Annonce
Ugeavisen Haderslev

Coronaramt drengekor får 200.000 kroner

Det store smil var fremme, da Anne Marie og Jørgen Jensens Legat, som nu er opløst, torsdag uddelte 600.000 kroner til ligelig deling mellem tre institutioner, der gør en forskel i Sønderjylland. Haderslev Drengekor ved Henrik Skærbæk Jespersen, Lasse Balsgaard fra Julemærkehjemmet i Kollund og chefdirigent Mette Rasmussen fra Sønderjysk Pigekor var alle jublende lykkelige. Foto:Timo Battefeld
Bestyrelsen for Anne Marie Og Jørgen Jensens Legat har opløst legatet. Torsdag blev der delt 200.000 kroner ud til henholdsvis Haderslev Drengekor, Sønderjysk Pigekor og Julemærkehjemmet i Kollund. Korleder glæder sig.
Annonce

Midt i en mørk vintertid, der på grund af corona-pandemi er endnu mere dunkel end sædvanlig, blev der torsdag eftermiddag tændt et stort lys for Haderslev Drengekor.

Korleder Henrik Skærbæk Jespersen modtog på vegne af drengekoret 200.000 kroner fra Anne Marie og Jørgen Jensens Legat i Danske Bank i Sønderborg.

- Det er for vildt. Det er så mange penge og sådan en god nyhed. Jeg blev ringet op og fik derfter en mail fra banken. og det gik hurtigt op for mig, at det handlede om penge, men at der var tale om så mange, anede jeg ikke. Det er vildt overraskende, siger Henrik Skærbæk Jespersen, som forklarer, at koret typisk modtager legater og fondsbidrag på typisk 10.000 til 30.000 kroner.

Ud over Haderslev Drengekor fik Julemærkehjemmet i Kollund samt Sønderjysk Pigekor også 200.000 kroner hver. Selvom de fremmødte repræsentanter på forhånd vidste, at de ville få tildelt pengene, så blev de alligevel rørt over filialdirektør Nis Peter Thyssens besked:

- Vi er ikke i tvivl om, at pengene vil gøre godt i netop et svært år 2020. Og stifterne ville have været enige med os i den beslutning. Den er den første store uddeling i legatets historie, så det skulle være tre institutioner, der gør en forskel i den her tid. Derfor har vi en forpligtigelse til, at støtte jer, sagde Nis Peter Thyssen.

Annonce

Nu kan vi igen drømme

Pengene kommer da også på det helt rigtige tidspunkt for Haderslev Drengekor. 2020 har på grund af corona-restriktionerne været et år, hvor koret på 60 drenge og mænd stort set ikke har kunnet synge sammen på grund af dets størrelse og kravet om to meters afstand. Coronaen har derfor betydet aflyste øveseancer og aflyste koncertturneer til London og Berlin. De store forventninger om at optræde i Sankt Pauls Cathedral i London og Berliner Dom blev derfor ikke til noget.

- Men nu kan vi drømme igen. For sådan et stort beløb kan rykke, og derfor er pengene en stor gave ovenpå alle nedturene. Det trænger koret til, så nu skal vi snakke om, hvad vi har lyst til – måske af oplevelser. Tidspunktet her og nu er helt rigtigt, siger Henrik Skærbæk Jespersen, som forklarer, at alle julens koncerter på grund af coronaen selvsagt også er aflyst.


Nu kan vi drømme igen. For sådan et stort beløb kan rykke, og derfor er pengene en stor gave ovenpå alle nedturene. Det trænger koret til.

Henrik Skærbæk Jespersen, Haderslev Drengekor


Korlederen lægger ikke skjul på, at de seneste ni måneder har været hårde og stillet store krav til både unge og ældre kormedlemmer samt til korlederen selv.

- På grund af de mange aflysninger og det, at vi ikke har kunnet være sammen, kunne jeg godt have frygtet, at koret var blevet amputeret, fordi mange ville stoppe. Men vi holder samme antal, og det vidner jo om det fantastiske sammenhold, der er i koret. Jeg kan kun rose alle for at bakke op. Det er meget, meget dejligt.

Henrik Skærbæk Jespersen, der for nylig selv modtog en stor personlig donation i form af Frobeniusfondens store hæderspris på 250.000 kroner for sit arbejde med drengekoret og orgeldrengene, glæder sig til at kunne fortælle korets medlemmer om den store nyhed.

- Skuffelsen i drengenes øjne ved aflysningerne har jeg ikke set. Fra dag et har jeg bare skrevet ud til forældrene og aflyst. Nu glæder jeg mig til endelig at kunne skrive ud om noget glædeligt, siger Henrik Skærbæk.

Annonce

Største uddeling nogensinde

Det er et legat, som blev stiftet for 41 år siden, der nu har bragt lys til to kor og et julemærkehjem.

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat nedlægges dog nu, og bestyrelsen har derfor valgt, at uddele 200.000 kroner til hver institution.

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat blev stiftet i 1979 af arkitekten Jørgen Jensen fra Øsby og hans hustru, Anne Marie, der voksede op ved Over Jerstal.

Legatet blev oprettet med det formål blandt andet at støtte flittige studenter i Sønderjylland, musikstuderende fra Sønderjylland og unges udlandsrejser. I år har legatet blandt andet støttet en fløjtenist, der stammer fra Sønderjylland. Legatet begyndte med en formue på 12.000 kroner, og der er i de 41 år delt 2,8 millioner kroner ud i mindre portioner.

Bente Hagbo Larssen har som ansat i Danske Bank været med i bestyrelsen siden 2002.

- Vi må uddele afkastet af formuen, men i dag er renten lig med nul. Derfor er det meget svært at dele nogle penge ud. Derfor har vi besluttet at nedlægge legatet. Det har været en fornøjelse at støtte alle de mennesker gennem årene, fortalte Bente Hagbo Larssen.

Ved ophør af legatet skal en særlig institution, der gør en forskel i Sønderjylland tilgodeses. Med uddelingen af de 600.000 kroner er der 1,4 millioner tilbage af fondens formue, som skal uddeles i løbet af 2021. Bestyrelsen skal nu finde nogle institutioner, der passer til fundatsens beskrivelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce