Annonce
Ugeavisen Haderslev

Bed & breakfast: Kirstens drøm gik i opfyldelse

Kirsten Mousten og Finn Boysen er værterne på Solsikkevejens Bed & Breakfast. De har ikke en hjemmeside, men findes på Facebook og Air'b'n'b. Foto: Stine Hygum
Kirsten Mousten og Finn Boysen har åbnet "Solsikkevejens Bed & Breakfast". Her er der to sammenhængende værelser og et shelter klar til gæsterne.
Annonce

Haderslev: Rigeligt med plads i huset og en kæmpe stor have.

Det er, hvad Kirsten Mousten og Finn Boysen har på Solsikkevej.

Faktisk er haven så stor, at de ikke rigtigt brugt baghaven i den tid, hvor de har boet på Solsikkevej. Og de mange kvadratmeter i huset har de hellere ikke længere brug for længere efter at de sammenbragte børn er flyttet hjemmefra.

Og hvad skal man så med al den plads?

På Solsikkevej er pladsen blevet brugt til at opfylde en drøm.

En drøm om at starte et bed & breakfast.

- Vi var faktisk klar til at åbne i påsken, men så kom der corona, siger Kirsten Mouysten, indehaver af Solsikkevejens Bed & Breakfast.

Derfor kom de første gæster først i juli.

- Og så er det gået slag i slag siden, siger Kirsten Mousten, der løbende byder gæster velkommen på Solsikkevej og allerede har fået stamgæster.

- Under coronaen fik vi lavet baghaven, siger Kirsten Mousten.

Her der gynger, et bålsted, borde hvor man kan spise og små hyggekroge, hvor man kan slappe af.

- Vi har alle de her ting i haven, og så slog det mig, at vi skulle have et shelter, siger Kirsten Mousten og tilføjer, at det ikke varede længe, inden det var booket, da de fik bygget et shelter.

Annonce

To værelser og en festsal

Hvis man ikke er så meget til at være ude i det fri, så er der også værelser inde i huset. En del af huset, som har egen indgang. Der har tidligere været motorcykelværksted. Nu er her to værelser, festlokale og et lille køkken.

De to værelser er sammenhængende og også dem, er der taget godt imod.

- Udover at vi har haft danske gæster, så har vi også haft gæster fra Holland og Tyskland, fortæller Finn Boysen og tilføjer, at parret er blevet positivt overraskede over, hvor mange gæster, der allerede nu har fundet vej til det lille bed & breakfast.

Finn Boysen og Kirsten Mousten i det store rum i den bygning, som udgør deres bed & breakfast. Her er der festlokale, men det er også her gæsterne har mulighed for at benytte køkkenet eller sidde indenfor og spise. På den hvide tavle bliver der altid skrevet en lille hilsen til nye gæster. Foto: Stine Hygum

På Solsikkevej har både shelter og værelser været udlejet på samme tid, og det har gæsterne nydt:

- Vi har oplevet, at de har hygget sig samme på kryds og tværs, siger Finn Boysen.

- Det er hyggeligt, når vi har gæster, siger han.

I det hus, hvor de to værelser er, er der også en festsal, hvor man kan leje sig ind. Her er der plads til 32 gæster.

Der kan være op til fire overnattende i det shelter, som Finn Boysen og Kirsten Mousten har bygget i deres baghave. Foto: Stine Hygum

Til daglig arbejder Kirsten Mousten som sygeplejersken i hjemmeplejen i Vojens. Lige nu er Solsikkevejens Bed & Breakfast et fritidsprojekt.

- Men tanken er, at jeg skal have lidt at lave, når jeg engang skal på pension, siger Kirsten Mousten, som i mange år har drømt om at have et bed & breakfast.

- Jeg kan godt lide at hygge om gæsterne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce