Annonce
Ugeavisen Haderslev

Åbner forår 2022: Ny genbrugsplads betyder nye muligheder

Den nye genbrugsplads i Haderslev skal efter planen åbne i foråret 2022 på Knavvvej. Visualisering: Krilov Arkitekter
I 2022 får borgerne i Haderslev ny genbrugsplads på Knavvej. Den bliver større end den nuværende - og så kommer den til at have en størrelse, som passer til antallet af kunder.
Annonce

Hvis man af og til synes, at det kan virke som om, at der er rigtig mange mennesker på genbrugspladsen på Fjordagerbakke i Haderslev, så er der faktisk noget om snakken.

Genbrugspladsen er lavet til 50.000 besøgende om året. Men realiteten er, at der er fire gange så mange, som årligt lægger vejen forbi.

I foråret 2022 åbner der derfor en ny genbrugsplads på Knavvej.

Udover at pladsen bliver større og mere tidsvarede, så kommer kunderne også til at få en anden oplevelse:

- Det skal være sådan, at man kan få hjælp og vejledning allerede inden, man kommer ind på pladsen, siger Conny Barsballe, der er driftsleder for de tre genbrugspladser i Haderslev Kommune.

Genbrugssortering kan nemlig være en svær størrelse at håndtere:

- Kravene ændrer sig hele tiden, så folk kan i god tro tænke, at det skal et andet sted hen. Vi vil gerne gøre mere for at vejlede dem, inden de kommer.

På den nuværende genbrugsplads i Haderslev er der 200.000 kunder om året, selvom den kun er bygget til 50.000. På den nye genbrugsplads på Knavvej bliver der plads til alle kunderne. Visualisering: Krilov Arkitekter
Annonce

Lettere at komme til

Overvejelser omkring den nye genbrugslads er mange. Det skal være endnu lettere for kunderne at navigere rundt på pladsen:

- Vi regner med, at den måde som vi kommer til at stille containerne op på betyder, at vi får et bedre flow igennem pladsen. Vi tror ikke, at kunderne kommer til at holde i kø på Knavvej, som de nogle gange gør på Fjordagerbakke, siger Trine Hadrup, der er chef for plan og projekter hos Provas.

Etableringen af den nye genbrugsplads kommer dog ikke til at betyde, at den nuværende på Fjordagerbakke kommer til at stå tom:

- Planen er, at haveaffald skal ligge og formulde på Fjordagerbakke, og så skal det formulde og køres ud på Knavvej, siger hun og tilføjer, at der er flere ideer, men at de ikke er klar til at blive offentliggjort endnu.

Annonce

Undervisning

Den nye genbrugsplads kommer også til at rumme et undervisningslokale.

Med godt to år til åbningen af den nye genbrugsplads, så er detaljerne ikke på plads:

- Vi skaber rammen for det - og så må vi se, siger Trine Hadrup.

Tankerne omkring pladsen har været mange. Den har været på tegnebrættet siden 2014.

- Det ligger meget i tiden ånd med mere genbrug, siger Conny Barsballe.

Hun ser frem til, at mulighederne på genbrugspladsen i Haderslev bliver tidssvarende.

Den nye genburgsplads kommer blandt andet også til at rumme en genbrugsbutik og et undervisningslokale. Visualisering: Krilov Arkitekter
Annonce

Afprøvning i Vojens

Pladsmanglen på genbrugspladsen i Haderslev er ikke kun en hæmsko i den daglige drift, men også når nye initiativer skal afprøves. Her er hverken pladserne i Haderslev eller Gram egnede- Begge er for små. . I stedet bliver blikket rettet mod Vojens:

- Vi starter op på et projekt i Vojens med byggematerialer, der skal gøre os klogere på, hvordan vi gør med det, siger Conny Barsballe.

Her skal man finde ud af, hvad man kan gøre med de materialer, som kan genbruges:

- Skal vi tage penge for det - eller skal vi give det væk. Vi skal finde ud af, hvad vi har mulighed for at gøre indenfor lovens rammer. Der er god plads i Vojens - så der har vi mulighed for at prøve nye arbejdsgange af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce