Annonce
Ugeavisen Haderslev

Butikker disker op: Varme hveder og masser af livemusik

Den østjyske spillemand Anders Gantriis er på landevejene igen, og torsdag lander han på gågaden i Haderslev. Pressefoto
På torsdag den 29. april – dagen før St. Bededag - inviterer Haderslev Butikker til Open by Night i byen. Alt bliver næsten som før corona, blandt andet afspærres Nørregade og Jomfrustien for kørende trafik, og der bliver varme hveder og masser af musik.

HADERSLEV:  Alt er næsten som før –  nu bare med afstand, mund-bind og håndsprit.

Årets første Open by Night arrangement i Haderslev på torsdag fra klokken 10.00 til 22.00 byder på varme hveder, livemusik i byen, kolde fadøl og andre gode tilbud, lyder det i en pressemeddelelse fra Haderslev Butikker

I fjor var der mange begrænsninger for, hvad der kunne laves af aktiviteter  på grund af covid-19 og forsamlingsforbuddet.

Annonce

Nu skønner Haderslev Butikker, at der kan afvikles en aften, hvor aktiviteterne fordeles rundt i hele byen.

Denne gang er der fokus på aktiviteter i Nørregade og på Jomfrustien, der begge bliver afspærret for kørende trafik under arrangementet, fortæller butikkernes koordinator Christian Schulz.

Nørregade bliver afspærret i tidsrummet fra klokken 16.00 til 22.00 og Jomfrustien fra klokken 16.00 til 20.00.

Det betyder også, at der er omlægning af de busruter, der normalt kører gennem Nørregade.

Hveder, musik og dans

Torsdag er  jo dagen før St. Bededag. Derfor er der også mulighed for flere steder i byen at få varme hveder med kaffe og kakao – og er du til de glutenfri, så står også Søster Selvsving i Smedegade klar med hveder.

Ellers vil de planlagte aktiviteter alle blive afviklet med afstand. Der uddeles også Haderslev Butikker tommestokke, så kunder kan blive mindet om at holde afstand.

På Jomfrustien vil en del af forretningerne være ude på gaden.

Her kan der fås alt lige fra livemusik med Toke Skjønnemand, varme hveder ved Borgercaféen, og der kan også tages ophold på et af de otte cafesæt, som Haderslev Butikker har indkøbt og fordelt i gaden.

Annonce

Udstillinger og taler

Kulturen indfinder sig også på Jomfrustien, når Ehlers Samlingen sammen med vognmuseet kommer med en stand, hvorfra museumsfolkene vil udstille lertøj og dele postkort og plakater ud. Der vil også være en lille udstilling fra vognsamlingen.

Derudover vil kunstmaler Ene Langmack Vojens udstille sine malerier og postkort.

I Apotekergade åbner formand for kultur og fritid, Kjeld Thrane, den nye udstilling i Pop up-museet i den gamle Præsteskole.


Vi håber, alle kunderne vil hjælpe os og sørge for ikke at forsamle sig for mange

Christian Schulz, Haderslev Butikker


Udstillingen åbner først officielt den  4. maj, men der åbnes ekstraordinært for publikum klokken 17.00 til 20.00 i forbindelse med Open by Night.

I gågaden vil Anders Gantriis underholde kunderne flere forskellige steder, og på Torvet spiller duoen 11pints.

Fra klokken 16.00 til 21.00 kan du få en ringrider Ved Stormklokken.

Annonce

Kim Larsen show i Nørregade

Også i Nørregade vil der være livemusik og sydlandsk stemning.

Michael Korup vil spille Kim Larsen numre ved Ømands Burger, og der vil være mulighed for at få rørt kroppen og støvet danseskoene af, når Britt Rømer Soos laver Retro Dance med publikum.

Opfordringen fra Haderslev Butikker er, at kunderne fordeler sig i byen, så alle retningslinjer omkring forsamlingsforbud overholdes.

- Vi håber, alle kunderne vil hjælpe os og sørge for ikke at forsamle sig for mange. Alle optrædende er blevet oplyst om, at de skal stoppe med at spille, hvis der samles for mange tilhørere, oplyser Christian Schulz.

Toke Skjønnemand spiller op på Jomfrustien, der ligesom Nørregade vil være afspærret om aftenen. Pressefoto
Duoen 11pint underholder på Torvet. Pressefoto
Michael Korup vil levere sit Kim Larsen og Gasolin show ved Ømands i Nørregade fra klokken 19.00 til 21.00. Nørregade afspærres for kørende trafik, og der vil være gadesalg og udendørs servering i gaden. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce