Annonce
Ugeavisen Haderslev

Cykelfeber: Haderslev er klar til at teste Tour de France

Indre by Haderslev har adskillige gange lagt asfalt og brosten til cykelløb. I 2016 sled rytterne sig ved U23 i landevejsløb sig op ad Højgade på de toppede brosten, da Haderslev var slut- og målby. Eksponeringen ved at få en Tour de France-etape gennem byen og kommunen er uvurderlig. Den 3. juli slipper rytterne for Højgade. Ruten går fra Christiansfeldvej over Gammelting ad Nørregade, Lavgade og videre til Sønderbro, ad Aabenraavej, Grønningen, gennem rundkørslen og videre ad Vilstrupvej. Arkivfoto: Poul F. Skøtt
Økonomiudvalget smider 150.000 kroner i to cykelløb, der skal varme op til Tour de France den 3. juli. Borgmester håber på øget turisme.

Hjulene kommer til at dreje meget hurtigt i Haderslev i 2022. I helt bogstavelig forstand. Den 3. juli hviler hele verdens øjne på Haderslev, når Tour de France-feltet suser igennem domkirkebyen på den 180 kilometer lange 3. etape af Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 fra Vejle til Sønderborg. Inden da skal både børn og voksne cykelmotionister have pulsen op.

Det står klart, efter at Haderslev Byråds økonomiudvalg forleden nikkede ja til at bruge 150.000 kroner fra udvalgets udviklingspulje. Pengene skal dels bruges til værtskabet for Danmarks største børnecykelløb Kid Tours, der finder sted den 30. april, dels til facilitering af motionscykelløbet Tour de Syd, som foregår den 29. maj og følger Tour de France-ruten fra Vejle til Sønderborg med depoter i Kolding, Haderslev og Aabenraa.

- De to løb er en opvarmning til den store fest. Vi håber på øget turisme, og Tour de Syd er jo så også en test på, hvordan et cykelløb gennem kommunen virker, siger formanden for økonomiudvalget, borgmester H. P. Geil (V).

Annonce

Vi håber på øget turisme, og Tour de Syd er jo så også en test på, hvordan et cykelløb gennem kommunen virker.

H. P. Geil (V), formand for økonomiudvalget

I 100 dage før den 3. juli kommer Haderslev til at opleve den gule feber. Haderslev Kommune og Haderslev Erhvervsråd håber nemlig, at mange virksomheder, borgere og foreninger vil bidrage til at gøre den historiske cykelbegivenhed den 3. juli til en cykelfest med en lang række events og arrangementer.

De to cykelløb skal ses som en del af disse arrangementer, og i den politiske styregruppe, som er nedsat i forbindelse med Tour de France, er der enighed om, at begge arrangementer skal gennemføres som optakt til den store dag den 3. juli.

Kid Tours og Tour de Syd

Kids Tour retter sig mod børn mellem tre og ti år og består af et børnecykeløb på en lukket rute, en eventplads med masser af aktiviteter, hvor fokus er på trafiksikkerhed, motion, sunde værdier samt underholdning i børnehøjde. Bag løbet står firmaet Momentcph og Børneulykkesfonden.

Haderslev Kommunes Kultur og Fritid foreslår, at løbet afvikles i Damparken, og at Wittenbergplads foran Kulturhus Bispen bruges til eventplads. Haderslev-arrangementet er et af i alt 22 planlagte Kid Tours-løb i 2022.

Tour de Syd er et officielt sideevent for Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 og er også godkendt af ASO, som er den officielle arrangør af Tour de France. Løbet arrangeres som optakt til 3. etape af Tour de France, og deltagerne kan vælge mellem fem distancer. Der er fire motionsdistancer fra henholdsvis Vejle, Kolding, Haderslev og Aabenraa foruden en familiedistance fra Gråsten. Alle distancer slutter i Mølleparken i Sønderborg, hvor der venter deltagerne en stor cykelfest med speak, underholdning, musik, street-food, boder, lodtrækningspræmier og meget mere.

Der er plads til 5000 deltagere i Tour de Syd. Tour de Syd-arrangørerne har bedt Haderslev Kommune om at støtte arrangementet ved at stille strøm, vand samt sted til udlevering af startnumre. Ud over det bliver der brug for otte frivillige til at tage sig af de praktiske ting. Kultur og Fritid foreslår, at Haderslev Idrætscenter bliver depot og startsted i Haderslev Kommune.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gammel Haderslev kirke er klar med kortilbud

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Igor udvider med varm mad i sin nye delikatessebutik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nye tider i MG: Den sidste udskænkning er i gang i Apotekergade

Ugeavisen Haderslev

Teaterchef er nervøs før genåbning: Publikum kommer ikke bare tilbage af sig selv

Ugeavisen Haderslev

Koncerter og fællessang: Helene gynger op og ned af fjorden

Ugeavisen Haderslev

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Ugeavisen Haderslev

Forfatter signerer sin nyeste roman i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

2021 slog alle rekorder hos EDC Filtenborg

Ugeavisen Haderslev

Fernisering på ny udstilling på Torvet

Ugeavisen Haderslev

Ejendomsmægler i Haderslev jubler efter rekordår

Ugeavisen Haderslev

Efter 25 år: Majbritt overdrager Haderslev Hudpleje til Caroline

Ugeavisen Haderslev

Affald er en ressource: Ressourcecenter til 60 millioner åbner lørdag

Ugeavisen Haderslev

Borgerforslag: Naturen som stærk medspiller i forebyggelsen

Ugeavisen Haderslev

Sved på panden og smil på læben: Så er Fitness World rykket ind i Dokken

Ugeavisen Haderslev

Signe fik tømt kufferten for menstruationskopper: Det sværeste var, at jeg pludselig skulle vælge, hvem der skulle have en kop

Ugeavisen Haderslev

Starup Kultur- og Idrætscenter får selvstyre: Ny centerleder skal stå i spidsen for projektet

Ugeavisen Haderslev

Nybagt restauratør holder skruen i vandet i en lukketid: - Vi skal vise, at vi er her

Ugeavisen Haderslev

2021 var koldere end forventet: Fjernvarmekunder skal nu tilbagebetale otte millioner kroner

Ugeavisen Haderslev

Kirken i Metaverset

Ugeavisen Haderslev

Noget med et godt nytår og en kæmpe ja-hat

Ugeavisen Haderslev

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Ugeavisen Haderslev

Tippy investerer i Haderslev: Butikken skal renoveres

Ugeavisen Haderslev

Bonus ved F-35: Skrydstrup-området får kunst for fire millioner kroner

Annonce