Annonce
Give Avis

Vi vil ikke bare være en parentes i tennishistorien

Give Tennisklub er godt igang med at lade op til den nye sæson i elitedivisionen, hvor guldmedaljen skal forsvares. Fra venstre er det formand Jan Ek, hans livslange wingman Vivi Ek, sportschef Lars Baes, og baneansvarlig Tommy Noermark. Foto: Jim Hoff
Give Tennisklub både chokerede og imponerede den danske tennisverden i 2019 ved at hente DM-guldet til Give, landets suverænt mindste klub i Elitedivisionen. Nu lades der op til den nye svære sæson, hvor man som rebelsk titelholder vil være jaget vildt ikke mindst af de store københavnerklubber.
Annonce

GIVE: Vi kender det fra både filmens og musikkens verden. At skulle følge op på den første kæmpesucces. At lave den svære 2'er - det er altid svært. Og det er netop denne øvelse, man skal i gang med i Give Tennisklub, hvor et forrygende 2019 skal følges op. En sæson, der helt sensationelt endte med, at guldmedaljerne havnede hos Give Tennisklub efter et comeback i Rocky Balboa-klassen ved finalestævnet i København.

Avisen har taget en snak med arkitekterne bag en af dansk tennishistorie største sensationer, tennisklubbens formand Jan Ek og klubbens sportschef, Lars Baes.

Næsten samtidig med vi sætter os i det hyggelige hyggelokale i klubbens lokaler ved Give Stadion, konstaterer Ek og Baes simultant: Det bliver svært i år, ingen tvivl om det.

Det udsagn får naturligvis ikke lov at hænge i luften, og uddybningen følger prompte.

- Vi vil i år som titelholdere være jaget vildt. Vi vil være klubben, alle vil slå. Og ikke mindst de store københavnske traditionsklubber vil sætte alt ind på at vinde 'regeringsmagten' tilbage i dansk tennis. Det var en streg i regningen for klubber som KB, Lyngby og Gentofte at smide guldet til 'bonderøvene' fra Give, siger Jan Ek med et smil på læben, der mere end antyder, at han har det ret godt med at have gjort københavnerne lidt småsure.

Vi vil i år som titelholdere være jaget vildt. Vi vil være klubben, alle vil slå. Og ikke mindst de store københavnske traditionsklubber vil sætte alt ind på at vinde 'regeringsmagten' tilbage i dansk tennis.

Jan Ek, formand Give Tennisklub

Annonce

Går ubetinget efter medaljespil igen

Rent sportsligt ser Lars Baes også nogle udfordringer, som klubben skal have tacklet. Det handler både om truppen og om kampprogrammet.

- Vi mister Andreas Bjerrehus til Århus 1900. En rigtig god og vigtig spiller, som vi som udgangspunkt skal forsøge erstatte internt i truppen.Vi arbejder på at finde en ny dansker til truppen, men intet er på plads her. Vores tyske spillere har alle sagt ja til en sæson mere i Give, og her vil vi blive forstærket af yderligere en tysk spiller, idet Leo Kim Schörner er klar til at tørne ud for os i 2020, fortæller Lars Baes, der også håber, at Andreas Hovesen på sigt kan vende tilbage til Give efter problemer med ryggen.

Han vurderer forøvrigt elitedivisionen i 2020 til at være stærkere besat end i 2019, og kampprogrammet er heller ikke faldet ud til Gives fordel.

- Vi er i pulje med KB, HIK, HRS, Gentofte, Århus 1900, ATK og Lyngby, og i år må vi nøjes med tre hjemmekampe. I alle kampe skal der virklig arbejdes hårdt for pointsene, for der er modsat 2019 ingen hold i år, som bliver kanonføde. Vi skal over broen tre gange, idet vi skal møde HIK, KB og Gentofte på udebane. Netop de tre klubber havde været rare at møde hjemme i "Gryden", men sådan mente turneringsudvalget altså ikke, det skulle være, konstaterer Lars Baes med et skævt smil og en sigende skuldertrækning.

Annonce

Hvorfor køre knallert, når man plejer at køre Porsche?

Jan Ek og Lars Baes efterlader på intet tidspunkt tvivl om, at Give Tennisklub igen i år går efter at komme med i medaljespillet. Vurderingen er, at man har en homogen trup, der har vundet både massevis af kampe og selvtillid i 2019 samt ikke mindst rutine i at begå sig i elitedivisionen.

- Vi går på banen for at vinde hver gang, og vi skal blive bedre til at vinde stort i de kampe, vi er overlegne. 6-0 er meget bedre end 4-2 og tæller bedre i det samlede pointregnskab. Vi vurderer, at det kommer til at stå blandt fem klubber at nå frem til finalestævnet om medaljerne: KB, Lyngby, HIK, Gentofte og så os selv. Det bliver tæt, meget tæt, lyder vurderingen fra Jan Ek og Lars Baes.

Men de er sammen med spillerne klar til at tage udfordringerne op, og motivationen i og omkring klubben for igen at levere et topresultat er helt i top. Sponsorkorpset er igen klar til at levere og flokken på 10-12 faste frivillige er klar til igen at yde en præstation i DM-klassen i det sagnomspundne tennisanlæg i "Gryden".

- Vi går da efter at levere endnu et fremragende resultat i elitedivisionen. Vi har bestemt ikke tænkt os at komme til at stå som en sjov fodnote eller en lille dum parentes i tennissporten. Vi går efter at holde den gode jyske tennishistorie kørende i en årrække endnu med Give Tennisklub i toppen af det fine selskab. For hvorfor begynde at køre knallert, når man nu er vant til at køre i en Porsche, lyder det kampberedt med glimt i øjnene fra de to jyske tennismirakelmagere fra Give.

Give Tennisklubs hold, der tog guldet i finalestævnet i København i 2020 - klubben er klar til at forsvare pokalen, men det bliver svært i år, hvor man vil være jaget vildt af ikke mindst de københavnske klubber. Foto: Give Tennisklub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce