Annonce
Ugeavisen Haderslev

Corona (Covid-19) og trængsel

Føtex Foto: Larz Grabau
Annonce

Landet lukket ned og forsamlingsforbuddet fastsat til maks. fem personer med en forlængelse til 28. februar.

Gågaden i Haderslev ligger øde hen, kun ganske få butikker har åbent og det med en undren. Men den helt store magnet (epicenter) er Føtex.

Føtex (Fødevarer & Tekstil) forhandler, ud over fødevarer og tekstil, alt muligt andet, som der ellers er lukket ned for, i adskilt afdeling, som kunne afspærres med spærretape.

SuperBrugsen og Meny forhandler også nonfood ud over fødevarer, men her er en afspærring vanskeligere, da der ikke er tale om et specifikt afsnit.

Føtex (Storcenter), har sammen med Brugsen og Meny fået flere funktioner, herunder postbetjening (-uddeling). Det observerer man særligt i Meny, hvor det skaber en betænkelig trængsel.


Folk tager ikke afstandskravet på to meter alvorligt længere - sløseri!


Dette virvar er et resultat af, at man i dag gerne vil rode alt muligt sammen. Summa summarum er denne handel ikke fair over for byens detailhandel, som har måttet lukke ned pga. corona restriktionerne. Men hvem skal tage fat på problemet og få rettet op på dette?

Føtex’ parkeringsplads, som er fyldt op fra morgen til aften, også søndag, giver indtryk af problemets omfang. Tilsvarende antal kunder ville fylde hele gågaden.

Folk tager ikke afstandskravet på to meter alvorligt længere - sløseri!

Søndagsåbent er resultatet af en lukkelov, som er ikke eksisterende. Søndagslukket ville gavne miljøet, personalet, naboer, Pandemien, og ikke mindst, at vi respekterer helligdagen.

PS: Føtex skal have den ros, at de under corona pandemien er gode til at påse de generelle krav overholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce