Annonce
Ugeavisen Haderslev

Dannevirke Centralen flytter ned på hjørnet

Indehaver af både Dalsgaard Garn og Dannevirke Centralen, Helle Dalsgaard Sørensen. Hun står her i den del af butikken i Nørregade 28, hvor der fra mandag den 25. november skal være kiosk. Når man går op ad de to trin, så vil det være der, man kan finde garn fremover.Foto: Stine Hygum
Fremover skal Dannevirke Centralen, der har eksisteret siden 1859, og Dalsgaard Garn dele matrikel.
Annonce

HADERSLEV: Hvis man fremover har et ærinde hos Dannevirke Centralen, så skal man fra den 25. november ikke længere gå i retningen af Nørregade 26, men i stedet gå ned på hjørnet - Nørregade 28.

- Det har hele tiden været meningen, at Dannevirke skulle flytte herned, siger Helle Dalsgaard Sørensen, der er indehaver af Dalsgaard Garn og som overtog Dannevirke Centralen den 22. juli i år.

Dermed bliver der en indgang til Dannevirke og Dalsgaard Garn:

- Vi deler butikken op i to, så kioskområdet bliver her foran og garnbutikken kommer til at være op ad trapperne, siger Helle Dalsgaard Sørensen.

Alle kioskvarer, Lotto og pakkeudleveringen flytter med til Nørregade 28. Det eneste der ikke flytter med er spillemaskinerne.

Når garnbutikken lukker den 23. november klokken 13 og Dannevirke følger efter en time senere, så går det går den store flytning i gang:

- Vi vil gerne gøre det nu, inden der bliver alt for travlt med julepakkerne, siger Helle Dalsgaard Sørensen, der ser frem til at få samlet de mange pakkere mere, når Dannevirke rykker ned på hjørnet.

Dannevirke Centralen kommer kun til at flytte nogle få meter, når den rykker ind i Dalsgaard Garn, der ligger på hjørnet i den grå bygning.Foto: Stine Hygum
Annonce

Samme personale

Selvom både kiosk og garnbutik kommer til at have samme indgang, så vil der være kioskpersonale til at tage sig af den del og personale i garnbutikken til at give råd og vejledning der.

Kioskafdelingen åbner en time inden garnafdelingen, men det vil stadig være muligt at komme op i garnafdelingen i det tidsrum:

- Men der vil ikke være personale til at vejlede og hjælpe med mønstre og så videre i timen fra ni til ti, men hvis man ved, hvad man skal have, så kan man sagtens betale det, siger Helle Dalsgaard.

Flytningen kommer ikke til at betyde en besparelse på personaleområdet:

- Der vil være både personale til garnkunderne og til kioskkunderne, siger Helle Dalsgaard.

Hun håber, at kunderne vil tage godt imod flytningen og sammenlægningen af de to butikker.

- Jeg tænker, at garnkunderne vil være glade for, at de stadig kan købe garn - og at kioskkunderne vil være glade for, at de stadig kan få deres kioskvarer, siger hun.

Det er i øvrigt ikke første gang, at den 160 år gamle kiosk har haft adresse i Nørregade 28. I 1940'erne lå den også på hjørnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce