Annonce
Ugeavisen Haderslev

Byens butikker gør klar til genåbning: - Så skal der dælme dutme pudses vinduer

Butiksindehaver David Nielsen nærmest stråler af lettelse ovenpå onsdagens gode nyhed for byens detailhandlende. Foto: Dorthe Rasmussen
David Nielsen, indehaver af Nicolaisen på Gravene, er en lettet mand. Det har været nogle opslidende tid, der er blevet sat en slutdato på.

HADERSLEV: Mandag den 1. marts genåbner langt de fleste af byens forretninger.

Knap var den gode nyhed ude, før de forretningsdrivende var på gaden med vinduesklude og fejekoste,  og varebiler med forårets nye tøj-kollektioner rullede op og ned ad gågaden.


På mandag bliver vi som en flok køer, der kommer på græs

David Nielsen, butiksindehaver


-  Nu skal der dælmne dutme pudses vinduer, fastslog David Nielsen, indehaver af herretøjsbutikken Nicolaisen på Gravene.

Han glæder sig.

De seneste par måneder har været hård kost med mange spekulationer om fremtiden for indehaverne af de tvangslukkede forretninger.

- På mandag bliver vi som en flok køer, der kommer på græs, siger David Nielsen.

Ligesom mange andre af byens mindre forretningsdrivende har han forsøgt at holde den gående med take-away salg under nedlukningen.

- Jeg synes egentligt, at det er gået godt. Folk er utrolig gode til at bakke op og handle lokalt, konstaterer David Nielsen.

Men han har savnet de gode snakke med kunderne og livet i byen.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne indenfor igen. Bare det at få lov at rulle stativerne med gadevarer ud om morgensen. Det er normalt ikke noget, man tænker over. Men hold nu op, hvor det bliver godt at kunne gøre det igen, siger David Nielsen.

Formand for Haderslev Butikker, Per Houmann, ærgrer sig over, at de liberale erhverv for eksempel frisører og massører, ikke er omfattet af mandagens genåbning.

- Vi havde  egentligt planlagt en stor åbningsfest, men det bliver så kun en halv fest, for der er stadig en del af vores medlemmer, der er tvangslukkede, konstaterer Per Houmann.

Senere, når hele byen er genåbnet, vil det blive fejret med forskellige aktiviteter i gågaden.

Vi spurgte  nogle forbipasserende i gågaden, hvad de glæder sig mest til, når butikkerne åbner igen.

Fra alle lød det, at de glæder sig mest til, at der bliver liv i byen  igen.

I det hele taget bare at møde andre mennesker.

Julie Sundland Bode, folkeskole-elev: - Jeg glæder mig mest at være sammen med mine venner igen. Der er mange, jeg ikke har set under corona. Jeg glæder til komme  ud igen, kigge på butikker og mødes med mine venner nede i byen. Foto: Dorthe Rasmussen
John Slagter, pensioneret slagter hos Vollstedt: - Jeg savner og sidde og få en kop kaffe hos Skøtt på Gravene, og så savner jeg at få klippet skægget. Ja, det må jeg jo vente med. Jeg spiser hver dag på Borgercaféen. Hvis den havde været lukket også - ja, så havde det ikke været godt. Foto: Dorthe Rasmussen


Camilla Aarø Bruun, folkeskole-elev: - Jeg glæder at være social med mine venner, og jeg savner at vi kan gøre nogle ting sammen, for eksempel at tage ned i byen og shoppe lidt. Foto: Dorthe Rasmussen
Brian Jensen, avisbud: - Jeg savner at komme til frisøren, men ellers så går det godt nok. Avisens skal ud. Jeg har mange ruter og snakker med mange folk, når jeg går rundt i byen. Men jeg savner også mit job hos Bispens Café og mine kolleger dér. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce