Annonce
Ugeavisen Haderslev

Danselærer arbejder også hjemmefra

Camilla Muxoll Søberg med sin mand, Allan Emiliussen, og deres søn, Oscar, der er 16 måneder gammel. Både Camilla og Allan arbejder hjemme i denne tid. De skiftes til at arbejde, så Oscar har selskab. Når han så snupper en middagslur, så arbejder både Camilla og Allan. Privatfoto
Hvordan ser hverdagen ud, når man er danselærer på en efterskole? Og hvordan får man arbejde og familieliv til at hænge sammen i denne tid? Det fortæller Camilla Muxoll Søberg om.
Annonce

Haderslev: I en tid, hvor det kan virke som om, at det eneste normale er, at kirkeklokkerne slår, er hverdagen vendt op og ned.

Det er den også hjemme hos Camilla Muxoll Søberg, der er gift med Allan Emiliussen og mor til Oscar på 16 måneder.

Også her er det sædvanlige liv erstattet af en helt anden hverdag. En hverdag, hvor alle er hjemme i stedet for at være på arbejde eller i dagpleje. Det er dog ikke ferie, arbejdet skal stadig passes.

Den formiddag hvor avisen fanger Camilla Muxoll Søberg over telefonen er Allan Emiliussens datter kommet hjem fra et ophold i Tanzania og er på vej i karantæne i 14 dage. I familien er det lettelse over, at hun kom hjem.

- Man får masser af tid til at tænke over tingene, siger Camilla Muxoll Søberg, der til daglig arbejder som danselærer og eventkoordinator på sportsefterskolen SINE.

Hun havde aftenvagt den onsdag aften, hvor statsminister Mette Frederiksen sendte alle Danmarks børn hjem - foreløbig til mandag den 30. marts.

Efterskoleelverne var timer fra at blive sendt ud på årets kulturrejse. Camilla skulle have været i New York med danselinjen. Alt blev aflyst:

- Det var ikke sjovt. Der var mange tårer, og vi måtte gribe eleverne, siger hun over telefonen.

Camilla Muxoll Søberg kan mærke, at det passer Oscar glimrende, at han hele tiden er omgivet af sin familie. Privatfoto
Annonce

Danser hjemme

Nu står Camilla Muxoll Søbergs arbejdsliv på hjemmearbejde - og hvordan er det lige, at man gør det, når man er danselærer?

- Vi giver den fuld gas med fjernundervisningen og laver videoer. Vi sender koreografi ud til eleverne, som de skal lære - og så har vi løbende samtaler med pigerne. Det er vigtigt, at vi får set pigerne og talt med dem. Det er kunste piger vi sidder med, siger hun.

Derudover skal Camilla Muxoll Søberg, som også er eventkoordinator på efterskolen, hele tiden holdes styr på, hvor stor en del af forårets program, der kan blive til noget. En stor konkurrence er aflyst, en turné er i fare og det samme kan årets store forestilling komme.

Både Camilla Muxoll Søberg og hendes mand passer hver dag deres arbejde hjemmefra - samtidig med, at deres 16 måneder gamle søn, Oscar også skal have noget fornuftigt at give sig til. Det har familien fundet en løsning på, som indtil videre fungerer.

- Vi skiftes til at arbejde - og så er vi heldige, at Oscar sover til middag i to-tre timer, hvor vi så begge kan arbejde. Jeg synes, at vi har fundet en god balance i det, siger hun.

Annonce

Savner mormor

Når man er sendt hjem fra arbejde for at undgå spredning af coronavirus - og man derfor tilbringer sin tid så isoleret som muligt og med god afstand til andre, så er der også afsavn. Det er der også for Camilla Muxoll Søberg, der for tiden ikke kan besøge sin elskede mormor..

- Jeg ville aldrig kunne leve med, at jeg havde taget smitte med, siger hun og fortsætter:

- Jeg var forbi hende - jeg stod ude på fortorvet og så åbnede hun døren - og så kunne vi tale lidt sammen. Vi er også ved at se på, om vi kan gøre noget med, at hun får min iPad hjem til sig, så vi kan kommunikere på den måde.

Selvom der er afsavn i denne tid, så formår Camilla Muxoll Søberg at se det positive i situationen:

- Det er specielt, men som jeg sagde til min mand i går, så er det godt, at vi er så glade for hinanden herhjemme. Det er ikke sikkert, at det er alle, der er så heldige.

Hun er også blevet mere bevidst om, hvor socialt et menneske, hun egentlig er.

Den ekstra tid, som Camilla Muxoll Søberg har fået nu, hvor hverdagen ikke kører i sit sædvanlige gear, forsøger hun at få noget godt ud af:

- Selvom det er trist, så kan jeg mærke, at den ekstra tid, den betyder, at man kommer et lag dybere med sine tanker. Det handler om at se det positive i den her tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce