Annonce
Give Avis

Whiskylauget byder på skotsk for begyndere

Whiskylauget byder begynder på skotsk for begyndere, når der fredag 17. januar om aftenen inviteres til smagning af de noble skotske dråber. Foto: Jim Hoff
Man får mulighed for at få vide lidt mere om whisky og om de mange forskellige arter af whisky, når Give Whiskylaug den 17. januar inviterer til begyndersmagning på Fary Lochan i Farre.
Annonce

Farre: Skal der en dråbe vand i glasset for at få whiskyen til at åbne helt op for godteposen af aroma- og smagsstoffer?

Det har whiskyentusiaster diskuteret næsten siden vandet blev opfundet som følgesvend til de gyldne dråber. I den diskussion kan alle være med, for her er det udelukkende den personlige smag og behag, der tæller.

Men vil man vide lidt mere om whisky og om de mange forskellige arter af whisky, kan det være glimrende med en solidere baseret viden om whiskyen og dens vej fra jord til glas. Det kan man erhverve sig, når Give Whiskylaug inviterer til en begyndersmagning på destilleriet Fary Lochan i Farre.

Med fokus på skotsk whisky kan deltagerne få indblik i whiskyfremstilling, i de forskellige whiskytyper, i de mange fadtyper og deres betydning for smagen.

Skotland er inddelt i skes whiskyregioner med hver deres karakteristika og der vil være eksempler på whisky fra dem alle. Ydermere kan deltagerne se frem til at smage to eksempler på whiskyer med relation til Skotland.

Arrangementet, der foregår fredag 17. januar om aftenen. Inkluderet i prisen er også kaffe og en bid brød i pausen.

Tilmelding skal ske på e-mail: givewhiskylaug@gmail.com senest mandag 13. januar.

NB:Give Whiskylaug gør opmærksom på, at man ikke kan køre hjem efter smagningen. Whisky er minimum 40 procent i alkoholstyrke, så man skal arrangere hjemtransport.

Der ”noses” til whiskyen, inden smagsløgene kommer i sving. Modsat visse vinsmagninger spytter whiskysmagerne ikke de dyre dråber ud - og derfor er det klogt at have en god kørselsordning i baghånden efter 8-10 glas af de gode. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce