Annonce
Ugeavisen Haderslev

Den sidste smøg er skoddet på kommunens sundhedscentre

Siden årsskiftet har det ikke længere været tilladt at ryge på kommunes sundhedscentre. Foto: Colourbox
Fra årsskiftet er det ikke længere tilladt at ryge på sundhedscentrene. Til gengæld åbner Haderslev Kommune for flere deltagere på kommunens rygestopkurser.
Annonce

Haderslev: Trods mange oplysningskampagner og gode råd ryger hver femte borger i Haderslev Kommune fortsat. Det finder kommunen stærkt bekymrende, og derfor skærper man nu fokus på rygning. Målsætningen er allerede i 2030 vil man se de første røgfri generationer. Forbuddet mod rygning på sundhedscentrenes matrikler er et led i disse bestræbelser på at gøre kommunen røgfri.

- Det handler selvfølgelig om at undgå, at vores borgere og medarbejdere udsættes for passiv rygning. Men det handler i lige så høj grad om at skabe de bedste forudsætninger for, at man kan blive eller forblive røgfri. Derfor er rygeforbuddet samtidig en invitation til at deltage på et af kommunens gratis rygestopkurser, siger formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Børge Koch.

Annonce

Gratis rådgivning

Haderslev Kommune tilbyder i dag gratis rygestoprådgivning til alle borgere og medarbejde i kommunen – i nogle tilfælde suppleret med gratis nikotinerstatning. I juni 2019 vedtog Udvalget for Sundhed og Forebyggelse en handleplan på tobaksområdet, som indebærer, at der i de kommende år bliver endnu flere pladser på kommunens gratis rygestopkurser.

Kurserne opstartes løbende i både Gram, Vojens og Haderslev.

Børge Koch håber, at sundhedscentrenes besøgende vil tage godt imod rygeforbuddet og se det som en anledning til helt at kvitte smøgerne. I Danmark kan næsten 14.000 dødsfald årligt tilskrives rygning. Mere end hver femte borger i Haderslev Kommune ryger dagligt. Det er højere end både det regionale og landsdækkende gennemsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce