Annonce
Ugeavisen Haderslev

Restaurant-brødre vil åbne enormt spisested: Plads til 600 siddende gæster

Armend og Labi Mehmeti åbnede i 2017 Restaurant Fratelli i Nørregade i Haderslev. Nu håber de at få lov til at bygge en helt ny restaurant i Damparken. De mangler plads i køkkenet og personalefaciliteter i Nørregade. Foto: Stine Hygum
Brødrene bag Restaurant Fratelli vil bygge en stor ny restaurant i Damparken med 300 siddepladser inde og 300 ude. De mangler plads i Nørregade. Både i køkkenet og til selskaber. De vil gøre det for og med byen.

Haderslev: En helt ny restaurant i Damparken med 300 siddepladser inde og 300 siddepladser ude i to etager med glaspartier, som gør det muligt for gæsterne at nyde udsigten i Damparken.

Det er visionen for brødrene Armend og Labi Mehmeti, der ejer Restaurant Fratelli i Haderslev, Kolding og Sønderborg.

- Vi har ansøgt kommunen om at få lov til at bygge en restaurant i Damparken, siger Labi Mehmeti.


Vi vil gøre det for og med byen.

Labi Mehmeti, indehaver af Restaurant Fratelli sammen med sin bror, Armend


Tankerne om at bygge en restaurant i Damparken har rumsteret hos brødrene i det seneste års tid og de kan ikke komme i tanke om en bedre beliggenhed end i Damparken:

- Vi kan ikke producere nok i vores lille køkken her i Nørregade - og vi har næsten altid fuldt hus. Efter at vi har åbnet vores restaurant i Kolding, så kan vi se, hvad det betyder, når der er bedre arbejdsforhold for personalet. Og det vil vi også gerne have i Haderslev, hvor det hele er startet. Det er her, vi har vores rødder, siger Labi.

Opbakning fra byen

I restauranten i Nørregade mangler der ikke kun plads i køkkenet, men også til selskaber.

- 300 siddepladser lyder af meget. Men det er fordi, at vi også oplever, at der er stor efterspørgsel på selskabslokaler, siger Armend.

Og måske lyder det for nogle som en stor mundfuld at bygge en ny og stor restaurant i Damparken midt i en coronatid. Men brødrene er ikke i tvivl om, at det er en god idé:

- Vi har mærket en kæmpe opbakning fra byen - lige siden vi åbnede i 2017. Derfor tør vi det, siger Labi og understreger en ting:

- Vi vil gøre det for og med byen.

Derfor er der heller ikke på nuværende tidspunkt en færdig tegning af den restaurant, som brødrene vil bygge.

- Vi vil gøre det her i fællesskab med byen, lyder det.

Restaurant Fratelli

Labi og Armend Mehmeti ejer Restaurant Fratelli i Haderslev, Kolding og Sønderborg.

Restauranten i Nørregade i Haderslev åbnede i april 2017. i september 2019 åbnede Restaurant på Banegårdspladsen i Kolding og i løbet af foråret 2021 åbner brødrene i Sønderborg. Her kommer restauranten til at ligge i det gamle posthus på Rådhustorvet.

Hvis alt går efter planen, så er håbet, at Restaurant Fratelli kan åbne i Damparken i løbet af sommeren 2022.

Her skal der være plads til 600 gæster. 300 ude og 300 inde.

En ny restaurant med plads til i alt 600 gæster vil også betyde, at der skal ansættes mere personale.

- Vi regner med at skulle bruge dobbelt så mange, siger Armend.

Det velkendte koncept fra Nørregade vil følge med til Damparken:

- Vi vil selvfølgelig tilpasse det til Damparken, siger han.

Annonce

Tror på det

Restaurant Fratelli har ansøgt Haderslev Kommune om lov til at bygge en restaurant i to etager der, hvor iskiosken ligger i dag, men trukket tilbage fra vandkanten, så der stadig er mulighed for at gå hele vejen rundt i Damparken med kig til vandet.

På denne illustration fra Retailfabrikken kan man se, hvor i Damparken Armend og Labi Mehmeti ønsker at placere deres restaurant. Illustration: Retailfabrikken

Det er ikke første gang, at et projekt med en restaurant i Damparken har været præsenteret.

Tilbage i 2017 præsenterede Steen Skallebæk tanken om at bygge en restaurant i Damparken. Et projekt han droppede et år senere på grund af tonen i debatten.

- Vi har været i dialog med Steen omkring det her projekt. Han er positiv omkring det, siger Labi.

Brødrene håber at få lov til at bygge restauranten der, hvor iskiosken ligger i dag. Og at der findes en anden placering til kiosken i Damparken, således at der stadig vil være mulighed for at købe is og leje vandcykler.

Hvis projektet får politisk godkendelse, så forventer Armend og Labi Mehmeti, at deres restaurant kan stå klar i løbet af sommeren 2022.

- Vi tror på, at det kan blive en realitet, siger brødrene Mehmeti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce