Annonce
Ugeavisen Haderslev

Benny Betjent besigtigede det nye cykel-skilt i gågaden: Det er helt efter bogen

Handelskoordinator Christian Schulz var rundt og dele røde løbere ud til byens butikker, da nærbetjent Benny Clausen kom forbi for at se på det nye skilt, som flere har klaget over er mangelfuldt. Men det er ifølge ordensmagten helt efter bogen. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Butikker har haft fat i politiet, da flere cyklister åbenbart har svært ved at forstå den nye skiltning, men den er helt korrekt.

HADERSLEV: Haderslev Butikker har skrevet til politiet med ønsker om bedre skiltning flere steder i byen.

Et af de steder, hvor folk åbenbart har svært ved at forstå skiltningen er på Gravene.

Her blev der for en måneds tid siden, efter ønske fra butikkerne, indført forbud mod at cykle tværs over gågaden mellem Gravene og Bispebroen ned til Wittenberg Plads i butikkernes åbningstid.

Alligevel var der flere cyklister, der overså det nye skilt, da avisens udsendte forleden var på pletten sammen med butikkernes koordinator Christian Schulz.

Netop som  koordinatoren stod og fortalte om den nye regel, kom der flere cyklister drønede forbi.


skiltningen er korrekt

Nærbetjent Benny Clausen


Derfor mener butikkerne, at det bør præciseres noget mere, og at der bør stå, at det ikke er tilladt at cykle over gågaden i tidsrummet mellem kl. 10.00 – 18.00 på hverdage og lørdage kl. 10.00 – 14.00.

- Men skiltningen er korrekt, lyder det fra nærbetjent Benny Clausen.

Da han besigtigede den nye skiltning, forklarede han hvorfor.

Den øverste tavle fortæller, at det er gågadezone, så siger det sig selv, at gaden ikke er til kørende trafik, og det er udgangspunktet.

Derfor er det helt overflødigt at sætte en rød streg over cyklen.

Det er ikke et forbud men en anvisning af i hvilke tidsrum, der må cykles.

Den første linje fortæller, at det tilladt at cykle mellem klokken 19 om aftenen og 09 om morgenen på hverdage.

Parentesen angiver de tidspunkter, der må cykles  på lørdage,  og søndag må der cykles hele døgnet - det er angivet med rød skrift.

Nærpolitiet har da snuppet et par cyklister, der har overset det nye skilt, men der er indtil videre ikke givet bøder.

Der er i øvrigt også kommet et andet nyt skilt. Varebiler må i dag levere varer til butikkerne i gågaden  indtil kl. 12 på hverdage, og det en time længere end tidligere.

Blæser på forbud og kører for stærkt

Haderslev Butikker har i et notat til Haderslev Kommune og nærpolitiet opridset flere steder i byen, hvor foreningen mener, at der er brug for bedre skiltning.

Ved Menhy i Gåskærgade ønsker Haderslev Butikker , at der bliver igangsat initiativer, der skal sænke farten,  da man oplever, at der  bliver kørt alt for stærkt,

Butikkerne har også et ønske om at politiet har periodevis kontrol af biler som kører op ad Nørregade. Der ses dagligt bilister, der bryder dette forbud.

I midten det nye skilt, som flere har svært ved at gennemskue. Der er jo ikke en rød streg over cyklen, men det er fordi, at der stadig godt må cykles i gågaden - bare ikke i butikkernes åbningstid. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce