Annonce
Ugeavisen Haderslev

Borgmester sygemeldt: Skal opereres for kræft

Den 64-årige borgmester H. P. Geil (V) fik fredag konstateret tarmkræft. Torsdag skal han opereres på Aabenraa Sygehus. Imens han er sygemeldt, er Jon Krongaard (DF) fungerende borgmester. Arkivfoto: Jacob Schultz
Haderslevs borgmester H. P. Geil blev fredag diagnosticeret med tarmkræft. Han skal opereres torsdag den 19. november. Viceborgmester Jon Krongaard bliver fungerende borgmester.
Annonce

Haderslevs borgmester H. P. Geil (V) er sygemeldt i foreløbig 14 dage, efter at han fredag fik han konstateret tarmkræft. Torsdag skal han opereres på Aabenraa Sygehus.

- Jeg skal indlægges onsdag (i dag, Red), fortæller den snart 64-årige H. P. Geil, der har valgt at være helt åben om sin sygdom, der selvsagt er kommet som et chok for både ham og hans familie.

- Jeg har altid haft nervøs mave, og det har været nogle travle måneder med først offentliggørelsen af, at jeg ikke genopstillede som borgmesterkandidat og siden budgetforhandlingerne. Men jeg skød min træthed hen og troede, at det var stress.

Der gik kun få dage efter, at han havde taget imod et tilbud fra regionen om at blive screenet for tyk- og endetarmskræft, at dommen faldt. H. P. Geil har tarmkræft, som er én af de hyppigste kræftformer og rammer én ud af hver 20. dansker. En trøst er det dog ikke.

Screening

H. P. Geil tog den test, som alle borgere i alderen mellem 50 og 74 modtager tilbud om få for at blive screent for tyk- og endetarmskræft.

Sygdommen er én af de hyppigste kræftformer og rammer fortrinsvis personer over 50 år. Formålet med screeningen er at konstatere tarmkræft i et tidligt stadie, så behandlingen kan komme i gang så hurtigt som muligt. Det giver en bedre chance for overlevelse og en større sandsynlighed for en mere skånsom behandling.

H. P. Geil fik sin kræftdiagnose fredag.

- Det var virkelige fredag den 13., da jeg fik beskeden, fortæller H. P. Geil, der siden har været til både MR-scanning, er blevet testet for covid 19 på testcenteret i Aabenraa og desuden i samråd med sin familie har truffet en række praktiske foranstaltninger.

Annonce

Ros til sundhedsvæsnet

- Heldigvis har lægerne sagt, at jeg er i god form, og at der er gode prognoser, siger H. P. Geil, der er fuld af ros over for læger og hele sundhedsvæsenet.

- De har handlet resolut på resultatet, og jeg kan kun opfordre alle til at tage imod det gratis tilbud om screening fra regionen, siger H. P. Geil, der lørdag forsøgte at koble tankerne om sygdommen og den kommende operation fra.


Heldigvis har lægerne sagt, at jeg er i god form, og at der er gode prognoser.

H. P. Geil


- Jeg skød en sneppe, som er en kongefugl, siger han stolt og mener, det er et tegn på, at operationen kommer til at gå godt, og at han bliver helt rask.

H. P. Geils sygemelding gælder i foreløbig 14 dage, som kan blive forlænget til en måned. De nærmeste medarbejdere på Haderslev Rådhus og kollegerne i økonomiudvalget blev orienteret om sygdommen mandag med besked på at holde tæt.

Tirsdag fortalte H. P. Geil JydskeVestkysten om sin sygdom og bad samtidig om, at avisen ikke offentliggjorde historien om hans sygdom før onsdag formiddag.

Under H. P. Geils sygeorlov bliver viceborgmester Jon Krongaard fra Dansk Folkeparti fungerende borgmester.

- Jeg har sat ham ind i det hele, siger H. P. Geil, der for første gang i sine samlede 31 år som borgmester af samme årsag heller ikke bliver mødeleder, når Haderslev Byråd mødes tirsdag. Den opgave overtager Jon Krongaard.

- Men det bliver altså meget, meget mærkeligt.

For at Venstre kan være fuldtallig på byrådsmødet tirsdag bliver suppleant Keld Valentin fra Starup indkaldt som afløser for H. P. Geil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce