Annonce
Ugeavisen Haderslev

Corona-projekt: Mange Haderslev-borgere har strikket vimpler hver for sig - nu skal Jomfrustien gøres festlig!

Conny Feddersen fra Garnache har travlt, for der er gang i strikkeriet her under corona. Her viser hun en vimpel med Haderslev byvåben. Foto: Dorthe Rasmussen
Conny Feddersen har indtil videre modtaget mere end 70 strikkede og hæklede vimpler fra borgere til et nyt udsmykningsprojekt.

HADERSLEV: Under overskriften "Vi strikker det samme – hver for sig" blev  alle strikke- og hækleglade borgere i Haderslev sidst i  februar inviteret til at deltage i et vimpelprojekt på Jomfrustien.

- Jeg har fået mere end 70 vimpler indleveret indtil videre, fortæller Conny Feddersen, indehaver af garnforretningen Garnache, som er  initiativtager til projektet sammen med Haderslev Butikker og aktivitetsgruppen omkring Jomfrustien.

Formålet med projektet er at gøre den nyrenoverede del af Jomfrustien mere festlig med en masse farverige strikkede eller hæklede vimpler, der skal hænge på wirer på tværs af gaden.

- Vi begynder at hænge vimplerne op på mandag.  Hvis det viser sig at være rigtig fedt,  kan de blive hængende hele sommeren, siger Christin Schulz.

Annonce

Sjove og glade farver

Vimplerne i alle mulige glade farver skal nok få smilene frem.

- De er meget forskellige. Her har man for eksempel brugt Haderslevs byvåben som motiv, fortæller Conny Feddersen, mens hun viser den fyldte sæk med vimpler frem.

Fristen for at indlevere vimpler til udsmykningsprojektet var egentligt sat til den 26. marts.

- Men vi har besluttet at forlænge fristen til tirsdagen efter påske, fortæller Christian Schulz, koordinator for Haderslev Butikker, der har sponseret garnet til vimplerne.Her har man for eksempel brugt Haderslevs byvåben som motiv

Conny Feddersen, indehaver GarnacheAlle  interesserede borgere  kan hente nogle nøgler af garnet Imagine samt en skabelon til vimplerne hos Garnache.

Garnet er lavet af genanvendt bomuld og genbrugsplast af indsamlede PET-flasker.

Man kan også bare bruge sine egne garnrester fra gemmeren.

Et projekt som vi kan være sammen om – men hver for sig -  som er meget aktuelt i disse corona-tider - og så har man jo muligheden for at bidrage til oppyntning af byen og se sit eget arbejde højt til vejrs, konstaterer Christian Schulz og Conny Feddersen.


Christian Schulz fra Haderslev Butikker tager et kig på de mange vimpler i sækken. Det skal nok blive festligt at se på, når de kommer op at hænge. Foto: Dorthe Rasmussen

Sådan strikker du en vimpel til byen

Aktiviteten har kørt fra den 1. marts.

Du kan få garnnøgler, en vejledning/opskrift ved at henvende dig på mail til info@garnache.dk eller komme forbi Garnache, Nørregade 7.

De indleverede vimpler op på wires på Jomfrustien de kommende uger. 

Vimplerne skal måle cirka 30 cm på det bredeste stykke, ende i en spids på 4 cm i bredden og være ca. 50 cm i højden. Lidt kraftige i ”stoffet” svarende til at hækle eller strikke på pind/nål 6mm. 

De skal være i klare farver, så ikke nogen festlige jordfarver.

Fristen for indlevering er blevet forlænget til tirsdag efter påske, så nye interesserede kan stadig nå være med og få deres egen personlige  vimpel op at hænge på Jomfrustien. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce