Annonce
Ugeavisen Haderslev

Christian Skov klaver

Klaverstemmer og sælger Christian Skov, Arnum, importerer nu sit eget klaver.

Blind klaverstemmer importerer eget klaver fra Kina

Annonce
Da Christian Skov fra Arnum var barn, kunne han skelne skygger, men i dag er han er næsten blind, for da kan han kun skelne lidt lys. Det betyder nu ikke noget for hans arbejde som selvstændig klaverstemmer og sælger, og nu er der føjet en ny titel til visitkortet, for Christian Skov er blevet klaverimportør.
»Det var faktisk meningen, at jeg ville være elektronikmekaniker, men det viste sig, at jeg var for blind til det, for jeg kunne jo ikke se farver. Derfor kom jeg på blindeinstituttet i København, hvor vi skulle finde ud af, hvad jeg så kunne. Håndværket som klaverstemmer tiltalte mig, for det var faktisk også noget med mekanik, så den uddannelse tog jeg. I dag er jeg fast stemmer på Musikkonservatoriet i Esbjerg, og jeg tager ud til andre institutioner og til private for at give deres instrumenter den rigtige klang igen", fortæller han.
Christian Skov klaver
Christian Skov har i 30 år stemt klaverer og solgt instrumenter, og nu er han også blevet klaverimportør. »Der findes ikke mange klaverer, pianetter, pianinoer eller flygler, der bliver lavet i Europa i dag, for de fleste firmaer får dem lavet i Østen. Problemet med de mange »Østklaverer« har bare været, at klangen i dem er for »skærende« for europæiske ører, så jeg har sammen med min søn Søren været i Kina flere gange for at få dem til at lave et klaver med »europæisk klang«, der er mørkere og mere fyldig, og nu er de første klaverer kommet hjem til salg«, fortæller Christian Skov. Han har allerede solgt det første, og hvor man tidligere har set mange klaverer med navnet »Hornung og Møller« eller »Brødr. Jørgensen«, vil man fremover også kunne se klaverer med navnet »Christian Skov« i danske hjem. »Det er lidt sjovt, og jeg glæder mig da til, at der kommer gang i salget af mit klaver, der faktisk kan købes til halvdelen af, hvad man normalt skal give for et nyt klaver«, siger Christian Skov.
Udbringning af klaverer, flygler og de andre instrumenter, som han sælger, foretages af en fast vognmand, der ved, hvordan instrumenterne skal behandles. »Det er vigtigt, at det er folk, der ved, hvad det handler om, for ellers bliver det hurtigt en dyr historie for mig«, siger Christian Skov.
Han henviser til sin hjemmeside, hvor man også kan se nye og brugte instrumenter og læse mere om stemning af klaverer.
(Se mere i Ugeavisen Midtsyd, uge 31.)Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce