Annonce
Ugeavisen Haderslev

1192 syd- og sønderjyske familier søger om julehjælp

Blå Kors har fået næsten 1200 ansøgninger til julehjælp i Syd- og Sønderjylland. Langt fra alle ansøgninger kan imødekommes. PR-foto
Blå kors har i år fået 7173 ansøgninger om julehjælp, de 16 procent af ansøgningerne er fra Syd- og Sønderjylland
Annonce

Haderslev: For nogle familier er julen en ekstra svær tid, når pengene i forvejen er små, og derfor søger de om julehjælp hos velgørende organisationer. En af dem er Blå Kors, som har fået 1192 ansøgninger fra syd- og sønderjyske familier.

- Det er overvældende, at der er så mange familier, som søger om julehjælp. Vi havde på fornemmelsen, at vi i år ville slå rekord med den fart, som ansøgningerne er væltet ind. Det vidner om, at der er mange familier, som oplever at have det rigtig svært, og at det virkelig kommer til udtryk i julen, hvor de, ligesom alle andre familier, gerne vil give deres børn en god juleaften med mad og gaver, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke hjælp til alle

Blå Kors Danmark har på landsplan modtaget 7173 ansøgninger. Det tal var i 2018 på 6288. I Syd- og Sønderjylland er der som det eneste sted sket et fald i ansøgningerne, som sidste år lød på 1281.

Blå Kors' julehjælp består af et gavekort på 400 kroner til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner, som kan bruges i en af Blå Kors' 53 genbrugsbutikker. Pengene kommer fra Blå Kors' egne midler, fonde, gaver fra privatpersoner og samarbejdspartnere som Lidl Danmark.

- Vi er rigtig glade for de mange bidrag, som gør det muligt at give en masse familier en hjælpende hånd i juletiden. Vi er taknemmelige for hver en krone, siger Christian Bjerre.

Blå Kors forventer at kunne uddele julehjælp til knap 1400 familier på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce