Annonce
Ugeavisen Haderslev

96.000 kroner fra velgørenhedsmiddag på Aarøsund Badehotel er blevet til råvarer til ukrainere i Sønderjylland

I Hviding mødte Mikkel Klintmann blandt andet denne mand, som var over 80. Han var holdt op med at tælle årene efter de 80. Han blev ved og ved med at kalde det for en festdag og fortalte, at nu kunne han glemme krigen i fem minutter. Privatfoto
96.000 kroner fra velgørenhedsmiddag på Aarøsund Badehotel til fordel for ukrainere i Sønderjylland blev i denne uge forvandlet til råvarer, som er blevet fordelt på asylcentre i Syd-og Sønderjylland.

Aarøsund: Da der den 3. april var velgørenhedsmiddag til fordel for ukrainere på Aarøsund Badehotel blev der i alt samlet 96.000 kroner ind. Det var køkkenchef på badehotellet, Mikkel Klintmann, der sammen med badehotellet stod bag. Langt de fleste varer til middagen havde de fået sponsoreret af forskellige leverandører - og derfor kunne alle indtægter gå videre til at støtte ukrainere.

Pengene er nu blevet forvandlet til råvarer, som er blevet fordelt på asylcentre i Sønderjylland - i Haderslev, Hviding, Bolderslev, Augustenborg, Skærbæk, Løgumkloster, Toftlund og børnecentret i Tønder.

Samtlige 96.000 kroner er brugt på at købe en lang række forskellige råvarer, der torsdag ankom til Hviding, hvorfra varerne vil blive kørt ud til de øvrige centre. Mikkel Klintmann var selv i Hviding for at hjælpe med at bærer varerne ind på asylcentret, hvilket var en meget positiv oplevelse.

Annonce
Mikkel Klintmann var selv med i Hviding for at aflevere alle de råvarer, som der var blevet indkøbt for pengene fra velgørenhedsmiddagen. Han ønsker at takke alle, som har været med til at hjælpe omkring velgørenhedsmiddagen; Rossini Caviar, Ryan fisk og vildt, Kjær Sommerfelt og de lokale, der har hjulpet i køkkenet, på gulvet og i opvasken.- Uden de forskellige donationer og hjælpende hænder kunne arrangementet ikke lade sig gøre. Det er jeg meget taknemmelig og rørt over, siger Mikkel Klintkmann.Privatfoto

Det var blandt andet langtidsholdbar konserves, ris og pasta, men også frisk frugt og grønt samt ting som toiletpapir og rengøringsartikler.

- Man kan ikke lave mad på alle centrene, men de steder, hvor man kan, der får de det, der skal koges osv. De andre steder får de det, som man bare kan åbne og spise, siger Mikkel Klintmann.

Slik til børnene

I lastbilen med råvarer var der også slik og sodavand, så der var noget, som også børnene ville sætte stor pris på. Glæden ved de søde sager oplevede han hurtigt og det rørte ham, hvordan de tog i mod donationen:

- Der sad tre børn med hver deres pose slik. De gav et stykke til hver af de andre. Sad og gumlede på det - og nød det. De var så taknemmelige, siger han og lægger ikke skjul på, at det har været en rørende formiddag, hvor alle små som store hjalp med at bære kasser ind.

På centrene får beboerne mad:

- Men med råvarerne får de mulighed for at gå ned og bage med deres børn. De kan samles om noget. Det med at lave mad sammen med familien, det er en stor glæde for mig. Det er noget, man kan samles om. Der var en mand, som var over 80, der blev ved med at sige, at det var en festdag, og nu kunne han glemme krigen i fem minutter, siger Mikkel Klintmann, der selv nyder at samles med sin familie og lave mad og nyde et måltid. Han ønsker, at ukrainerne med dette bidrag kan opleve det samme.

- Hele grundlaget for velgørenhedsmiddagen var for alle os, der var involveret i den, at vi gerne ville give noget videre til mennesker i nød. Vi har en hverdag, hvor vi kan købe, hvad vi vil - og ikke skal tænke på, om man har råd til mælk eller sodavand. Vi køber det fordi, at vi har lyst. Det sætter ens eget liv i et nyt perspektiv, når man møder mennesker, der er flygtet fra krigen med det, de kunne have i armene - og som bliver taknemmelige for basale råvarer, slutter Mikkel Klintmann.


Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev-musiker ser ord i farver: - Depression er grøn

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Så er der padeltennis: Vilstrup UIF klar til at indvie ny bane

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Børge Koch valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse

Ugeavisen Haderslev

Ny udstilling i Ehlers Samlingen

Ugeavisen Haderslev

Havnekoncerter med Visens Skib

Ugeavisen Haderslev

Koncert med Steffen Schulz

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Ugeavisen Haderslev

To frivillige fra Røde Kors i Haderslev skal til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Nye tider for kendt gade: Nu bliver det fredeligere at gå og cykle

Ugeavisen Haderslev

Styresystem på færge er i dårlig forfatning og svigter jævnligt: Kan først fikses om otte måneder

Ugeavisen Haderslev

Gå for børnetelefonen i Haderslev Dyrehave

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce