Annonce
Ugeavisen Haderslev

Butiksformand: Det ville være en katastrofe, hvis det her fortsætter

Haderslev Butikkers formand Per Houmann mener, at det er tid til at åbne gradvist op igen. Han er spændt, for stigende smittetal i nabokommunerne, taler ikke for en regional genåbning. Foto: Dorthe Rasmussen
Per Houmann, formand for Haderslev Butikker, håber stadig, at byens butikker kan genåbne den 1. marts. Han har ikke fået svar på sin appel til statsministeren. På gågaden appellerede borger Dorthe Christiansen for mere medmenneskelighed.

HADERSLEV: Så gik den ikke længere.

Formand for Haderslev Butikker, Per Houmann, har købt sig en trimmer og klippet sig selv.

I sidste uge skrev  han et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen, hvor han appellerede for en gradvis genåbning af detailhandlen fra 1. marts.

- Jeg har ikke fået svar endnu, fortæller Per Houmann og ryster på sit nyklippede hoved.

Han tør ikke længere håbe på noget efter, at nabobyerne Kolding og Aabenraa nu har stigende smittetal.

- Det bekymrer mig lidt.  Vi har planlagt forskellige aktiviteter for at få liv i byen igen, når vi åbner. Men spørgsmålet er også, hvad vi kan få lov til, konstaterer Per Houmann.

Onsdagens pressemøde må gerne bringe lidt godt nyt med sig. Om ikke på landsplan, så lokalt. Detailhandlen, de små liberale erhverv, cafeer og restauranter bløder.


I min verden ville det være en katastrofe, hvis det her fortsætter

Per Houmann, formand Haderslev Butikker


Det er hårdt for psyken at gå med den uvished, men endnu har formanden ikke fået opringninger fra medlemmer, der er parate til at kaste håndklædet i ringen.

-  I min verden ville det være en katastrofe, hvis det her fortsætter.  Jeg kender jo ikke økonomien i de forskellige butikker, men det er klart, at ingen kan fortsætte med at holde lukket. Det må være muligt at åbne gradvist op, siger Per Houmann.

Han kan ikke se logikken i, at små butikker/små liberale erhverv som for eksempel frisører ikke må holde åbent.

Måske caféer og restaurationer må vente, og nattelivet - ja, det har nok desværre længere udsigter. Men nu er der heldigvis forår i luften.

Annonce

Flere nye butikker på vej

På en rundtur i den øde bymidte kan man se, at håndværkere er i gang forskellige steder.

Flere nye butikker gør klar til åbning i løbet af foråret. Blandt andet kommer der en is-café i det tidligere MetteMums på Jomfrustien. '

Det er lidt usædvanligt, at Haderslev ligefrem har haft en positiv tilgang af nye butikskoncepter det seneste år, men det glæder Per Houmann, at så mange har mod på at åbne noget nyt i denne usædvanlige tid.

Der er flere nye butikker på vej i Haderslev midtby. Her på Jomfrustien står det at læse i vinduet, at der åbner en is-café med hjemmelavet is. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce