Annonce
Ugeavisen Haderslev

Aabenraa-par vil have Haderslev på det gastronomiske landkort

Susanne og Lars Gram Skjønnemann fra Aabenraa er i fuld gang med at planlægge indretningen af en ny café restaurant på hjørnet af Borgervænget og Bispebroen i Haderslev. De drømmer om at kunne skabe en helt restaurationsgade i husene langs Damparken. Illustration: Griffel Arkitektur
Susanne og Lars Gram Skjønnemann fra Aabenraa er i fuld gang med at indrette restaurant og café på hjørnet af Borgervænget og Bispebroen. De vil også gerne overtage damkiosken og drømmer om en gade fuld af restauranter og caféer.

Haderslev: Ægteparret Susanne og Lars Gram Skjønnemann fra Aabenraa har store planer. En gåtur fik nemlig den tidligere campuskoordinator og medgrundlægger af smykke- og urefirmaet Bering Time til at forelske sig, Parret er derfor i fuld gang med at realisere drømmen om at åbne en café og restaurant i Nyboligs tidligere lokaler på hjørnet af Bispebroen og Borgervænget med udsigt over Haderslev Dam.

- Vi faldt pladask for stedet, siger Susanne Gram Skønnemann.

Hvis alt går vel, håber parret at de til påske kan slå dørene op til en café og restaurant, der med en nordisk og indbydende indretning, gode lokale råvarer og fokus på at give gæsterne en oplevelse både smagsmæssigt og stemningsmæssigt kan bidrage til at gøre det endnu mere attraktivt at gå ud og spise i Haderslev - og også dermed også sætte Haderslev på landkortet. Da de ikke selv har erfaring med madlavning, har de allieret sig med en stjernekok, der er kendt fra tv.

Annonce

- Vi kan desværre ikke løfte sløret for, hvem det er endnu, siger Susanne Gram Skjønnemann, som dog godt vil afsløre, at kokken glæder sig meget til at lave mad til Haderslev og omegn.

Hun vil også gerne afsløre, at menukortet kommer til at består af retter, hvor der eksperimenteres med forskellige ingredienser, der dog rammer en bred målgruppe til både frokost og aftensmad – og til både to-go og to-stay.

Damkiosken er i spil

Det er mindre end en uge siden, at Fratelli-brødrene løftede sløret for, at de vil bygge en helt ny restaurant med 600 pladser i Damparken, hvor iskiosken ligger. En plan, der strider imod Aabenraa-ægteparrets drøm. De har nemlig søgt Haderslev Kommune om at overtage og forskønne kiosken og lade den indgå i deres koncept. Parret mener, kiosken er et vartegn for byen, og planen er, at der fortsat skal sælges gourmet-is, udlejes vandcykler og være offentligt toilet i kiosken, men at udsigten til dammen bevares.


Vi har fuld forståelse for, at de søger nye lokaler, også fordi, at de på grund af trafikforholdene i Nørregade ikke kunne have udeservering dér, men vi kunne godt ønske os, at de valgte nogle af de tomme bygninger med gårdhavebygninger, så vi kunne få en fællesudsigt og sammen med flere restauranter og cafeer langs dammen skabe et gastronomisk miljø, der løfter Haderslev og sætter byen på landkortet.

Susanne Gram Skjønnemann


- Fratelli er en rigtig fin restaurant, og Fratelli-brødre gør det rigtig godt. De har bragt noget til Haderslev, som byen ikke havde. Vi har fuld forståelse for, at de søger nye lokaler, også fordi, at de på grund af trafikforholdene i Nørregade ikke kunne have udeservering dér, men vi kunne godt ønske os, at de valgte nogle af de tomme bygninger med gårdhavebygninger, så vi kunne få en fællesudsigt og sammen med flere restauranter og cafeer langs dammen skabe et gastronomisk miljø, der løfter Haderslev og sætter byen på landkortet, siger Susanne Gram Skjønnemann, der understreger, at hun ikke betragter andre restauratører som konkurrenter, men som kolleger.

Annonce

En hel gade med restauratører

Med en fortid som campuskoordinator og stort kendskab til unge ser hun tydeligt for sig, hvordan både nuværende og nye restauratører i en hel gade kan gå sammen om en aften med udendørs livemusik, comedy eller andet på p-pladserne ved Borgervænget.

- En hel gade med restauratører, som løfter hinanden og området og trækker folk til, siger siger Susanne Gram Skjønnemann.

Hun håber, at hun og Lars Gram Skjønnemann har sået et frø, der også kan være med til at skabe en helhedsløsning til gavn for Haderslev by og kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce