Annonce
Ugeavisen Haderslev

Champagnepropperne sprang på havnen

Michael Hasbo skænkede champagne på havnen sammen med hustruen Bettina og døtrene Emma, Caroline og Emilie. Familien tæller desuden sønnen Christopher. Foto: Dorthe Rasmussen

Haderslev-virksomheden Blue Wave på H.C. Ørstedsvej fejrede 85 års jubilæum ved at skænke kommunen en solid bænk. Bænken, der står nedenfor Søslangen på havnen, blev afsløret mandag af borgmester H.P. Geil. Mange beboere i området var mødt

Der var ikke bare "bobler" i glassene, da Michael og Bettina Hasbo fra Blue Wave mandag den 1. maj bød velkommen til afsløring på havnen.

- Jeg synes, at det skulle være rigtig champagne i dag, sagde Michael Hasbo, hvis farfar Alfred Petersen grundlagde virksomheden 1. maj 1932.

Champagnepropperne sprang i anledning af virksomhedens 85 års jubilæumsdag.

En dag, som Michael og Bettina Hasbo havde valgt at markere ved at skænke havnen en ny special-designet bænk.

Borgmester H. P. Geil (V), klædt i blå habit, stod for afsløringen sammen med Bettina Hasbo.

- Det er mig en fornøjelse som borgerlig borgmester at få lov til at indkalde til møde den 1. maj, sagde borgmesteren med et skævt smil.

Mens de røde flag smældede over hele landet på Arbejdernes Internationale Kampdag, ja så blev skålet i champagne på Haderslev Havn.

Blandt andre beboerne fra Søslangen var mødt talstærke frem for at være med til at festliggøre jubilæumsdagen og se den nye bænk, der er af den solide slags, der hverken kan ruste eller vælte.

- Nej, det er ikke bare en bænk, men en bænk med tilbehør. Hvis nogle skulle få lyst til at smide den i havnen, så lad være. Der er en sokkel, der vejer 7,5 tons, advarede borgmesteren.

Også Michael Hasbo holdt en lille tale, hvor han kom ind på nogle af de skelsættende år i Blue Waves historie.

I 1958 får virksomheden kontakt til sejlsportsbranchen gennem den kendte danske sejlssportsmand Paul Elvstrøm, og i 1967 rykker virksomheden til Haderslev på grund af beliggenheden tæt på Tyskland, der var blevet en stadig voksende eksportmarked.

- Det glæder os, at vi kan få lov at markere jubilæet her på havnen i det maritime miljø, som har betydet så megt for vores virksomhed, sagde Michael Hasbo.

Se flere fotos på www.ugeavisen.dk/haderslev

Bluw Waves historie gennem 85 år

Blue Wave`s grundlægger Alfred Petersen kommer hjem til Danmark efter sit første eventyr i Frankrig, hvor han arbejdede som cykelsmed.1932: Alfred Petersen grundlægger virksomheden Alfred Petersens Maskinfabrik den 1. maj i en kælder på Kastelvej i København. Der produceres smedejerns lamper, gelændere og vandspredere.

1950: Virksomheden flytter til industrikvarter i Rødovre. Her starter produktion af galvaniseret kovser og bardunstrammere. Produkter som var forløbere for produktion af rustfri produkter som vi stadig producerer den dag i dag.

1958: Kontakten til sejlsportsbranchen opstår igennem Paul Elvstrøm, der ønsker at virksomheden skal producere rustfri sjækler og kovser.

1962: De første eksport-ordre leveres til Tyskland og Sverige, og produktprogrammet er nu udvidet med rustfri vantskruer og u-bøjler.

1967: Igen er det nødvendigt at udvide, og den 1. maj rykkede virksomheden til en nybygget fabrik i Haderslev. Samtidig gennemføres et generationsskifte, hvor Ole Hasbo Petersen overtager virksomheden. Den hastigt voksende eksport til Tyskland samt egnsudvikling i Haderslev var udslagsgivende for valg af beliggenhed.

1989: Eksporten udgør nu mere end 50 procent af omsætningen, og ledelsen beslutter at ændre virksomhedens navn til Blue Wave (BW).

1993: Den 20.september afgår Ole Hasbo ved døden. Den 1. december tages en ny produktionshal i brug, sådan at Blue Wave samlet har 3000m2 under tag.

1996: 1. maj overtager Michael Hasbo ledelsen. Der sættes fokus på produktudvikling, og virksomheden opnår den første internationale Lloyds godkendelse af dens valsefri terminal.

2000: 1. maj Michael Hasbo overtager virksomheden, og generationsskiftet er en realitet.I dag er der 35 ansatte i BW, fordelt over seks afdelinger, hvor hver afdeling i produktionen har en teamleder. BW er en global virksomhed i vækst med fokus på salg, udvikling af rentable produkter. 90 procent af BW`s salg er eksportBlue Wave A/S udvikler, producerer og sælger business to business løsninger inden for rustfri opspændings-komponenter, som anvendes af maritime og industrielle virksomheder.

Den friske vind hjalp med at få klædet af, da bænken skulle afsløres. Det er arkitekten Mikkel Martinussen, der har stået for designet i samarbejde med Blue Wave.
Beboerne i Søslangen var mødt talstærke op, her er det Jørgen Gjøde Jensen og Simmie Kristensen, og de sagde ikke nej til at få lidt mere champagne i glassene.
Borgmesten var hopla på havnen. Her takker han Michael og Bettina Hasbo for bænken.
Annonce
Ugeavisen Haderslev

MC Falkene holder træf

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Om sandhed

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Grundlovsdag på Aarø

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

40 år bag disken i modebranchen: - Jeg elsker stadig det, jeg laver

Ugeavisen Haderslev

Skilte-brøler: Har du opdaget stavefejlen?

Ugeavisen Haderslev

Signe med kopperne er draget videre til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Nyt samarbejde er født: Øsby Festuge arrangeres af både idrætsforeningen og beboerforeningen

Ugeavisen Haderslev

Original rock i Boldts Bar

Ugeavisen Haderslev

Løverne er ved at opgive: Indsamlingskasse opbrudt for tredje gang

Ugeavisen Haderslev

SimFri indviede nye klasselokaler

Ugeavisen Haderslev

CMS Entertainment holdt sit første danseshow på Harmonien

Ugeavisen Haderslev

Skoletrætte Benjamin har fået motivationen tilbage

Ugeavisen Haderslev

Forsommerture med Cyklistforbundet

Ugeavisen Haderslev

Sommerkoncert i Gl. Haderslev Kirke

Annonce