Annonce
Ugeavisen Haderslev

Cateringfirma har vokseværk: Fra familie i køkkenet til 18 ansatte på halvandet år

Phillip Paag Lund er indehaver af Gastroværket, der har mange bolde i luften. De fleste kuverter, der kommer ud af køkkenet, stammer fra frokostordningerne. Planen er, at Gastroværket skal vokse sig endnu større. For at opnå det, så har Phillip Paag Lund fået en bestyrelse, som skal hjælpe Gastroværket fremad. Foto: Stine Hygum
Det er gået rigtig stærkt for Gastroværket, der får flere og flere frokostsultne kunder i hus. Antallet af ansatte stiger hele tiden - og ønsket er, at Gastroværket i løbet af en overskuelig fremtid kan vokse endnu mere - også gerne ud af Haderslev.

Starup: Det er kun godt halvandet år siden, at Gastroværket åbnede og i sommeren sidste år flyttede virksomheden til Starup for at få mere plads.

Og man kan godt sige, at der er sket en hel del i Gastroværkets korte levetid.

- Vi er gået fra at være et par stykker - og jeg havde min kone og børn til at hjælpe med at vaske op, mens jeg langede flere hundrede flæskestegssandwich over disken. Nu er vi 18 mand på lønningslisten, siger Phillip Paag Lund, indehaver af Gastroværket og fortsætter:

Annonce

- Da vi flyttede til Starup var det planen, at vi i løbet af tre år skulle arbejde os op på at lave 400 kuverter om dagen. Det har vi så nået i løbet af de første seks måneder, siger Phillip Paag Lund, hvilket også forklarer, at det er gået så hurtigt med at få flere navne på lønningslisten.

Gastroværket laver primært frokostordninger - og Phillip Paag Lund er ikke i tvivl om, hvad det er, der gør, at virksomheden er vokset med den hastighed, som de er i de seneste måneder.

- Det er fordi, at vi ikke er de billigste – og derfor kan vi holde vores standard, siger han.

500 kuverter

Avisen er forbi Gastroværket på en torsdag – en af ugens absolut travleste dage. Det er en af de dage, hvor der ender med at blive sendt mere end 500 kuverter ud af huset.

- I dag har vi tre biler på vejene. V laver ikke kun frokostordninger, men har også "in house" kantineordninger, hvor vi kører ud og sætter maden op, soignerer og servicerer under frokosten og pakker det hele ned igen, siger Phillip Paag Lund.

Derudover er der også madordninger til virksomheder, som har aften- og nathold, der også skal have mad.

- Der er altid en kok, som sørger for at det mad også bliver klar til at vores chauffører kan komme og aflevere det, siger Phillip Paag Lund, som efterhånden har tre-fire biler på vejen hver dag.

Annonce

Sulten efter mere

I Gastroværket er der faktisk planer om at blive en endnu større virksomhed, end den er i dag.

-  Jeg har fået en bestyrelse, siger Phillip Paag Lund, der selv sidder i bestyrelsen sammen med en investor og en virksomhedskonsulent.

Begge har investeret i virksomheden og arbejder sammen med Phillip Paag Lund på at gøre den endnu større og skabe endnu flere arbejdspladser.

- Vi arbejder med flere modeller på, hvordan vi kan blive større, siger Phillip Paag Lund, der også har ansat en køkkenchef, så han selv kan få mere tid til at lave nye aftaler omkring frokostordninger. Han har dog på ingen måde sluppet arbejdet i køkkenet.

- Man kan jo godt lave flere ting ad gangen, når man har sådan et par her, siger han og hiver et par AirPods op af lommen.

Gastroværket

Gastroværket er et cateringfirma, som åbnede i september 2020.

I dag er der 18 ansatte på lønningslisten.

Gastroværket leverer ikke kun mad- og frokostordninger i Haderslev, men også i byer som Aabenraa, Padborg, Kolding og Vejle.

Gastroværket laver også mad ud af huset til fester og store arrangementer. Og så vil det næste, som de søsætter være pop up take away - eksempelvis til mors dag.

Han fornemmer også, at efterspørgslen på frokostordninger skyldes udviklingen på arbejdsmarkedet:

- Jeg oplever, at der er et generationsskifte på vej. Der er mange virksomheder, som også bruger en frokostordning til at være med til at fastholde og tiltrække medarbejdere. Det er hverdage, som der er flest af - og der skal man også have det godt - og mødes om noget god mad i kantinen.

Annonce

Sidste år

Det koster penge, når en virksomhed vokser.

- Vi er åbne for at få flere investorer ind. Men det skal være de helt rigtige, ligesom vi også skal have det helt rigtige personale her, siger Phillip Paag Lund.

Phillip Paag Lund er stadig selv at finde i køkkenet, selvom han også står for at kontakte nye kunder og arbejde sammen med bestyrelsen om, at udvikle Gastroværket. Foto: Stine Hygum

Vejen til den succes som Gastroværket er i dag har ifølge Phillip Paag Lund krævet en vigtig ting:

- Vedholdenhed. Når man skal sælge et produkt, selv skal lave det og stå for logistikken, så kræver det, at man bliver ved. Når man ringer for at booke et møde, så får man måske 50 nej’er, inden der er en, der siger ja til et møde, siger han.

Vedholdenhed har betalt sig.

Sidste år ved denne tid, så lavede leverede Gastroværket 240 kuverter om ugen:

- Nu laver vi nok 2040 om ugen, siger Phillip Paag Lund.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev-musiker ser ord i farver: - Depression er grøn

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Så er der padeltennis: Vilstrup UIF klar til at indvie ny bane

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Børge Koch valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse

Ugeavisen Haderslev

Ny udstilling i Ehlers Samlingen

Ugeavisen Haderslev

Havnekoncerter med Visens Skib

Ugeavisen Haderslev

Koncert med Steffen Schulz

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Ugeavisen Haderslev

To frivillige fra Røde Kors i Haderslev skal til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Nye tider for kendt gade: Nu bliver det fredeligere at gå og cykle

Ugeavisen Haderslev

Styresystem på færge er i dårlig forfatning og svigter jævnligt: Kan først fikses om otte måneder

Ugeavisen Haderslev

Gå for børnetelefonen i Haderslev Dyrehave

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce