Annonce
Ugeavisen Haderslev

Øv: Michael må undvære mormors grønlangkål til jul

Michael Andersen er én af de mange københavnere med jyske aner, der må holde jul hjemme i år. Han ærgrer sig selvfølgelig over, at han ikke kan besøge sin mormor på vejen hjem fra Berlin, hvor han er nu. Men han vil ikke udsætte hende for en risiko. Pressefoto: Robert Rieger
Forretningsmanden Michael Andersen, som er født i Haderslev og i dag bor i København, befinder sig i øjeblikket i Berlin, der ligner en kulisse fra zombie-serien "The Walking Dead", og han må heller ikke besøge sin mormor i Haderslev. Til gengæld går det godt med hans køkkenfirma.
Annonce

HADERSLEV: Michael Andersen, som oprindeligt stammer fra Haderslev, er én af grundlæggerne af den danske køkken-virksomhed Reform, der på blot fem år er blevet en millionvirksomhed med over 60 ansatte samt  kontorer og showrooms i  byer som København, Aarhus, Berlin, Køln, München, Hamburg, New York og Los Angeles.

Virksomheden har netop fået en ny finansiel partner, nemlig Vækstfonden, der har skudt 70 millioner kroner ind i udvikling af Reform, der har planer om at blive CO2 neutrale og åbne endnu flere showrooms rundt om i verden.

I øjeblikket befinder Michael sig i Berlin, der ligesom resten af Tyskland er lukket totalt ned.

- Berlin er blevet en spøgelsesby, men jeg kører alligevel ind på kontoret hver dag for at opretholde en form for normaltilstand. Der er ingen mennesker og ingen biler på gaden, fortæller Michael i telefonen fra den tyske metropol.

Selv om han i dag bor i København, så føler Michael sig stadig som sønderjyde, og han elsker at komme hjem til sin mormor Constances køkken i Haderslev og få brødtort og grønlangkål.

Det lader sig desværre ikke gøre denne jul , så han må nøjedes om at drømme  om den gode mormor-mad.

- Jeg har beslutte mig for at følge restriktionerne og overholde de retningslinjer, som man melder ud i forhold til corona-situationen.  Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at jeg ikke kan besøge min mormor, men så må vi bare skype og tale i telefon, konstaterer Michael Andersen.


- Berlin er blevet en spøgelsesby, men jeg kører alligevel ind på kontoret hver dag for at opretholde en form for normaltilstand

Direktør Michael Andersen


Kone og børn venter på ham hjemme i  København, så det bliver en stille jul.

Michael var to år, da han flyttede til hovedstaden, hvor forældrene Ole og Ulla Andersen havde fået nyt arbejde  begge to.

Michaels far, kaldet Yats, spillede på Vojens første hold i ishockey og var med til at vinde bronze ved DM i starten af 70'erne.

Udover sin mormor har han også sine to onkler Jørgen og Henning i Haderslev, og fætre og kusiner er spredt over hele landsdelen.

Han glæder sig til, at det igen bliver muligt at komme til Sønderjylland og hygge med familien omkring et veldækket bord.

Livretterne er kogt skinke med grønlangkål, som hans mor plejede at lave den og mormorens rimelige kaffebord med brødtort, og hvad der eller hører sig til.

Selv om Michael i dag rejser over hele verden, så er det stadig i Sønderjylland, at han føler sig mest hjemme.


Fra venstre Michael Andersen og Jeppe Christensen, grundlæggerne af køkkenfirmaet Reform, der på fem år er vokset til et verdensomspændende firma. Køkkenerne fra Reform er designet af kendte designere fra hele  Blandt andet den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels har designet køkkener for Reform. Michael, der er uddannet bygningsingeniør, har tidligere arbejdet for Ingels arkitektfirma BIG. Foto. Robert Rieger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce