Annonce
Ugeavisen Haderslev

Danmarks klogeste 6. klasse er fra Haderslev

Simon, Hjalte, Mille, Oliver og Malthe, der sammen udgør Team Stress Bold har taget hele klassen med til overrækkelsen af præmier og diplom på Haderslev Bibliotek. Privatfoto
Team Stress Bold fra Haderslev sejrede i den landsdækkende læse-og vidensquiz Smart Parat Svar.

HADERSLEV: Det er nogle kloge hoveder, der sidder på børnene af Team Stress Bold fra Fællesskolen Hammelev- Sct. Severin Skole i Haderslev, der blev vindere af årets store Smart parat Svar-dyst.

Simon, Hjalte, Mille, Oliver og Malthe, der sammen udgør Team Stress Bold, havde mandag formiddag taget hele klassen med til overrækkelsen af præmier og diplom på Haderslev Bibliotek.

At det var mandag, kunne ikke mærkes på vinderne, der grinte og på skift berettede om den spændende finale.

Annonce

- Det var sjovt, svært, hyggeligt og nervepirrende, fortalte Hjalte.

- Det sværeste var eventyrkategorien med spørgsmål om Brødrene Grimm, supplerede Mille:

- Man kender jo godt mange af Grimms historier, men det var som om de lige havde skruet ekstra op for sværhedsgraden i finalen.


- Det var sjovt, svært, hyggeligt og nervepirrende,

Hjalte, Team Stress Bold


Alligevel klarede holdet fra Haderslev sig bedst i den to timer hårde finaledyst mellem de ni finalist hold i landsfinalen, der blev live-streamet 19. maj.

Hele klassen har fulgt med og heppet på kammeraterne på Team Stressbold og ser nu frem til at nyde sejren og præmierne med holdet.

Det har dog knebet lidt med at kunne nå at indløse gavekortene, inden skolernes ferie og hovedpræmien - et gavekort til Givskud Zoo må eleverne desværre vente med at bruge, da zoo desværre har måttet lukke ned på grund af coronavirus.

Det har klasselærer Kevin Crusius dog hurtigt kompenseret ved at arrangere en tur til Danfoss Universe og et ophold i Irokeser hytten Haderslev.

Hvile på laurbærrene mener han dog ikke, eleverne kan.

Klasselæreren smilede bare, da  Danmarks klogeste elevernes kom med en opfordring til at droppe undervisningen resten af året.

Der skal knokles videre, så titlen kan opretholdes.

Smart Parat Svar

Smart Parat Svar er en landsdækkende læse- og vidensquiz for børn i 6. klasse.

Quizzen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker, og formålet er at sætte fokus på læsning og læselyst.

Quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde de rigtige svar.

De ni dystende hold i landsfinalen 2021 var:

Team Stressbold fra Fællesskolen Hammelev-Sct. Severin i Haderslev, The Fearless fra Peterskolen i Rønne, Sagnkongerne fra Trællerupskolen i Lejre, Team Ganggang fra Parkvejens Skole i Odder, Tingstrups Tulipaner fra Tingstrup Skole i Thisted, PIZZA ROLLS fra Rolf Krake Skolen i Holstebro, Lammefjordens friske 6. klasse fra Faarevejle Friskole i Fårevejle, Da Winki fra Risbjergskolen i Hvidovre og Gotterne fra Sct. Hans Skole i Odense.

Det stolte vinderteam. Privatfoto
Det flotte diplom, og der fulgte også præmier med titlen. Blandt andet et gavekort til Givskud Zoo. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Naue om æ sproch

Annonce