Annonce
Ugeavisen Haderslev

Anette har haft Salon Unik i 25 år: - Jeg snupper 25 år mere

Anette Tylak har altid været selv i sin salon, Salon Unik på Virkelystvej. Da hun åbnede salonen havde hun en idé om, at hun på et tidspunkt skulle have sig en assistent, men hun har fundet ud af, at det fungerer godt for hende at være selv i salonen. Foto: Stine Hygum
Den 23. maj er det 25 år siden, at Anette Tylak blev selvstændig med Salon Unik på Virkelystvej. Hun har mange trofaste kunder, som har fulgt hende i alle årene - også i den svære tid, hvor hun mistede sin mand til kræft.
Annonce

Haderslev: Det var en pludselig indskydelse, da Anette Tylak i sin tid besluttede sig for at blive selvstændig.

Det har vist sig, at det var det helt rigtig valg. Lørdag den 23. maj er det 25 år siden, at hun for første gang havde en kunde i stolen i Salon Unik på Virkelystvej.

I disse coronatider kan det være svært, at holde en stor reception - også selvom et 25 års jubilæum bestemt er noget, der er værd at fejre.

- Jeg vil forkæle mine kunder lidt ekstra her i jubilæumstiden - og så samler jeg mine nærmeste på dagen, siger Anette Tylak.

Når hun kigger tilbage på de 25 år med saks i egen salon, så er det med stor glæde:

- Det har været nogle fantastiske år. Jeg elsker min salon, mit fag og mine skønne kunder, siger hun.

Det er 35 år siden, at Anette Tylak startede på frisørskolen og hun nyder stadig at dygtiggøre sig indenfor sit fag. Hvert år drager hun på kursus i hovedstaden sammen med sin veninde fra frisørskolen, som også er selvstændig - og så kombinerer de kurser og hygge.

Anette Tylak har været selv i salonen i alle årene.

- I startede troede jeg, at jeg måske skulle have en assistent på et tidspunkt, men jeg kan godt lide, at jeg bare er her selv, siger hun.

Anette Tylak

Anette Tylak er 56 år og indehaver af Salon Unik. Den 23. maj er det

Hun er mor til Mette på 31 år og Michael på 27.

Har tre børnebørn.

Har en stor hund, der kræver en masse motion, så den bruger hun en stor del af sin fritid på at trave med.

Derudover bruges tiden på familie, venner og fitness.

Annonce

Mistede sin mand

I september sidste år mistede Anette Tylak sin mand, Ken.

- Det var efter et langt sygdomsforløb på to år. Det var en hård tid, siger Anette Tylak og fortsætter:

- Men det var dejligt med børnene tæt på og det har været en stor hjælp for mig med søde og trofaste kunder. Jeg har hele tiden været åben overfor kunderne i den svære tid - og det har hjulpet mig, siger Anette Tylak.

Hendes mands kræftsygdom var meget sjælden og derfor var han tilknyttet Rigshospitalet og Herlev Hospital.

- Vi vidste fra starten, at det ikke var godt. Jeg har kæmpet for at være med ham alt det, jeg kunne, men jeg har også hele tiden haft min salon, som også skulle overleve. Jeg kunne ikke bare sælge mit hus - for så ville min salon også ryge, siger hun og fortæller, hvor vigtigt det var for hendes mand, at Salon Unik også ville kunne eksistere, hvis han ikke var mere:

- Da vi fik at vide, at han var syg - så gik der en uge eller to, så havde Ken styr på, at jeg kunne blive i huset og beholde min salon.

Annonce

Gode kunder

- Kunderne har været utrolige. De har fulgt med i alt - og jeg har grædt med mine kunder. Heldigvis skete det i en tid, hvor man stadig måtte kramme hinanden, siger Anette Tylak.

For hende har det også været godt, at komme i gang med sit arbejde igen efter sin mands død.

- Kunderne har været med i alt - og det har da været hårdt, men det har været godt for mig, at komme i gang igen. For mig har det været godt, at jeg har har været åben igennem hele processen - og ikke mindst at mine kunder har turde at spørge, siger Anette Tylak.

Et spørgsmål, som er gået igen og igen har været, om hun ville kunne fortsætte i sin salon. Og det kan hun.

- Jeg snupper 25 år mere, siger Anette Tylak med glimt i øjet.

På grund af coronavirus, så holder Anette Tylak ikke nogen reception i anledningen af sit 25 års jubilæum, da man ikke må samle mere end ti mennesker. I stedet vil hun forkæle sine kunder lidt ekstra. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce