan er det ikke.

- Det ligger både i det tidligere Vestjysk Bank og Den Jyske sparekasses dna, at vi støtter lokalt og er til stede i lokalområdet med sponsorater til eksempelvis foreningslivet. Vores ansatte er også synlige i bybilledet via deres tilstedeværelse i diverse foreninger og udvalg. Det er noget vi sætter en ære i, og som vi klart vil fastholde. Vi mener jo, det er vigtigt, at folk kan møde os uden for banken og i andre sammenhænge, og at vi også signalerer, at vi vil være en aktiv del af lokalsamfundet, pointerer Brian Kjeldberg.

Annonce

Får i snit en ny kunde om dagen

I forbindelse med fusionen kunne folk i lokalområdet måske have fået en frygt for, at banken i Give ikke skulle være en del af det nye setup. Men det har ikke på noget tidspunkt været på tale, at Givefilialen skulle lukke. For her er præstationsniveauet højt, og man følger stabilt en flot fremgangskurve.

- Det er faktisk sådan, at vi i snit får en ny kunde hver dag, og sådan har det været de sidste 2-3 år. Så vi er en stærk bank i god fremdrift, og det tror jeg da blandt andet handler meget om de tætte relationer til vores kunder, og at vi er synlige og til stede her i byen. Mange kunder, og det foretrækker vi også selv, kan godt lide de personlige tætte kontakter til en rådgiver, de kender og har kendt et stykke tid, siger Brian Kjeldberg og tilføjer:

- Her er det bestemt ikke gået af mode med den gode 1:1 snak over en kop kaffe. Og så vil jeg også gerne kreditere mine medarbejdere for, at de virkelig er drevet af at hjælpe deres kunder til at finde den bedst mulige løsning, som passer lige nøjagtigt til kundens behov.

Annonce

Vi er jo også en lokal 'butik'

Han følger opmærksomt med i debatten om vigtigheden af, at de lokale borgere støtter det lokale butiksliv. Den betragtning er han helt enig i, og han vil også gerne slå et slag for, at denne lokalpatriotisme gælder brugen af lokale pengeinstitutter.

- De lokale pengeinstitutter er jo også vigtige for lokalsamfundet. Vi lægger da en del penge hos blandt andet foreningslivet, så den vej rundt håber vi da også, at folk tænker lokalt, når de vælger bank, lyder opfordringen fra Brian Kjeldberg.

Han kan i den ånd oplyse, at Vestjysk Bank i Give naturligvis stadigvæk er med som en af hovedsponsorerne ved Give Open Air.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce