Annonce
Ugeavisen Haderslev

Bogbutikken er tilbage igen - det er Carsten Moos også

Carsten Moos, tættest i billedet, er tilbage i boghandlen i gågaden. Ved siden af ses den nye ejer, Jan Abrahamsen. Foto: Michael Mogensen
Så er der atter åbent i bogbutikken i gågaden, og personalet er det samme som hidtil. Vi tilpasser os lokalt, lover den nye ejer.
Annonce

HADERSLEV:- En mand i sommertøj kommer forbi forretningen på gågaden:

- Må man ønske tillykke?

Det må man godt. Det var ikke længe, bogladechef Carsten Moos skulle leve i uvished om sin fremtid. Tirsdag var ejeren af byens nye Bog og Idé butik, Lars Abrahamsen, i byen for at hilse på personalet, som er fortsat med over i den nye butik. Heriblandt altså Carsten Moos, der er daglig leder.

Med overtagelsen af den tidligere Arnold Busck-forretning er Lars Abrahamsen ejer og medejer af fem bogbutikker i Jylland og på Sjælland. Sammen med butikken i Haderslev har han overtaget Arnold Busck-forretningen i Valby.

- Jeg kommer til at være i Haderslev en gang om ugen, så du slipper ikke for mig, siger Lars Abrahamsen til Carsten Moos.

Annonce

- Gode forretninger

Bog og idé-kæden overtog 14 af i alt 29 lukkede Arnold Busck-butikker, og den nye ejer er ikke i tvivl om, at forretningen i Haderslev er sund, selv om kæden krakkede:

- De 14 gode forretninger blev jo solgt, konstaterer han.

De 29 butikker lukkede, da Arnold Busck kæden erklærede sig konkurs blandt andet som følge af implementeringen af et it-system, der viste sig ødelæggende, samt det faktum, at coronaen lukkede storcentrene, hvor en del af butikkerne lå.

- Vi tilpasser os lokalt. Der vil ikke nødvendigvis være det samme udvalg som i Ribe, lover Lars Abrahamsen. Som Bog og Idé-boghandler er han selvstændig.

Lokal tilpasning vil i dette tilfælde sige, at der tages bestik af, at Haderslev grundet flere videregående uddannelser og kirkens markante tilstedeværelse i byen altid har været en meget læsende by, tilføjer Carsten Moos.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce