Annonce
Ugeavisen Haderslev

Covid-19 får skuldertackling og kæberasler i Vilstrup

Selvom der er covid-19, så mødes 20 børn hver fredag til atletik i VUIF. Foto: VUIF
Vilstrup Ungdoms og idrætsforening (VUIF) holder foreningslivet i gang trods Corona. Ildsjælene i foreningen har tænkt anderledes og kreativt.
Annonce

Vilstrup: Det er en tåget, men lun lørdag efterårsmorgen, hvor journalisten kører ind og parkerer sin bil ved den nedlagte børnehave i Vilstrup. Indenfor venter otte ildsjæle fra foreningen, der brænder for at fortælle, hvordan de via en anderledes tilgang i deres forening har sendt covid-19 til tælling, så det vitale klubliv har kunnet fortsætte ufortrødent i det lille samfund.

Under første bølge rykkede flere aktiviteter udenfor, og under anden bølge var de klædt på til sokkeholderne, så alt fortsætter i sikre og forsvarlige rammer.


Vi er ikke en kontaktsport, vi spritter rekvisitter af i pauserne, og vi holder afstand. Børnene ved lige, hvad de skal gøre med hensyn til afspritning, og de giver den fuld gas med løb, spring og kast med farverige skumrekvisitter.

Allan Højmark, træner VUIF


Næstformand Jørgen Smed har sørget for varm kaffe, og snakken kan gå i gang rundt om bordet. En af klubbens trænere, Allan Højmark, formår hver fredag at samle 20 børn til atletik indendørs i covid-19 tider.

- Vi er ikke en kontaktsport, vi spritter rekvisitter af i pauserne, og vi holder afstand. Børnene ved lige, hvad de skal gøre med hensyn til afspritning, og de giver den fuld gas med løb, spring og kast med farverige skumrekvisitter, fortæller Allan Højmark, der under covid-19 endda har oplevet medlemstilgang.

Annonce

Gymnastikhold i zoner

Ved siden af Allan Højmark sidder gymnastikudvalgsformand Mette Fallesen. Hun har i den grad tænkt ud af boksen under covid-19 og har magtet at holde gang i afdelingens hold ved at være på forkant, og ved at kommunikere løbende med sine medlemmer. Under første bølge var der sms og brev -kontakt til medlemmerne, hvor der blev oplyst om nye tiltag.

- Vi delte hallen op i zoner og lavede tilmelding til alle hold. Der er højst ti i hver zoner, og der sprittes af efter reglerne. På nogle af holdene er der over 30 deltagere fordelt i zonerne, men der er fuldstændig styr på det, og alle er trygge, fortæller Mette Fallesen.

I Vilstrup er der stadig fuld gang i idrætten. I VUIF har de løst udfordringerne, så der stadig kan komme sved på panden og gang i kroppen. Foto: VUIF

Hun bliver bakket op af Gitte Thygesen, der er hjælpeinstruktør på seniorgymnastik.

- Vi er et stort hold med over 30 deltagere, så vi var spændt på, om vi kunne holde gang i folk, da restriktionerne kom. Men vi har løst det med zonerne, og alle har deres egne personlige redskaber, som de løbende spritter af og tager med hjem.

Annonce

Tre pilateshold

Det samme gør sig gældende på Pilatesholdene. I august startede Gitte Lildholdt et pilateshold, der hurtigt blev til to, men nu under covid-19 til tre hold.

- Der har været en voldsom tilstrømning på holdene med sammenlagt 30 deltagere. Da restriktionerne kom, rykkede vi i større lokaler, og vi oprettede tre hold. Vi spritter af og holder kommunikationen i gang ud til medlemmerne. Tilbagemeldinger fra medlemmerne, der er meget gode til at holde afstand under træningen, er, at de føler sig trygge, fortæller Gitte Lildholdt.

Ved bordet sidder en af de ældre aktive deltagere i klubben, Ingrid Kunz. Hun supplerer og siger, at det er bare så vigtigt, at der bliver holdt gang i holdene, så vi kan komme ud og få snakket med de andre. Vi glæder os hver uge, siger hun med en dejlig livsglad og optimistisk gnist i øjet.

Annonce

Ros fra formanden og næstformanden

Formand, Kåre Pedersen, og næstformand Jørgen Smed, har under hele snakken rundt om bordet lyttet opmærksomt, men begge kommer på banen til sidst med stor ros til instruktører og medlemmer i foreningen.

- Jeg har meget stor respekt for vores instruktører. De skal møde ind tidligere for at gøre klar i zoner, og de er færdige senere, da alt skal ryddes op og sprittes af, og det samme gør sig gældende med hensyn til forældre på børneholdene, hvor der er stor opbakning, og hvor alle hjælper til.

Næstformanden fortsætter i samme spor med begejstringen over foreningens ildsjæle, der har været gode til at nytænke.

- Under første bølge gik de straks udendørs med flere aktiviteter, så det kunne fortsætte. Og der har været en fantastisk opbakning. De greb chancen med nytænkning, så vi ikke skulle lukke ned, og så har vi i foreningen været på forkant med løbende kommunikation. Det er utrolig vigtigt, slutter Jørgen Smed.

Journalisten sætter sig beriget i bilen efter et par timer blandt lokale ildsjæle. Beriget af en omstillingsparathed, livsglæde og kampgejst for at holde hjulene i gang i et lille samfund under en krise. Covid-19 er sendt til tælling i Vilstrup Ungdoms og idrætsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce