Annonce
Give Avis

Voksen og klog indsats: Give hentede premieresejr i jyllandsserien

Victor Andersen har lige gjort det til 2-0 til Give i det 8. minut, og denne scoring var en kæmpe befrielse både for unge Andersen og holdet. Foto: Jim Hoff
Give gjorde en fodboldhistorisk dag endnu mere historisk ved at hente en flot 3-1 sejr over FC Skanderborg. En flot holdindsats med stor defensiv disciplin og evnen til at kende sin besøgelsestid blev afgørende for det for Give så positive udfald.

GIVE: Det blev lige som man havde drømt om i Givelejren: En premieresejr i den første historiske kamp i jyllandsserien - og det endda over et kompetent gæstehold fra FC Skanderborg, som havde bolden rigtig meget, men som aldrig helt blev farlige på trods af en del tiki-taka-lignende fodbold på Gives banehalvdel.

Gives trænerduo havde valgt at lægge ud i en defensiv og forsigtig udgangsformation for at få rytme og ro ind på holdet i denne noget spændende premierekamp i landets 5. bedste fodboldrække.

Birk eller Christensen? Hvem er Gives første JS-målscorer?

Bortset fra en stor chance til gæsterne efter 45 sekunders spil lykkedes taktikken fuldt ud. Javist, Skanderborg havde bolden meget og kombinerede fint, men når de kom til Gives straffesparksfelt slap ideerne og krudtet op mod det meget disciplinerede og hårdt arbejdende Giveforsvar.


Jeg er både vildt glad for resultatet og det udtryk, som spillerne kom med i dag. Paratheden var stor og til at få øje på, og vi vinder efter antal chancer også fortjent

Brian Sølund, Givetræner


Hjemmeholdet lurede på små gaver i kontraspillet, og sådan en fik man efter 18. minutter, hvor Magnus Bitsch skød på overliggeren. Det var samme overligger, der i det 32. minut igen spillede hovedrollen.

Mads Birk netter til 1-0 efter Peter Christensens fremragende langskud, der tog overliggeren og sprang ned foran Giveangriberens fødder.Foto: Jim Hoff

Gives anfører Peter Christensen fyrede den frygtede langskudskanon af fra kanten af feltet og fra trekanstsammenføjningen sprang bolden efter Christensens klare opfattelse ned en halv meter inde i målet. Men Mads Birk var lynhurtigt over riposten og tordnede kuglen i kasse, og så var ingen i tvivl: Give havde scoret sit første mål nogensinde i jyllandsserien.

Annonce

Boldfaste men offensivt blodfattige gæster

Kort efter pausen var det den bevægelige og lynhurtige Victor Andersen, der viste sin berygtede målnæse. Han opfattede lynhurtigt en gunstig situation i feltet, var over bolden som en klapperslange, og scorede stensikkert til 2-0 til hjemmeholdet.

Skanderborg, der havde den tidligere Givespiller Rasmus Henriksen med på holdet som anfører, viste dog hurtigt tænder og reducerede til 1-2 i det 56. minut efter et straffespark begået af Gives hårdt arbejdende anfører, Peter Christensen.

Herefter stod der FC Skanderborg på det meste, men selvom boldovertaget var stort og boldcirkulationen var prangende, blev gæsterne aldrig rigtigt farlige.

Det gjorde Mads Birk til gengæld i det 78. minut. Hans godstogsagtige sprint mod målet blev stoppet "professionelt" af en Skanderborgforsvarer, som røg ud med rødt kort. På det efterfølgende frispark kanonerede Nikolaj Knudsen flot bolden op i trekanten fra 25 meter til 3-1 - og så var den ged barberet.

Yes, den er hjemme. Give sejrede 3-1 i klubbens allerførste kamp i jyllandsserien - og det var man svært tilfreds med, naturligvis. Foto: Jim Hoff
Annonce

Givetræner: Fik vist vores berettigelse i jyllandsserien

Det var da også en både glad og meget tilfreds Brian Sølund, der efter kampen kunne konstatere, at den lidt "norske" taktik havde givet pote.

- Jeg er både vildt glad for resultatet og det udtryk, som spillerne kom med i dag. Paratheden var stor og til at få øje på. Vi havde fokus på de helt basale ting og netop attituden, og vi vinder også fortjent. Vi har vel en 5-6 chancer igennem hele kampen, mens Skanderborg kun har 1-2 stykker, straffesparket medregnet, konstaterer Givetræneren, der karakteriserer sit holds præstation som en voksen og klog indsats.

- Nu fik vi mod et godt hold vist vores berettigelse her i jyllandsserien, og at vi kan være med. Alle de ting vi havde haft fokus på til træning torsdag gik spillerne ind og leverede på. Derfor en kæmperos til hele holdet for en gedigen indsats, som peger i den helt rigtige retning. Vi mangler nok små 20 procent på formen, men når først vi får det med, så kan det komme til at se godt ud, konstaterer en meget bredt smilende Sølund.

Gives keeper Jan Rasmussen går til den forkerte side på straffesparket, og så fik Skanderborg reduceret til 1-2 i det 56. minut. Foto: Jim Hoff

Med sejren fik han med egne ord en helt perfekt weekend.

- Fredag fik jeg og min kæreste at vide, at vi skal være forældre til en dreng til september - og så en historisk sejr i premieren her i dag lørdag i jyllandsserien. Det bliver jo ikke bedre, lyder det fra en meget glad Givetræner - og kommende far.

Næste weekend skal Give til Varde for at prøve kræfter med de rutinerede vestjyder, og med den fine 3-1 sejr i bagagen er det naturligvis en opgave, man ser frem til i Givelejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce