Annonce
Ugeavisen Haderslev

De ældre er kommet på banen

Der gøres klar til floorball. Foto: Stig Kongsted Hansen

"Bevæg dig for livet senior" har øget den fysiske aktivitet blandt ældre i Hoptrup, Marstrup og Vedsted.

Annonce

- Du kommer da en uge for tidligt. Vi har ikke fået sat håret, og vi har heller ikke fået taget det pæne tøj på, lyder det festligt mod avisens udsendte fra to af de kvindelige deltagere i "Idræt for seniorer", som løber af stablen hver torsdag formiddag i Hoptrup/Marstrup idrætsforening. Omkring 30 deltagere har denne formiddag fundet vej til Marstrup hallen, hvor humøret er helt i top.

Der spilles hockey i Vedsted. Foto: Stig Kongsted Hansen
Annonce

Bevægelse og hygge

De 30 deltagere er ved at gøre klar til fem forskellige aktiviteter: floorball, bowls, badminton, bordtennis og new age curling.

Hallen emmer af latter og sjove kommentarer. En af dem der er med, er 75-årige Jørgen Hasberg:

- Det er fantastisk det her. Vi suser rundt i en time, som da vi var unge. Vi slutter 11.30, og bagefter hygger vi. Vi drikker kaffe og snakker med dem, vi ellers ikke ser til daglig. Det betyder utrolig meget for vores lokalsamfund.

Og det er ikke kun lokale borgere fra Hoptrup og Marstrup, der deltager. Et par stykker kommer udefra for at være med i det sjove selskab.

- Jeg bor i Haderslev, men er født og opvokset herude. Jeg får motion og møder gamle bekendte. Der er plads til alle uanset ens fysik. Det handler om at få sig bevæget, og at hygge sammen bagefter, fortæller 69-årige Hans Bertel Hansen.

Man skal også huske opvarmningen. Foto: Stig Kongsted Hansen
Annonce

47 nye medlemmer

"Idræt for seniorer" udspringer fra et samarbejde mellem DGI og "Bevæg dig for livet - senior" i Haderslev kommune, som også støtter økonomisk.

Hoptrup/Marstrup greb ideen via et årsmøde i DGI, og et efterfølgende besøg af en DGI-konsulent. Projektet blev igangsat, og har udløst en stor gevinst for den lille forening og de lokale ældre.

- Det er jo vigtigt i sådan en lille forening, at vi har alle med. Seniorerne skal virkelig føle, at de også er en del af vores lokale klub. De har fået sig et netværk, som de tidligere har savnet, og projektet har givet os 47 nye medlemmer i løbet af det første år. De laver nu også sommeraktiviteter, og har gang i en ny aktivitet, der hedder pikleball, beretter en begejstret formand for klubben, Karin Sand Hansen, på sidelinjen, mens de ældre er i fuld gang med aktiviteterne.

Annonce

60+ i Vedsted

Avisens udsendte forlader det herlige selskab og kører otte km mod sydvest til Vedsted. Her skal en gruppe af de ældre i byen nemlig i gang med nøjagtig de samme aktiviteter. 67-årige Inge Sørensen er ved at låse døren op til gymnastiksalen på den tidligere skole. Humøret er højt, mens vi går ind i gymnastiksalen på den nedlagte skole, hvor byens ældre kan blive fysisk aktiveret, i det som de kalder "60+".

- Vi har det sjovt og griner hele tiden. Motion og hyggen bagefter med fælles kaffe er i højsædet. Projektet har også betydet at nogle er begyndt at køre Mountainbike sammen om fredagen, fortæller Inge Sørensen, mens den ene synligt glade +60´er borger i Vedsted efter den anden drysser ind i salen.

Projektet i Vedsted er kommet i stand på samme måde som i Hoptrup.

- Vi fik fat i fire ægtepar, der gerne ville være tovholdere på projektet. De arrangerede så sammen med bestyrelsen to events, hvor byens 60+ borgere kunne få motion og lidt spiseligt bagefter. Siden har de været selvkørende med op til 20 deltagere, og det har affødt andre ting som fælles gåture om sommeren samt krolf og petanque, fortæller Rikke Lauritsen fra Vedsted UIF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce