Annonce
Ugeavisen Haderslev

13-årige Liv skal til VM i OCR-løb i USA

Liv Vilde Christensen skal i 2022 til USA, hvor hun skal deltage i VM i OCR-løb. Privatfoto
Liv Vilde Christensen går i 7. klasse - og så skal hun næste år til USA for at deltage i VM i OCR-løb. Hun er den yngste dansker, der har kvalificeret sig til VM. I sin fritid finder hun tid til alle sine interesser - OCR-løb, crossfit, cirkusskole, calisthenics og skuespil.

Haderslev: OCR-løb, cirkusskole, crossfit, calisthenics og lidt løbetræning - det er noget af det, som 13-årige Liv Vilde Christensen bruger sin fritid på.

Hun er så god til det, at hun har kvalificeret sig til at deltage i VM i OCR i Stratton i den amerikanske stat Vermont. Hun er den yngste dansker, der har kvalificeret sig til VM  - og hun må selv bestemme, om hun vil kæmpe mod de voksne eller mod sin egen aldersgruppe - de 13-16-årige, når hun næste efterår skal afsted.

Hun har ikke kun trænet hårdt for at blive kvalificeret til at komme afsted - hun har også arbejdet hårdt for at få de danske arrangører af OCR-løb til at få øjnene op for at lave løb, hvor udfordringerne er skabt til de 13-16-årige.

Annonce

Det har hun blandt andet gjort via sin Instagramprofil - "Livoglivet". For mens der ofte er børne/familieløb i forbindelse med OCR-løb for voksne, så har de unge fra 13-16 år ikke haft helt samme muligheder.

- For et år siden begyndte jeg på min Instagramprofil at fortælle, at det kunne være fedt med løb til teens. Børneløb er for lette - og voksenløb er virkelig udfordrende og har meget tunge vægte, siger Liv, der også har lagt videoer ud på sin profil, hvor hun "tog rigs" - altså går armgang i forskellige redskaber.

Hendes fokus på de manglende løb til teens har båret frugt - og nu er arrangørerne begyndt at have større fokus på, at der skal være løb til alle aldersklasser.

På vej til USA

Kvalifikationen til VM opnåede hun til et voksenløb. Hun deltog i et eliteløb, som blev hendes adgangsbillet til USA.

- Det gik mega godt, fortæller Liv begejstret.
Der var kun fem kvinder, som formåede at gennemføre løbet - og det var Liv, der løb med fjerdepladsen - og pro kvalifikation, som er hendes billet til VM i USA.

Der er mange forskellige typer af forhindringer, som man skal igennem, når man deltager i et OCR-løb. Liv Vilde Christensen løber ikke kun OCR-løb, men går også i cirkusskole, til calisthenics, løb og til crossfit i Crossfit Dome. Privatfoto

I OCR-løb får man et armbånd på ved løbsstart, som man så får klippet af, hvis man ikke kan gennemføre en forhindring - men i børneløbene gælder det bare om at være med.

OCR-løb er i bund og grund forhindringsløb - hvor det gælder om at komme igennem en række forskellige udfordringer på vej i mål. Og der kan være mange måder at gennemføre et løb på:

- Jeg kan godt lide, når man skal tænke sig om, for at gennemføre en forhindring, siger Liv og afslører, at hendes favoritøvelse er, når hun skal igennem såkaldte "rigs", som eksempelvis kan være en stige, som man skal gå armgang i - eller gymnastikringe, som man skal bevæge sig i.

- Jeg har altid godt kunnet lide at klatre rundt i ting, siger Liv, der var ni år, da hun første gang deltog i et børneløb.

Fænomenet OCR

OCR er en løberute med forhindringer. Man løber en given rute, hvor distancen kan variere, og hvor der er placeret et vist antal forhindringer, som skal klares. En forhindring kan være noget man skal over, under eller gennem, noget hvor man skal hænge, klatre eller svinge sig gennem, noget man skal løfte eller kaste, en balanceøvelse eller noget helt syvende. Derudover indeholder OCR-løbene ofte vandpassager.

Et OCR-løb kan være fra under 1 til over 100 kilometer, bare der er forhindringer på ruten.

Sporten er forholdsvis ny, og 2014 var for eksempel første gang der blev afholdt et officielt verdensmesterskab. Herhjemme er sporten i rivende udvikling.

Interessen for OCR-løb har Liv fået gennem sin mor, Aja. Hun begyndte at løbe OCR-løb og træne hos brødrene Schjøtt, der har en OCR-træningsbane mellem Agerskov og Toftlund.

Liv og hendes lillebror, Ludvig, kom med. Og det viste sig hurtigt, at OCR også var noget for dem.

- Jeg kan rigtig godt lide at udfordre mig selv, sige Liv, der også løber trailløb. Som hun siger, så bliver det hurtigt lidt kedeligt at løbe på en vej.

- Det er også meget hårdere at løbe trail, siger hun.

Annonce

Den gode stemning

Selvom man kunne tro, at deltagerne i en sport som OCR-løb, hvor langt de fleste løb foregår individuelt, ville handle om spidse albuer i målområdet, så er det en helt anden oplevelse, som Liv har - og en af grundene til, at hun er blevet så vild med sporten.

- Vi hygger os sammen - på kryds og tværs, når vi er ude og løbe. Der er sådan lidt landsholdsstemning over det, hvis vi er i udlandet. Så er det tit sådan, at alle danskerne tager ud og spiser sammen, fortæller Liv.

Når OCR-løberne mødes for at træne, så oplever Liv også, at de voksne OCR-løbere gerne vil dele ud af deres viden og erfaringer.

Selvom det lige nu er for fornøjelsens skyld, at Liv deltager i OCR-løb, så er hun ikke afvisende overfor, at det kan få lidt mere plads i fremtidsplanerne.

Jungletrommerne mener at vide, at OCR bliver en del af OL-programmet - senest i 2028, hvor sportsudøverne mødes i Los Angeles.

Mens mange af de professionelle udøvere til den tid nok er blevet for gamle - så giver det plads til den nye generation, der så har stor glæde af, at der for alvor er ved at komme gang i løb, hvor de aldersmæssigt kan være med - og hvor de kan samle erfaring.Liv Christensen, OCR-løber. Foto: Stine Hygum
Liv Christensen, OCR-løber - deltager i VM til september 2022. Foto: Stine Hygum

Udover de mange interesser, som koncentrer sig omkring fysisk udfoldelse, så arbejder Liv som model og skuespiller. Hun medvirker blandt andet i TV-serien Babylons Stol, der bliver sendt på Ramasjang.

Det er da også nogle af de penge, som Liv har tjent som skuespiller, hun bruger på at deltage i VM i USA.

- Og så er jeg i gang med at søge sponsorerer, siger Liv, der klør på og glæder sig til at komme til VM i USA næste år.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hundehår og cigaretskodder udløser sur smiley til lokal kro: - Det er egen dumhed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Hvis du er en rigtig samler, så hører vi gerne fra dig

Ugeavisen Haderslev

Slagter Lampe investerer i sunde ansatte: Gitte har tabt 19 kilo med hjælp fra en diætist

Ugeavisen Haderslev

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Ugeavisen Haderslev

Bønnens Maggi terning

Ugeavisen Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Ugeavisen Haderslev

Lokal racerkører med ambitioner: Vil skabe det mest attraktive netværk i dansk motorsport

Ugeavisen Haderslev

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Ugeavisen Haderslev

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Ugeavisen Haderslev

Ild.pizza er lukket: - Vi vil gerne tilbage, når vi finder den rette beliggenhed

Ugeavisen Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Ugeavisen Haderslev

Møllen går i krig med ny iscenesættelse

Ugeavisen Haderslev

Brillebutik er med til at plante nye træer

Ugeavisen Haderslev

Anmelderrost forfatter gæster Haderslev Rådhus

Ugeavisen Haderslev

Kim har jubilæum: Pludselig er ti år blevet til 25

Ugeavisen Haderslev

Lokal tryghedskæmper genopstiller

Ugeavisen Haderslev

Gammel Haderslev kirke er klar med kortilbud

Ugeavisen Haderslev

Igor udvider med varm mad i sin nye delikatessebutik

Ugeavisen Haderslev

Nye tider i MG: Den sidste udskænkning er i gang i Apotekergade

Ugeavisen Haderslev

Teaterchef er nervøs før genåbning: Publikum kommer ikke bare tilbage af sig selv

Ugeavisen Haderslev

Koncerter og fællessang: Helene gynger op og ned af fjorden

Ugeavisen Haderslev

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Annonce